שאלה לגבי רפידות

45degrees

New member
האמריקאיים המציאו את הספורט הזה

במקור בסוף שנות השבעים - אך ורק כתוכנית טלוויזיה. באו הצרפתים וכמה שנים אחרי שהספורט נזנח החיו אותו והפכו אותו למה שהוא כיום. באים האמריקאים וממציאים את הענף מחדש. אולי צריך לקרוא לדבר החדש הזה Xmoto או משהו כזה. בשלב הבא הם עשויים להכניס מסלול LOOP כבוש ורחב באמצע קטע האספלט/שטח ועדיין לקרוא לתחרות סופרמוטו.... לגבי העניין בשידור התחרות - השידורים מהליגה האירופאית הם לא באותה רמה של הפקה טלוויזיונית ולכן חוסר העניין/יופי בשידור. לא בטוח שעם אותה השקעה בהפקה טלוויזיונית של מירוץ אירופאי לא יתקבל שידור מעניין באותה רמה.

LY 192

New member
לידיעתך MEXI GALAXI גם את גלגלי

ענף הסופרמוטו בארץ, "ממש" כמו בארה"ב הברית מניע כסף (ליאורה נותנת בחינם רק חיוכים) וכאשר משלבים במסלול קטעי מוטוקרוס קשים, אז הרבה כסף. הכנה למרוץ חובבנים כמו בארץ כולל חישוב אחזקה ,ביטוחים ,צמיגים , ציוד מיגון וכו' עולה הרבה כסף. בהערכה זעירה ,משהוא כמו 1000 ש"ח למרוץ(לא כולל פחת) בעונה של 8 מרוצים.(מינימום סט צמיגים למשל לשני מרוצים ,רפידות וכו') כאשר אתה אוחניסט (אוח-נה או אוח-יון) והכל ממומן אז סבבה לכולם. אבל אם אתה לא ממומן ונכנס מוטוקרוס לתמונה , הבלאי גדל ואז הכסף הנדרש להנעת גלגלי הענף גדל. פתאום צריך להחליף בולמים, הכדון נשבר(והיו מקרים לאחרונה)ושאר צרות לא עלינו. מי שנהנה מעוצמה האמריקאית הגורפת כספים רבים מהגלדיטוריזם המודרני לסוגיו שיבושם לו. אני אישית מעדיף את הניחוח האירופי לסוגיו כולל הצרפתיות. שימו לב ש NBA למשל , חוטפים שחקנים אירופאים - למה? אדי סיל הוא דוגמא טובה לרוכב מעולה שמשיקוליו הוא ,בחר השבוע להתחרות בספורט שיש לו מכנה משותף עם סופרמוטו-סחטיין עליו , אבל למה לקרא לזה סופרמוטו ?יש מקרים שבהם הרמת כפפה נגמרת בהרמת אלונקה ! כמו שסיכמתי את תחושותי במרוץ האחרון: "... ואז , בסוף הישורת , פניתי ימינה ולפתע מצאתי את עצמי במסלול מוטוקרוס ועוד בזמן שהתנהל שם מרוץ..." אני בטוח שלרוכבי המוטוקרוס (ולא סופרמוטו ) האירופאים יש מה להפגין ב- X GAMES , אך הם צריכים להביע ענין ולהיכנס למרוצים האלו. גילוי נאות : הכותב מתאמן קבוע פעמיים בשבוע באופני שטח , פעמיים עם אופנוע ובחודש האחרון לא ראה אספלט. ותחשבו על זה אהההההההה...

enigo

New member
1000 ש"ח זה כסף???

מכיר לא מעט חובבי ספורט מוטורי שיחתמו בשתי ידיים, וגם זה רק כי אין להם יותר, על עלות של 1000 ש"ח למרוץ. אם זו באמת העלות, אזי מדובר בפרוטות במונחי ספורט מוטורי. אולי ליגת הקטנועים זולה יותר, וכנראה גם ליגת ה-SOAP-BOX באנגליה (אם לא מחשיבים את ההשקעה הראשונית), אבל זהו בערך...

LY 192

New member
תן לי 3000 למרוץ ואגמור גם אותם,אבל

הרעיון היה לשמור על פרופורציות ופשטות. אני שואף לשיא הפשטות וזה אומר לבוא עם הLC4 מהבית/אוניברסיטה, כן זה שנוסעים איתו ביומיום, להוריד לו מראה ,פנס קדמי ,מספר ולעלות לגריד. אם הכוון בארץ ישתנה לכוון מוטוקרוסי , זה אומר כלים אחרים , יעודיים לתחרות בלבד (היית צריך לראות היום את אביב וכפיר באימון מוטוקרוס),,עגלה ,אופנוע נוסף ליומיום ,ביטוח נוסף וכו' וכו'. מחר אני אצטרך אנשי צוות לתדלוק והחלפת גלגל-זה בא על חשבון הצלם. עם האמריקאים אין לי כל בעיה. מצידי שיעשו סופרמוטוטריפלקרוסאנדורנס. אח'כ הם בטח יעשו "אקסטרים סופרמוטוטריפלקרוסאנדורנס" הכל כדי לשמור שלחבר של דןטל לא יהיה משעמם. ואתה יודע מה ? שיתפוצצו ברמפות כמו אדי סיל- הוא אפילו לא קרוב משפחה שלי למרות שלשנינו יש 'י' בשם משפחה. אני אישית נהנה לראות התפוצצויות כאלה ,לא עלינו. מכירים את המשפט :"יותר זה פחות" - זה מה שאני חושב על הסגנון האמריקאי החל מדאבל ביגמק רויאל עם תוספות וגמור בסופר.............

enigo

New member
וזה בדיוק מה שמקס אמר...

וזה מה שיצאת נגדו "חוצץץץ" (כל אחד יורק עצמאית כאן) בהודעה הראשונה שלך...

r929

New member
לא מסכים איתך לגבי הרחקה

של הרוכב הממוצא. כרגע סופרמוטו הוא ספורט בתחתית המדרגה של ה"ספורט המוטורי" בארה"ב. רק יצירה של SHOW והתלהבות מצד הצופים כולל יצירת "כוכבים", רק אלו יזרימו את הכסף והחשיפה לספורט שתקרב רוכבים ממוצעים ומתחילים. היום לאחר הXGAME אנשים פתאום באו אלי ואמרו לי, ואו ראינו סופרמוטו, "זה מטורף, איזה יופי, ממש נהנו לראות". אז נכון, זה עושה את כל הענין למקצואי יותר ונותן כיוונים של מוטוקרוס/סופרקורס, אבל רוב הרוכבים האמריקים נמצאים כי שם הכסף, התהילה, והתשתית. המעבר יכול להתנדד לכאן או לכאן, בסופו של דבר AMA הראשון 1:0 לאלוף הכתומים (נכון היה גשם
).

ז ר ח

New member
כן אבל,

לא נעים לומר, האירופאים היו מתים להצליח כמו האמריקאים ביצירת SHOW בצורה כזאת. בשורה התחתונה, האמריקאים יצרו עניין גדול בסופר תוך שנים בודדות,מה שבאירופה לקח קצת יותר... ואני לא אוהב אמריקאים. האירופאים מנסים לחקות את האמריקאים בהרבה תחומים,חבל, אבל זה מה יש.

LY 192

New member
יש לי, יש לי , יש לי../images/Emo26.gif על חרה

וכייף. ידוע לכולנו שככל שהרוכב אוכל יותר חרה , הצופה נהנה יותר. כמה צופים במרוצים מחכים להחלקה-הייסייד וכו' שתתרחש בדיוק לידם ? למעשה רשתות הטלויזיה הגדולות המשדרות כיום ספורט מוטורי משתמשות כבר מזמן ב"שיט-מיטר". בשיטה זו מודדים את כמות החרה שהרוכב אוכל ויודעים בדיוק את כמות ההנאה של הצופים. ניתן לדעתי (רעיון ל-45) לבנות בקלות יחסית רומח מסתובב שיהיה מחובר לציר הגלגל ממש כמו במרכבות המרוץ ברומי העתיקה. וואוו איזה התלהבות תהיה באמריקה. ספווווורט זה היה כל הרעיון לא ? כייף מוטורי עם אלמנט תחרותי סביר של שליטה באופנוע והחלקות , או שלא הבנתי ? לידידי דןטל ,אמור לחבריך המתלהבים מגילוי ה"סופרמוטו החדש", שיש ענף שנקרא מוטוקרוס-שם כל האקשן. המרוץ האחרון מזכיר לי את הספורט הדבילי שלהם של גרירת טרקטורים באולמות סגורים- כאילו מה זה ? ספורט ? שואוו ? אתם יודעים מה קרה לצמד זיגפריד בלאס-וגאס שבמשך שנים נתן הופעות עם אריה ? בשנה שעברה האריה אכל אותו -שיו איזה שאוו. אתם מודעים לאלמנט ה"פיטס" שנכנס למרוץ האחרון? כאילו מה ,רוכב טוב יכול להפסיד מרוץ מפני שהצוות שלו היה איטי בהחלפת גלגל? בשביל זה יש את ה GP לא?

45degrees

New member
האמריקאים אוהבים דם - עיין ערך

המירוצים האובאליים על סוגיהם הרבים הנהוגים שם. מירוץ שמטרתו לכסח את הרוכבים כמוהו כסרט האלמותי והגרוע - ROLERBALL. אם האסקי מושחז לא מצליח להגיע לקצה של הקפיצה הקטועה כמו שצריך - לאן נגיע? כאילו - אם כבר אז בואו נעביר את הספורט לצרפת - נכסה את המונטה אימפוסיבלה באספלט ונתיר רק לאופנועי סופרמוטו עם זרוע אחורית סטנדרטית לנסות להגיע למעלה. המנצח - זה שהגיע למעלה, או לחילופין זה שביצע הכי הרבה צוקהרות משולבות עם ובלי האופנוע בדרך חזרה למטה שלא כדרך הטבע. SHOW סוף הדרך. צריך לקרוא לו סופרמוטו גם נכון?

kramberg

New member
בכלל

מה הקטע של קפיצות אספלט? זה גם יותר מסוכן, כואב ומכוער. אני לא מפסיק לבכות מצחוק שאני רואה את סיל מתעופף, מזל שזה הסתיים על הרגליים, זאת גלבה של החיים (או שמא טראחה?)

mishmishoid

New member
מקסמקס- מסכים עם כל מליה שלך.. אם

זה היה תלוי באמריקקים אז במוטוGP היני כבר רואים מקפצות

DAN TAL

New member
מה שקורה פה זה אומנות הליטוף

העצמי. תגיעו רחוק.

MexMex

New member
הנה הבדל, דן...

אני טוען שהחבר'ה פה כבר הגיעו מאוד רחוק... M.

mishmishoid

New member
לא נכון, הסבר :

GP : עבור כל מי שלא מבין jack shit על רכיבה ואופנועים (אני בהחלט לא מדבר עליך...) מרוץ מוטוGP יהיה משעמם רצח. אופנועים נוסעים, כולם "כך נראה" נוסעים אותו הדבר (אותם קווים וכו..) כדי להעריך את זה (GP) אתה צריך להבין איזה מאמץ פיזי עצום הרוכבים מוציאים, איזה דיוק מדהים יש ברכיבה שלהם וכל משחקי הכח בין הרוכבים שמנסים לעקוף. FREESTYLE : כל מי שרוצה אקשן - אופנועים מעופפים, התרסקויות פסיכיות, פירוטכניקה ובלה בלה יהנה מזה. => כל ילד בן 12 ומעלה. כמו להשוות בין הWWF לאיגרוף מיקצועי. (אם נקצין את ההבדלים כמובן) FREESTYLE = SHOW אז למה לימשוך את מרוצי הסופרמוטו לכיוון הזה?

kramberg

New member
אבל...

דנן (מצטער שאני קורא לך ככה, רק ככה אני מכיר אותך וגם אתה מכיר אותי
), אתה חייב להסכים שאולי תחרות כזו עם קפיצות בגובה כזה שעשויות מאספלט דורשות אלמנט התאבדותי (שלא חסר לאף אחד מהרוכבים שבמילא משתתפים ב-XGAMES, ע"ע פאסטרנה) ואלמנט כזה טוב ל-XGAMES שהוא ה"אולימפיאדה" של הספורט האקסטרימי אבל בטח ובטח שלא מתאים לרוכבי סופרמוטו "רגילים", אני חושב שהספורט האירופאי במקרה הזה מנצח, לא חייבים לעשות שואו מכל דבר ולא מי שקופץ הכי גבוה הוא הרוכב הכי טוב, בשביל זה יש פריסטייל וסופרקרוס.

LY 192

New member
ס'אוחטוק האמריקאים .בינכה הם בעירק

רב הזמן, אז שילבשו פיג'מות פסים וילכו לישון- כמובן על מיטת קווין סייז כי הקינג קטנה עליהם עלייק (פחחחחחחחח) שלא לדבר על רגילה 1.6 על 2 מטר - כאילו מה הם כ'כ גדולים? ואם כבר אז מיטת מים כי הרגילה זה סתם - לא מצטלם טוב.

שחרלרט

New member
דן טל אני אוציא אותך מחמימות פורום

אופנועי השטח וברוך הבא לפורום סופרמוטו!

למעלה