שאלה לגבי שינה בגן

תאי17

New member
שאלה לגבי שינה בגן

במסגרת בדיקת גנים התעוררה אצלי שאלה. בגן שביקרתי אתמול, בזמן שנת הצהרים, נאמר לי שמתחילת שנת השינה ועד סופה אסור לילדים (שנה וחצי- שנתיים) לקום מהמזרון שלהם. ומה אם הילד לא רוצה לישון? ומה אם הילד התעורר חצי שעה קודם? התשובה שניתנה לי- אסור לו לקום מהמזרון. נראה לי מוזר. ככה זה בכל הגנים? ועוד דבר- כשביקשתי לבוא פעם נוספת עם הקטנה שלי ולתת לה להיות בגן שעה עם הילדים ולראות את המצב- נאמר לי שאין אפשרות כזאת, זה מפריע לפעילות השוטפת של הגן. מה נהוג בדרך כלל?

לאה_מ

New member
לא נראה לי.

נשמע לי שהם מעדיפים את האינטרס של הזמן הפנוי של הצוות על האינטרס של התחשבות בילדים. לא לעניין. בגן של אורי מי שמתעורר ודאי שיכול לקום, ובתור בונוס
גם יטפלו בו. וגם - יש שם ילד אחד שבאופן קבוע לא ישן בצהרים, והצוות לא חושב שזו בעיה. אני מקווה שבשנה הבאה גם אורי לא ישן בצהרים. לגבי ביקורי הורים בגן במשך היום - אני אישית אוהבת שנותנים להורים לבוא, אבל אני יודעת שיש גננות שמרגישות שזה מפריע לפעילות בגן ומפריע לילדים שבא מישהו "זר", אז אני יודעת שזה לא חריג. אגב, לי זה דבר חשוב, ובהחלט הייתי שוקלת שוב גן שהיה אוסר על ביקורי הורים באופן גורף. אגב, לגבי ביקורי הורים, לפני כמה זמן הגננת של אורי סיפרה לי שבאים הורים לראות את הגן (לצורך הרשמה לשנה הבאה) בדיוק בצהרים, כשיש את כל הבלגאן של ארוחת צהרים-מקלחות-השכבה, ושהיא אמנם לא אוסרת לבוא, אבל זה די מפריע לה ונראה לה רעיון לא מוצלח. אמרתי לה, שלדעתי זה דוקא רעיון מצויין של ההורים לבוא בצהרים, ולראות איך הן מתמודדות עם הלחץ של השעות האלה. היא אמרה שלא חשבה על זה ככה, אבל כשאני מציגה את זה באור הזה, זה באמת נשמע הגיוני.

דסי אשר

New member
אני דווקא לא ממליצה להורים לבוא

לצפות במשפחתון בשעת הלחץ. אני מנמקמת מדוע. אני אומרת שאין לי בעיה שיצפו בי כיצד אני מתמודדת במצבי לחץ. אבל, אני מניחה ,ובמיוחד הדבר נכון לגבי הורים לילד ראשון- שקשה להורים לראות בכי, והם לעומתי נלחצים ממצב הלחץ, ולא יכולים לצפות בי כראוי, מגיבים רגשית, ומחליטים שזה נורא, נבהלים והולכים. דסי

כרמית מ.

New member
בתקופה שעבדתי כמטפלת

גיליתי, שהשעה בצהרים, שלפני השינה, היא שעה ממש ממש גרועה לביקורים - אמנם דובר שם על בני משפחה של ילדים שכבר בגן, אבל גם אורחים מבחוץ זו בעיה דומה. הסיבה היא שהילדים עייפים, ולא מסוגלים להתמודד עם הגירוי העודף בהגעתו של אורח (הכוונה היא לא למצב שבו הורה מגיע באופן קבוע בשעה זו, שאז זהו הרגל, ואין איתו בעיה. היתה אמא שבאה להניק את בתה כל יום לפני שינת בוקר וצהרים, אלא להגעה אקראית). באחד המקרים, באה דודה של אחת הילדות כמה דקות לפני השינה. הילדונת (בת שנה וחצי לערך) חשבה שבאים לקחת אותה הביתה, והמשבר שחוותה עם עזיבת הדודה היה קשה מאד, וקשה מאד להרגעה. הבעיה בכך היא לא הקושי של הצוות (שקיים, אך הוא שולי בעניין), אלא של הילדה. אח"כ דיברתי עם הדודה, ואמרתי לה (למרות שלא הייתה לי סמכות, ואני חושבת שהיא ידעה את זה) שהיא מוזמנת בשמחה בכל שעה, אבל שכדאי מאד לא להגיע בשעה המסוימת הזאת.

לאה_מ

New member
אני מסכימה איתך.

התכוונתי להורים שבאים לבדוק גן כדי להחליט אם להכניס לשם את הילדים בשנה הבאה. לדעתי, נכון לבוא לראות את ההתמודדות של הצוות גם בשעות קשות יותר, כמו הצהרים.

maya100

New member
אבל לאה דווקא זה יוצר קושי

אנחנו כהורים שמחפשים גן מסתכלים על העניין באופן הכי אגואיסטי שיש - רוצים לראות את הצוות בשעה הכי קשה כביכול. אבל תחשבי עכשיו שאורי הוא ילד בגן הזה וכל יום מגיע הורה אחד או שניים ומסיט את תשומת הלב ואולי גם גוזל זמן מהגננת וכו' וכל מה שאורי רוצה באותו רגע זה לאכול ולישון. אם אני חושבת על זה מהעיניים של הילדים בגן אני יכולה לראות את הקושי שלהם. לא בטוחה שאני רוצה שיעשו זאת לילדתי (ואופס, היום עשיתי זאת בעצמי לילדים בגן אחר...מודה)

Shellylove

New member
לגבי השינה

זה ממש לא נראה לי. מה זאת אומרת: "אסור לקום מהמזרן?" מה הילד אמור לעשות? לבהות בתקרה? אצלנו בגן יש ילדים שבד"כ לא ישנים וגם שלי לא תמיד ישנה. בד"כ הם עושים איזשהי פעילות שקטה (ספר נגיד) או נמצאים בחוץ עם הצוות. זה נשמע לא טוב. לא הבנתי מה מפריע להם, זה שתבואי עם הקטנה או זה שתבואי באמצע היום? אצלנו גם לא אוהבים כל-כך שבאים באמצע היום, אבל מדובר על הורים שהם כבר "חלק מהגן" ולא בשלבי הרשמה.

תאי17

New member
תשובה של המנהלת:

לא הם לא חייבים לישון אם הם לא רוצים, אבל אסור להם לקום מהמזרון שלהם- ממש נהדר. כשהייתי שם ראיתי כמה ילדים שוכבים במזרון עם עיניים פתוחות, נראו לי מאוד אומללים- מפוחדים. ורציתי להביא את הקטנה לשעה בגן,לצורך התרשמות שלי, בשעה של משחקים חופשיים- וזה מה שמפריע להם. בקיצור- נראה לי שנרד מהגן הזה- למרות שהוא עשה רושם טוב בתחלה.

Shellylove

New member
../images/Emo31.gif

נשמע לי מוזר שהם לא מוכנים שתבואי עם הקטנה. בד"כ גנים מאד מתאמצים לשווק את עצמם ו"לעשות רושם טוב", כך שלא מובנת לי הגישה. ברור מאליו שתרצי לראות איך הקטנה משתלבת. בקיצור - נראה לי רעיון טוב לרדת מהגן הזה.

אני רק יכולה להגיד לך שאצלנו בגן..

גם לא מרשים לקום מהמיזרון אם ילד מתעורר ולא צריך החלפה או לשירותים כי קודם כל אנחנו מנקות וממש לא רוצות שאיזה ילד יתחלק על הרטוב וכן אנחנו עיפות ורוצות קצת לשבת ולנוח כדי שיהיה לנו כוח לילדים שיקומו אם ילד מתעורר ואנחנו כבר יודעות מי מהמתעוררים ,הוא מתבקש בצורה נעימה לחכות בשקט על המיזרון עד שנקום כולם ביחד,זאת אומרת אין השארה על המיזרון בלי סיבה שבעינינו לפחות היא נראית מוצדקת,אנחנו משתדלים להזכיר להם שעוד מעט הם יקומו אבל עכשו שעת המנוחה ולכן מחכים על המיזרון בסבלנות וזה עובד הם מחכים ולא משתעממים כי אנחנו מדברות איתם,קצת יושבות לידם עד הקימה. שלך חנה גונן

תאמיני לי הם לא נזנחים..

אנחנו כל הזמן לידם ומדברות איתם,אני לא יודעת איך זה בגנים אחרים, אצלנו הילד המתעורר מקבל תשומת לב לא בקטע של למה התעוררת זה מפריע, אלא של התעוררת אנחנו מקוות שהשינה שלך היתה נעימה, עוד מעט נקום להחלפה ולשתיה אנחנו נותנות פידבקים חיובים לילדים שמדברים בשקט ולא מעירים את החבר/ה שלידם אז זה מאוד תלוי באיזה גישה מתיחסים לזה. שלך חנה גונן

G a l i 11

New member
אנחנו נמצאים בארה"ב וכאן זה מאד

מקובל. לי זה ממש צרם אבל בדקתי עם מתן אלפי פעמים האם הוא "מתבאס" והוא טוען בתוקף שלא וכך הוא לפחות נח גם אם הוא לא ישן. בכל מקרה מה שעושים אצלו בגן, אם הילד רוצה, הוא "ערכת זמן מנוחה" -ספר, פאזל, משחק קטן אחר. כך ילד שמתעורר או שלא מצליח להרדם מקבל למזרון את הערכה ומשחק/קורא בשקט.

zimes

New member
נהלי השינה השינה

היו מספיקים לי כדי לא לשלוח לשם ילד. אני מדמיינת את עצמי, חייבת להיות במיטה שעה-שעתיים, גם אם אני לא נרדמת (ובלי אופציה של לקרוא ספר...).

המערך אצלנו לא מאפשר את זה...

כי ברגע שניתן להם ספר הם ירצו לשתף בו את השאר ולהקים אותם מהמיזרון זה גם כן בלתי אפשרי כי אחרת כל המתעוררים יקומו ויהיה בלגן,זה גם קשור למיסגרת של סדר יום שיש זמן לכל דבר, זמן למנוחה וזמן לסיפור וכו. שלכם חנה גונן

zimes

New member
חנה

התיאור של הגן שלך - אתן ניגשות לכל ילד שמתעורר, ויושבות אתו עד שכולם קמים, נשמע לי די סביר. אבל שימי עצמך במקום ילד שאסור לו לקום, וגם אף אחד לא מתיחס אליו (כמו בגן בשאלה המקורית). האם חוויה/תחושה כזאת שווה גן מבריק מניקיון? לדעתי, לא!

תאי17

New member
חנה, את אומרת שאתן רוצות לנקות

וקצת לנוח שיהיה לכן כוח לאחר כך- אז איך יש לכן זמן בתוך כל זה להתייחס לילד שמתעורר וזקוק לתשומת לב? למה לא לעשות פינה קטנה בגן שבה יכול ילד שהתעורר לשבת לשחק/לקרוא בשקט מבלי להפריע לילדים הישנים? למה ילד קטן צריך לשכב במזרון בחושך יחסי ולבהות בתקרה אם אין לו שינה?

She Dolphin

New member
גם אני מאוד הוטרדתי מנושא האיסור

לקום מהמזרון כשמתעוררים, ופתאום נחרדתי לגלות שאני לא בטוחה שאני יודעת מה קורה בגן של תומר בעניין... היום בררתי ושמחתי לגלות שאכן, שמי שמתעורר, או לא הולך בכלל לישון מותר לו ללכת לחדר אחר בגן שנו יש כל מיני משחקים קבועים, ולשחק שם בשקט כשהמטפלות יכולות להשגיח עליהם מהחדר המרכזי וזה מאפשר להן גם לשטוף את הרצפה וגם לנוח ולשתות כוס קפה. נזכרתי גם שכשתומר התחיל את הגן (חודש אחרי כולם) בהתחלה הוא לא היה נרדם כל כך והגננת היתה לוקחת אותו איתה לחצר בזמן שהיא סידרה אותה, בלי שום בעיה. אני חושבת שלא הייתי רוצה שתומר יהיה במסגרת שמכריחה ילדים לשכב כשהם ערים במיטה. אני עוד זוכרת את התחושה שהיתה לי בתור ילדה בקיבוץ, שבו כידוע, מנוחת צהריים היא "קודש הקודשים". היו מכריחים אותנו לשכב במיטות עם הפנים אל הקיר ובסוף הייינו לפעמים נרדמים, אבל זה בכלל לא היה כיף.. והיום - רק תנו לי שמישהו יכריח אותי לנוח בצהריים, הייתי מנשקת אותו! אפילו עם שפכטל קשה לגרד אותי מהמיטה...

למעלה