שאלה לגבי רובה צלילה

קובי.ש

New member
הדגים שמים אותנו בכיס הקטן

כמו ROI גם אני התייחסתי להנאה שבדיג תת מימי ללא מיכלים (הדגשה) ואיני מעודד אף אחד לעבור על החוק. אני מסכים כמובן עם כל הסופרלטיבים שציטטת לגבי צילום תת מימי ואין ספק שבצילום תת מימי עשוי להיות סיפוק רב יותר והנאה מרובה יותר מעצם האומנות שבדבר אך אין טעם להשוות בין השניים - אלו הם 2 דברים שונים. ניסיוני הוא בעיקר בדיג עם שנורקל אך אני חייב להעלב בשם כל הדגים - הדגים שמים אותנו ("הציידים") בכיס הקטן גם כשאנו מצוידים בציוד צלילה המשובח ביותר בכל מה שקשור במהירות, ותרגילי חמיקה. ואכן השלל הממוצע של דייג תת מימי הוא עלוב בהשוואה לדיגי רשתות ואפילו לדייגי חכה קונבנציונלים, חובבים. לסיכום אם אתה אוהב ים, צלילה ודגים אפשר סתם לצלול ולהתענג על המראה, אפשר לצלם, אולי גם לצייר (??) אבל אפשר גם לדוג לטגן ולאכול (עם יין לבן כמובן).

דייג תת ימי דורש תעוזה ?

התעוזה היחידה שהצלחתי לחשוב עלייה קשורה במעבר על החוק בדייג עם מיכלים, גם פה אין הרבה תעוזה היות והחוק לא נאכף ורוב מועדוני הצלילה בים תיכון מוציאים בריש כלי צלילות דייג. אגב איך אתה מתייחס לדיג תת ימי באילת ובסיני ?

קובי.ש

New member
אני מתנגד בתוקף לכל דיג במפרץ אילת

טוב, אתה צודק, תעוזה הייתה הגזמה - אם כי בעת דייג התת מימי אתה נוטה לצלול בסגנון אחר הדורש יותר מהירות, כניסה למקומות אחרים ולפעמים לקיחת מעט יותר סיכונים מהרגיל. . החוק לא נאכף בים התיכון כי הוא מיותר, מישהו התייחס לסיכויי ההישרדות של הדגים - זה מופרך כפי שכבר ציינתי: הדגים הרבה יותר מוכשרים מאיתנו ושלל הדייג שלנו לא כלכך מרשים בד"כ. רוב רובם של הדיגים התת מימיים הם חובבים שלא עושים זאת לשם הפרנסה אלא לשם החוויה וה"ספורט". אני חושב שהרבה יותר חשוב הוא להכריז על אזורים מסוימיים כשמורות טבע תת מימיות - גם בים התיכון כמו בחוף הבונים או בקיסריה אבל לאפשר דיג באזורים כמו צינור הביוב הישן של ת"א. אני מתנגד בתוקף לכל דיג או ציד בתחומי מפרץ אילת בשל האלמוגים, והאקולוגיה העדינה וכדומה !

שרקי..

New member
מה דעתך על רובה כדורי צבע במקום?

הייתי לפני שבועיים בניו יורק וניכנסתי בהמלצת שלומי לחנות צלילה סטיגריי דיוורס שהינה חנות לציוד DIR ומרכז צלילה חמשה כוכבים של PADI וגם של TDI ובמיוחד של GUE. החנות ממוקמת בברוקלין והמעניין הוא שבנוסף לצלילה הם גם חנות לציוד לקרבות כדורי צבע על המדים המסכות והרובים. מעניין היה לראות את הלקוחות שעמדו בצד החנות שמיועד לצלילה לעומת המראה המילטנטי וההשתיכות האתנית הברורה של הלקוחות שעמדו והתענינו בציוד הלחימה. חוויה מעניינת. לפחות רובי הצבע לא מזיקים והצבע יורד בכביסה

קובי.ש

New member
לאיזה קבוצה אתנית אני משתייך ?

אני לא בטוח לאיזה קבוצה אתנית אני משתייך אבל לא נראה לי להשפריץ על דגים כדורי צבע.

R-o-i

New member
קובי תודה רבה לך

אבל האם זה אומר שלעומק של עד שש מטר לא מומלץ לי לקנות רובה לחץ אוויר ?

atlantis

New member
בזכות הדיג התת מימי...

נמצאו גופות טייסים שהתרסקו לים לפני 48 שנה. לא שאני בעד אפילו נגד אבל תראו מה כתוב בחדשות וואלה: שרידי המטוס, מתוצרת בריטניה, העשוי בחלקו מעץ, התגלו לראשונה באקראי על ידי דייג צוללן חובב . מאז הגילוי, במשך 16 שנה, יחידות של חיל האוויר, איתור נעדרים ויחידת צלילות תת-ימיות של רשות העתיקות, משו מהמים את חלקי המנוע, גוף המטוס, רתמת מצנח, אקדח ועצמות, שזוהו בבדיקות מדעיות כעצמות אדם.

קותי

New member
אטלנטיס, אתה צוחק, נכון?

תראה, אני לא נגד צוללי דיג. אני אישית לא עושה את זה כי אני לא כל כך אוהב לאכול דגים אבל יצא לי לצלול הרבה עם צוללי דיג ואינני חושב שפגיעתם באוכלוסיית הדגים היא משמעותית (לעומת כל האחרים). כרגע זה בניגוד לחוק לדוג בצלילת מיכלים אבל אני נגד החוק הזה, ואשמח אם יבוטל. למרות מה שאמרתי לעיל, ברור לך שמה שכתבת הוא בדיחה. להגיד שדיג בצלילה הוא חיובי כי דייג צוללן חובב מצא שרידי מטוס, זה כמו להגיד שלפרוץ לבתים זה חיובי כי פורץ מצא קשיש העומד למות מהתקף לב, והזעיק את מד"א.

shlomisa

New member
סלחו לי על הבוטות אבל

לכל ה"פלצנים" שמדברים על צלילות הדיג כלא חוקיות תהיו רגע כנים עם עצמכם ותענו לי , מתי בפעם האחרונה נסעתם 90 באיילון ? האם אתם מודעים לעובדה שליסוע 100 או 120 השם ירחם משמעותו לעבור על החוק ? רובינו מצפצפים על החוק הזה בטענה שהוא מגוחך ולא הגיוני (ואכן ליסוע 90 באיילון זה מגוחך ולא בטוח יותר מליסוע 140) אבל את נושא חוסר החוקויות של צלילות הדיג החלטתם לתקוף. למה ? כי אין לכם שום טיעון הגיוני אחר מלבד אהבתכם לדגים בים, גם פה ההתחסדות חוגגת, הרי כולכם מתים על סושי או סלמון מעושן, ממה אתם חושבים שמכינים את זה מסויה ? לגבי הדייגים, תתפלאו , הם כן פוגעים באוכלוסיית הדגים שחיים בסלעים בשיטות שונות ומגוונות שאני לא יפרט כאן, עליהם אתם לא מתנפלים, אחרת מי יספק לכם סושי נכון ? מצטער על הטון הנרגז, מעצבן אותי שאנשים מתנהגים בצביעות בידידות שלומי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני אישית סולח לך

בתור אחד שלא אוכל דגים אני חושב שאני די אובייקטיבי. קראתי 3 פעמים את מה שכתבת (מחמת הדע"ק) ולצערי הרב נראה לי שאתה פשוט צודק. נכון שרוב חברי הפורום (ואני בתוכם) לא אוהבים את נושא הדייג עם רובה ולכן גם לא חייבים לענות ולספק מידע לשאלות בנושא אולם תקיפת הכותב על עצם העלאת השאלה נראית לי לא במקומה. ו ב ב ח י " נ

אילוניק

New member
כשאוכלים לא חושבים ואם כן?

זה בטח דג של דייג מצלילה חופשית ללא מיכלים שהמלצר מביא המלצה חמה על הדייג שנהג בדג בשעת הדייג בחן בחסד וברחמים אילוניק היפה

למעלה