שאלה לגבי ADD

amitexc

New member
שאלה לגבי ADD

אני בן 24 ולאחרונה הובחנתי כסובל מבעיות קשב ADD. הדבר לי אישית היה ידוע כבר מהילדות עקב אי ההצלחה בלימודים. כיום אני במכינה ומשלים את כל הבגרויות.בעקבות הקשיים היום להוציא ציונים שמשקפים את ההבנה והיכולת שלי הוחלט(ע"י היועצת) שאלך לאיבחון ליקויי למידה. באיבחון הומלץ על המשך טיפול נרולוג,היום הייתי אצל הרופא, הרופא נתן לי רטלין וטען שהכדור יוכל לעזור לי בבעיותיי. לאחר שקבלתי את המרשם הלכתי לבית המרקחת ושם נאמר לי שסל הבריאות אינו מכסה את הכדורים היות ואני כבר מבוגר והוא מיועד לילדים. עכשיו השאלה שלי היא האם זה נכון?!ולמה לא מגיע לי כיום גם לקבל את הטיפול שאני צריך מטעם המדינה ולשלם באופן עצמאי על הכדורים (שלאחר בירור עולים כ130 שקל ל30 כד'), לא נראה לי שאוכל לממן את עלות הכדורים . לי אישית הדבר לא נשמע הגיוני ולכן אני שואל פה מה לעשות. תודה מראש לעונים, עמית.

amitexc

New member
לאומית

ודרך אגב עשיתי בירור קטן ואני כן יודע על מקרים כשלי שכן מסובסדים ע"י משרד הבראיות.

amitexc

New member
זה לא אמור להיות משהו

ספציפי של קופ"ח מסויימת .אלא ע"פ חוקיי משרד הבריאות. אם ידוע לך על מה עושים במקרה זה אשמח לשמוע. אני מבחינתי יעבור קופ"ח בגלל זה(אם זאת הפלייה של הקופ"ח ספציפית). פשוט מעצבן אותי מאוד העניין הזה והתירוץ שקיבלתי בהחלט לא מספק אותי. אז שוב מישהו מכיר או יודע מה עושים בעניין זה?

b a r b a i m a

New member
חבל שאני לא יודעת את התשובה אבל

תתקשר למכבי ללא הפסקה - ותשאל שם האם לחברי מכבי יש השתתפות בריטלין-למעט ילדים. זה המקסימום שעולה לי לראש כרגע...1700505353

amitexc

New member
אוקי התקשרתי ו...

במכבי אמרו שהתרופה לא מופיעה בסל הבריאות. טוב אני לא מבין כלכך מה הולך פה. כמה עולה התרופה בכלל כאשר יש כיסוי?כמחיר מנה של כל תרופה?

zivadina

New member
תרופות ל-ADHD בקופות החולים

שלום רב amitex וברוך הבא אלינו. לצערנו, ריטלין איננו נכלל בסל התרופות למבוגרים (אבל כן בסל לילדים). לכן, כל קופה מחליטה באופן עצמאי אם למכור אותן למבוגרים ובאיזו הנחה. לא ברור לי האם שאלת בקופה שלך מה מחיר התרופה למבוגר שמבוטח בביטוח המשלים. כי לפי המידע שבידיי, יש הנחה כזאת. אני מצרפת לך את טבלת מחירי התרופות שעודכנה החודש, ומבקשת ממך להוסיף מידע כדי שנוכל לעדכן אותה.

amitexc

New member
אצלי בקופה אין.

אני קיבלתי רטלין SR 20 ועניין לא מכוסה אצלי, אין לי את הביטוח שב"ן דרך אגב מה זה הביטוח הזה? אולי כדאי לי לעשות אותו... עכשיו שאלה אחרת ראיתי שקיים רטלין יותר זול עכשיו אפשרי לבקש מהרופא לשנות את המרשם?במידה ולא אוכל לקבל את התרופה במחיר השתתפות? בקיצור העניין מאוד חשוב לי אבל לא אוכל לעמוד במחיר הגבוה של 158 ש"ח וכנראה שאצטרך לעשות ויתורים. בכל אופן העניין הזה לדעתי לא במקום מצד משרד הבריאות

zivadina

New member
ביטוח משלים בקופה

בכל קופה יש ביטוח משלים שמאפשר רכישת תרופות מסוימות בהנחה וקבלת שרותים מסוימים בהנחה. הריטלין ה"רגיל" הוא הכי זול, אבל הוא משפיע רק 4 שעות. הריטלין SR משפיע עד 8 שעות. בקשר לסל התרופות, זאת פרוצדורה מאוד מורכבת לשנות את המעמד של הריטלין שם, ויכולת לראות את הדיונים שהגיעו לעתונות. מי שרוצה להכניס תרופה בסל הבריאות צריך להשקיע הרבה עבודה מקצועית-רפואית אבל גם ליצור לובי פוליטי.

amitexc

New member
נראה שמעתי שהגדליו ב150 מליון שקל

אז אולי יהיה שינוי מי יודע?! רגע אז המחיר הוא ודאי לגביי הביטוח המשלים בלאומית? כלומר אם אני אעשה ביטוח משלים אז אני אקבל את התרופה במחיר שכתוב? כי אם כך אז באמת שווה לי להשקיע בביטוח הזה ע"מ לקבל את התרופה במחיר הזה וגם יהיו לי עוד הטבות שעכשיו אין לי. ולגביי הרטלין הרגיל-אם המצב לא יפתר לי אז אני מעדיף 4 שעות מאשר כלום,פשוט אני חייב להתפטר מכל המחשבות שרצות לי בראש לפחות בזמן הלימוד.

zivadina

New member
תבדוק בקופה ואל תסמוך עלי....

לידיעתך, אכן הוגשה בקשה לסל הבריאות להכליל בתוכו את הריטלין למבוגרים, אבל ברשימה הסופית לא ראיתי אותו, כך שהגדלת התקציב, נראה לי, לא נעשתה עבורו, לצערנו. לכן, תתקשר לביטוח המשלים של הקופה שלך ותשאל אם זה אכן כך. אם אתה רוצה לכתוב להם, הכתובת הישירה לפניות הציבור בקופה היא: [email protected] ייתכן שנדרשת תקופת "אכשרה" כדי לקבל את ההנחה. זאת אומרת, שרק אחרי שתהיה מבוטח מספר חודשים, תקבל את ההטבה הזאת. מקווה שתעדכן אותנו, כדי שנוכל לעדכן את הטבלה. בהצלחה!

amitexc

New member
ועוד עניין שלא ממש קשור

רק היום אני מבין עד כמה מערכת החינוך שלנו כלכך כושלת. לא יודע אולי זמנים השתנו אבל כשאני הייתי ילד העניין נתפס לגביי באופן כל כך שגוי. מה שלא הבינו שבגלל הכישלון בהתחלה פשוט איבדתי תקווה להמשיך הלאה, במקום לעודד אותי ולעלות לי את הבטחון פשוט נזרקתי לפינה. מה גם שעד שאיך שהוא הצלחתי לצמצם את הפער ביני לבין הממוצע כבר היה מאוחר מידיי והבית ספר פשוט לא רצה לסכן את הממוצע של אחוז העוברים בבחינות הבגרות.דבר שלבסוף השאיר אותי ללא כל בגרות. אז כיום אני באמת מבין שעם השיטה של היום האנטרס של הבית ספר הוא לא האנטרס של התלמיד עצמו,וכל זה נגרם בגלל התנאים שמשרד החינוך מקציב לבתי הספר.

Yoav78

New member
צודק

אני בערך באותו גיל , ואצלי רק אמרו להורים שלי : "הוא לא רוצה , הוא עצלן , זה יעבור לו... " . אז עברו שנים , ניסיתי להשלים בגרות אחרי שחלק לא קטן ממנה בכלל לא עשיתי בתיכון , מתמטיקה הפסקתי ללמוד בכלל בכיתה י' , על דעת עצמי . עברו שנים , וגם כשרציתי מאוד ללמוד , היו את הקשיים , ועוד הלכתי ללמוד להיות מהנדס מחשבים , כי זה מה שעניין אותי. המשכתי לאכול חרא , שנה ראשונה לא עברתי כמעט קורסים ,ואפילו קורסים שכן ידעתי אותם , ואפילו לימדתי חברים ,לא הצליחו לי. בסוף , אחרי ייעוץ מאסיבי של חבר בן 29 שהוא ADHD , ניסיתי ריטלין , וראיתי את ההשפעה המיידית במבחני אמצע סימסטר. אומנם אני יודע שקשה לאבחן ADD , כי אנחנו לא משתוללים כל הזמן , אבל בכל זאת מרגיז אותי לחשוב שיכלו לאבחן אותי אז , ולחסוך ממני לא מעט שנים של סבל.

zivadina

New member
לשמחתנו, המידע על ADD גדל כל הזמן

יש הרבה מחקרים על ADHD ועל ADD, יש פורומים כמו שלנו, יש רופאים שמייעצים באינטרנט, כמו אצלנו, יש כנסים לרופאים, מבוגרים, הורים, על ADHD, ולכן הידע מטפטף לאט (מדי..) למערכת החינוך. אתה מוזמן לקרוא בספרייה שלנו הרבה חומר על ADHD, ולשתף אותנו בלבטים ובבעיות שלך. בנוסף, קיים הפורום המקביל לנו, "תמיכה למבוגרים ADHD", אשר נמצאים בו בעיקר סטודנטים (אנחנו הורים). הקישור אליו מופיע בתוך המדור ADHD אצל מבוגרים. ולסיום, הערה קטנה: ADD הוא תת-קבוצה בתוך קבוצת ה-ADHD. תוכל למצוא עליו מאמר מקיף במדור ADHD אצל מבוגרים. נשמח לראות אותך כאן.

לאיזו קבוצה

לאיזו קבוצה שיכת הפרעת הקשב- ההיפואקטיביים? המטופלים בניטן? כולם מדברים על היפר אקטיביים.. כולם בפורום ובעולם הגדול שמחוץ לפורום.. אני אמא לשני ילדים, בת 28, ולעולם לא אובחנתי במכון וכו, כי בבדיקת tova נותנים ריטלין..

למעלה