שאלה לגבי ADD

05 מיכל

New member
תגיד תודה!

אני יותר מבוגרת ממך, ואני לא זכיתי לגלות את הרטלין במהלך לימודי האקדמיים. גיליתי את ה ADD בגיל 37, אמא מבולבלת לארבעה ילדים שלא מבינה למה כולם מסתדרים ורק היא לא...

05 מיכל

New member
ועוד משהו: אל תמהר לעבור קופה

לפני שאתה עובר קופה תברר היטב, כי אם ידוע על ה ADD שלך כשאתה עובר קופה אז הם עלולים לתת לך סעיפי הגבלה, אם לא בביטוח הבסיסי אז לפחות במשלים, כלומר הם עלולים לקבל אותך לביטוח המשלים אבל מתוך הבנה מראש שבבעיה שהיתה ידועה כבר הם לא לוקחים אחריות (כלומר, לא מממנים).

05 מיכל

New member
ונזכרתי בעוד משהו:

כן, אם הקופה שלך כן מסבסדת רטלין רגיל, אתה בהחלט יכול לבקש מהרופא לשנות את המרשם בשביל זה.

amitexc

New member
העניין לגבי הרטלין הרגיל

הוא שפשוט בטבלה ראיתי שהוא עולה 58 ש"ח בלי מימון ככה שזה קצת שונה מ138 ש"ח,אומנם הכדור בעל השפעה שונה(לפי מה שהבנתי פה) אבל בכל זאת עדיף על כלום. בכל מקרה הסתכלתי באתר של לאומית וראיתי שלא אמורה להיות השפעה של מחלות קדומות על הביטוח המשלים ככה שיש סיכוי שאם אעשה את הביטוח אקבל את המימון.בכל מקרה אני אעדכן לגביי זה. מה שכן אני לא יודע אולי אני סתם עושה יותר מידיי רעש ואולי הכדור הזה לא יעזור בכלל ואני סתם תולה תקוות לגביו. אז מי יודע?!וגם לגביי זה אני אעדכן. אממ וזהו אני רק רוצה להודות שוב לכל מי שעזר לי פה ולמי שבעתיד יעזור לי פה. עמית.

05 מיכל

New member
מס' השעות שונה

מספר השעות שהוא משפיע שונה, אבל מותר לקחת עוד אחד אח"כ. השאלה היא אם זה חוסך כל כך הרבה, אם צריכים כפול כדורים. דרך אגב, הם לא משתתפים בכלל? גם לא בכדור הרגיל?

amitexc

New member
לא הם לא

הם הפנו אותי לבית מרקחת. ובכלל לא ידעו אותי שאם יהיה לי ביטוח משלים אני אהיה זכאי להשתתפות. בכל מקרה אם הרטלין מכוסה למבוגרים בביטוח המשלים אז אני אקבל גם. עכשיו השאלה היא אם הרטלין מכוסה למבוגרים עם הביטוח המשלים?

amitexc

New member
בגלל זה

הרפואה של פעם שונה מהיום. וברמת העקרון שכל מטופל מגיע לרופא,הרופא אמרו לתחקר אותו ולשאול על מה הוא מרגיש וחושב.בגלל שרופא היום מקבל יותר מ100 מטופלים ליום אז אין באפשרותו לעשות זאת. אבל העצוב הוא שהיום כשאני חושב על זה ,העניין היה כלכך שקוף. והדברים כמו אי סדר במחברות וחוסר יכולת לקרוא מה שכתבתי היו צרכים להדליק נורה אדומה אצל המחנכת ,אבל כנראה שלא בשביל זה קיבלו את הכסף. פשוט עצוב מאוד כל העניין הזה כשחושבים לאחור,הדבר השפיע עלי מאוד גם בתחום החברתי בגלל כל המגמות וההקבצות שהפרידו אותי מהחברים שלי,מה שגרם לרוב התקופה שלי בתיכון להיות בודד ומופנס.שכמובן משפיע עלי גם עכשיו או שאולי כל זה בגלל שאני מזל סרטן וזה מטבעם של הסרטנים. שאתה אומר שהיית מסביר לחברים שלך את החומר זה כלכך מזכיר לי את עצמי ואת האכזבה כל פעם מחדש לאחר קבלת תוצאות המבחנים, אני בניגוד אלייך מתמטיקה מאוד אהבתי וזה בגלל שהכתב וחוסר הסדר הכי פחות השפיעו,שם בעצם יכלתי לממש את היכולת שלי הכי טוב.למרות שזה לא קרה, בכל מקרה ככה חשבתי, ושוב כל זה בגלל הכתב וחוסר הסדר שהובילו לטעיות השטותיות. היום עם כל ההבנה אני מאמין שלא יווצר מצב שילדים יעברו את מה שאני עברתי וזה אולי נשמע ככלום אבל אתם יודעים שהכל הוא בעניי המתבונן וילדים כמו שילדים יודעים להקצין דברים ולקחת ללב מדברים קטנים. בכל זאת אני לא חושב שפינוק יתר יכפר על הבעיה ולא צריך לקבל יחס מעודף אבל פשוט הכלים עצמם יכלו לתת את העזרה המספיקה ע"מ להצליח לממש את עצמך. וזה בעצם כל העניין לממש את עצמך ולהרגיש שלם עם עצמך. אני לא יודע אם היו עוזרים לי בילדות אז באמת הייתי תלמיד יותר טוב או לא הייתי עובר את מה שעברתי ,אבל מה שאני כן יוכל להיות בטוח לגביו זה שהיו לי פחות מכשולים שעמדו לי בדרך ושמו לי רגל שכן רצתי לעבור. ומי שמתעסק קצת עם פסיכו' יודע מה הערך של הלימודים על ההשפעה על החיים(לא מדבר על העתיד ועל קריירה ).

סוס אש

New member
ריטלין רגיל וסל התרופות

ריטלין רגיל אכן עולה בבית מרקחת פרטי כפי שציינת אך משך ההשפעה של שני כדור ריטלין רגיל (בהפרש של 4 שעות אחד מהשני) דומה למשך ההשפעה של SR שנלקח פעם אחת. בספר התרופות של הסל לא הצלחתי למצוא בריטלין התוויה שהוא רק לילדים, יכול להיות שזו רק תורה שבעל פה שנוחה לקופ"ח, בכל מקרה ההמלצה היא להתחיל דווקא בריטלין רגיל ורק אחרי שמתרגלים אליו ורואים איך הוא משפיע שוקלים האם להעבור לסוג אחר (SR LA קונצרטה )

zivadina

New member
ריטלין רק בסל התרופות של ילדים

קיבלנו על כך מכתב ממשרד הבריאות וגם הסבר טלפוני.

Yoav78

New member
אבל זה מתחיל ללהשתנות , אני מקווה

תראה, במבחנים הסימסטר האחרון הוצאתי יחסית תוצאות לא רעות , וזה רק מהעניין שלמדתי לקראת המבחן ועשיתי אותו על הכדור. תוצאות של 80 שלא חושב שקיבלתי בשום קורס בעבר...... אבל הגדולה היא שאני אצליח בשילוב עם לימוד אסטרטגיית למידה ,ללמוד כל הסימסטר , ובאמת לדעת מה אני שווה . סוג של לידה מחדש......

amitexc

New member
אני מקווה שכך גם יהיה לי

כי פשוט נמאס לי לעבור בציון נמוך. אני עדיין לא השתמשתי בכדור ולכן אני לא יודע מה יהיה. אולי הפתרון לא תמון בכדור פשוט. אבל את זה נדע רק אחרי...

Yoav78

New member
רק כדור לא מספיק

זה מצריך שינוי הרגלים של שנים . רק לקחת כדור לא יגרום לך לכל השינוי. צריך לשלב את זה עם למידת אסטרטגיות למידה , לדעת איך בכלל ללמוד. אני גם מלווה את זה בטיפול פסיכולוגי מסויים ,אני חושב שזה עוזר.

amitexc

New member
שאלה נוספת

עכשיו נזכרתי בעוד פרט שאולי ישנה את זכאותי לתרופה. אני נולדתי עם מום בשמיעה שהשפיע עליי בדיבור והייתי מטופל בהתפתחות הילד וגם שולבתי במאין גן או חוג שעבדו איתי על הדיבור ועוד דברים שכבר שכחתי.עכשיו האם זה יוכל להחשב כהבחנה של בעיות הקשב והריכוז?ולתת לי את הזכאות למימון?

zivadina

New member
תבדוק אם יש לך אבחון ADHD מן העבר

לקויות אחרות לא מקנות לך הגדרה של ADHD.

amitexc

New member
זה היה ממש מזמן

אבל אני זוכר שעשו לי מיבחן עם קוביות וציורים... בכל מקרה לא נראה לי שיהיה לי יותר מידיי מיידע על זה בתיק הרפואי.

למעלה