שאלה לגבי תחום עבודה

hihihi12

New member
שאלה לגבי תחום עבודה

שלום
קיבלתי 2 הצעות
אחת בפיתוח אנדרויד
והשניה בתחום אלגוריתמיקה למידת מכונה ועיבוד תמונה
במה יש יותר שוק? מבחינת היציבות התעסוקתית בעתיד?מה ההבדלים בשכר?
יש לציין כי יש לי נסיון בפיתוח אבל לא באלגוריתמיקה לכן אני מתלבט אם כדאי לי להכנס לתחום חדש ולהתחיל מאפס.
לעומת זאת יש לי נסיון בפיתוח מקביל לאנדרויד.

תודה

השנקל שלי

דבר ראשון שניהם תחומים סופר חמים שלא הולכים להיעלם.
יש אפליקציות שעיקר העבודה בהם היא UI. אם אתה לא אוהב UI תוודא שהתפקיד שלך הוא לא כזה.
פיתוח לאנדוראיד הוא ב-JAVA אבל הוא מאוד שונה בפיתוח JAVA לצד שרת. כל נושא ה-Threads, OS, מחזור החיים של התוכנה מאוד שונה. כך שאם אתה מצפה שיהיה לך ניסיון ב-JAVA אז לדעתי זה פחות נכון. אני הגעתי מאנדרואיד לפיתוח תהליכי אופליין ב-JAVA והרגשתי חסר גדול מאוד בידע.
לגבי ML, זה תחום חם אבל הוא לא פיתוח. לרוב אתה כותב קוד (לרוב R ופייתון) אבל יחסית קוד ברמה מאוד לא מורכבת. עיקר הידע שאתה צובר הוא באלגוריתמים והבנת דטה שזה לא טריוויאלי בכלל. יש אנשים שאוהבים תכנות ולא אוהבים אלגרותמיקה ויש הפוך ויש כאלו שאוהבים את שניהם. אין לי ניסיון והיכרות עם עיבוד תמונה אבל אני מאמין שזה די דומה.
קצת מוזר לי שקיבלו אדם בלי שום ניסיון ובלי תואר שני בתחום לתפקיד כזה אבל זה קורה לפעמים. יותר נראה לי שהמשרה היא להיות מפתח בצוות/מחלקה שעושה ML ועיבוד תמונה. דוגמה: אם הם מפתחים מערכת חיזוי למחלקת המכירות של החברה אז צריך מפתחים שיתממשקו למערכות הנתונים של מחלקת המכירות, יעבדו אותם, יתחברו ל-API חיצוניים על מנת לבנות פיצ'רים על סמך הנתונים, יבנו מערכת להצגת הנתונים ותוצאות האלגוריתם. זה פיתוח לכל דבר שלרוב דורש הבנה די טובה במסדי נתונים ואני לא חושב שיש בו קשר אמיתי ל-ML.

למעלה