שאלה לגבי רובה צלילה

R-o-i

New member
שאלה לגבי רובה צלילה

אני לא מתכוון להשתמש בו בזמן צלילה עם מיכלים אני נורא צריך חוות דעת לגבי איזה רובה צלילה לקנות אז אנא ממכם במקום להתעצבן עלי תעזרו לי תודה רועי

javierg

New member
יש הרבה סוגים: Nikonos, Motormarine

Sea&Sea, Olympus, Sony וכו´. הדגים שתצוד עם הנ"ל יישארו אצלך הרבה מעבר לזמן של ארוחה רגילה ולא יסריחו אצלך במקרר. הם גם יספיקו להרבה יותר אנשים. תהנה.

ניב ד

New member
אנחנו דווקא נתעצבן כי אתה מעצבן

אתה הרי קורא את הפורום כל הזמן ויודע טוב מאד שרובי צלילה ודברים מסוג זה מוקצים פה למדי. אז בשביל מה אתה שואל ? אתה הרי יודע שלא תקבל תשובה.

R-o-i

New member
ניב אל תיקח את זה אישי ../images/Emo10.gif

זה לא היה בכוונה

R-o-i

New member
זה לא סתם אני באמת זקוק לרובה

אבל אני לא עושה את זה בכוונה שאני פונה כאן בפורום ותאמין לי שהשלוש קרסים שאני אתפוס יהיו כלום לעומת הסירות דייגים שמגיעות מיפו לאזור שבו אני צולל אז בבקשה תעזרו לי לבחור רובה שאני יהנה ממנו תודה

ניב ד

New member
אתה ממש לא מבין מה ?

אתה לא זקוק לרובה. אתה אולי רוצה רובה וזה משהו אחר לגמרי. בכל מקרה - פה לא יענו לך נקודה !! תבין, תפנים ותפסיק !!! ואין שום קשר לדייגים של יפו. אם אתה רוצה תשאל אותם או בחנויות הצלילה שמוכרות רובים.

הנקאי

New member
רועי היקר ../images/Emo39.gif ../images/Emo19.gif

כפי שאתה כבר יודע רבים פה סולדים מרעיון הדייג ברובה, אז אולי זה באמת לא המקום. ההשוואה לדייגי רשת אינה במקום שכן דייג רובה פוגע בעיקר באוכלוסיות דגי םהצמודות לסלעים והרשתות אינן מגיעות אליהן. אולי בכל זאת תשקול לעבור לצילום?

R-o-i

New member
אני כבר מצלם

אומנם עם סתם מצלמה אבל אני יעלה לכם לכאן כמה תמונות... וסליחה אם עיצבנתי כאן כמה אנשים

קובי.ש

New member
בזכות הדיג התת מימי - לנקאי

אני מצטער אם אני נשמע ציני אבל אולי אפשר לקבל את הרשימה המפורטת של אותם דברים מהם סולדים לדעתך חברי הפורום ? ואולי מוטב שדווקא אתם תיזמו דיון על נושאים שנויים במחלוקת? אני בטוח שאתה ושותפייך לניהול הפורום תוכלו למצוא טיעונים טובים יותר כנגד דיג תת מימי מאשר הטיעון התמוה הנ"ל.

cyber2200

New member
מה הקטע?!

אתם גם נגד דייג?! מה שאסור לעשות אסור לעשות, ואם משהו הוא לא חוקי אז לא עושים אותו, אבל אל תגזימו, דייג תת מימי הוא לא משהו שיחסל את החי התת ימי של הים התיכון... תהיו רצינים... כמה דיגים כאלה כבר יש בארץ?! כמה דגים הם יכולים לצוד?! ובתור אחד שגם עשה את זה פעם (ממש מזמן, ובלי מיכלים! ובלי לסכן אף אחד!) זה גם לא כזה כיף...

אילוניק

New member
לנקאי

אני בעוונותי גם מצלם ולמעוניינים במצלמת סי אנד סי מוטו מריין 2 זה ששלחת את רועי לצלם זה נחמד אבל כבר ראיתי אני וחברי הפורום האחרים גם צלמים שנאחזים באלמוגים על מנת לקבל צילום יותר טוב או בגלל איזון לא הכי הכי ועל אילו שמעלים ענני אבק באילת מצלמים וחונקים אלמוג אחר גם זה מוקצה מחמת מיאוס הלא כן ידידי אבל לא שמעתי אותך מתלוננן על כך אז אם כל אחד יפסול את ריעהו על מה שאינו אוהב לא יהיה פורום והלא הפורום הוא לשמוע ולהשמיע אם היית מגיב אני לא אמליץ כי זה בעניי לא נכון וכו וכו הייתי מבין אותך ולא מתרגז ועוד לכלול את כל חברי הפורום בטח לא נכון אנא בפעם הבאה דבר בשמך אילוניק היפה

קותי

New member
לא רק שהוא יפה, הוא גם צודק

באמת לא נראית לי ההתנפלות הזאת על צוללי הדיג. ובאמת אין צורך לדבר בשם חברי הפורום. אני בעד להתיר לצוללי דיג לעשות זאת עם מיכלים. כל זה למרות שאני אף פעם לא דגתי עם רובה. אני מצטער על התקנה של משרד החקלאות בנושא זה ומקווה שיבטלו אותה. כפי שכבר אמר מישהו בפורום, התקנה היא לא נגד צלילות דיג עם מיכלים. התקנה היא נגד צלילות דיג עם מיכלים ללא רשיון , וזה אומר שאפשר לקבל רשיון לזה וזה אומר שהכל ענין של התערבות נוספת של המדינה בעניני הפרט - במקום שזה מיותר.

אילוניק

New member
לניב הצדיק שבטח לא אוכל דגים

יכולתי להכנס בשם אחר ולהתחזות אבל לא גם אני צולל צלילות דייג ושלל הדגים שאנו יכולים להוציא הוא כאיין וכאפס כאיין וכאפס לעומת העניים הקטנות של דייגי יפו עכו וחבריהם ואם אין אתה יודע מהיא עיין של רשת דייגים סע ליפו ותראה גם דג של 10 ס"מ אומלל שאין לו בשר כלל נתפס ונמכר מה שדייגים הוגנים ברובה אויר לא ינסו וגם אם לא יקלעו ומדבריך משתמע שאתה וחברי הפורום בטח לא אוכלים דגים רק אם על הדג יש חותמת והצהרה בשלוש עותקים של הדג ניתפסתי ברובה צלילה אבל חופשית ההתממות שלך לא לעניין אפשר בהחלט לערוך דיון לגיטימי ומפרה על מה כדאי ומה אסור בצלילת דייג עם מיכלים ואם כל זה לא שכנע אותך אני מזמין אותך לסיור ביפו שתראה את שלל הדגים הקטנים שהם הדור שלא מביא צאצאים ורווח לדייג שדג אותם ולעומת זאת תראה צייד של דגים ברובה של דייגים הוגנים שמתחת לגודל מסויים לא ינסו לדוג את הדג ועל אחת כמה וכמה דגים שאסור לצוד דבריי אילו נכתבו מתוך התקוממות על ההכללה של לא תקבל תגובה אילוניק היפה

אילוניק

New member
לניב הצדיק שלא אוכל דגים

יכולתי להכנס בשם אחר ולהתחזות אבל לא גם אני צולל צלילות דייג ושלל הדגים שאנו יכולים להוציא הוא כאיין וכאפס כאיין וכאפס לעומת העניים הקטנות של דייגי יפו עכו וחבריהם ואם אין אתה יודע מהיא עיין של רשת דייגים סע ליפו ותראה גם דג של 10 ס"מ אומלל שאין לו בשר כלל נתפס ונמכר מה שדייגים הוגנים ברובה אויר לא ינסו וגם אם לא יקלעו ומדבריך משתמע שאתה וחברי הפורום בטח לא אוכלים דגים רק אם על הדג יש חותמת והצהרה בשלוש עותקים של הדג ניתפסתי ברובה צלילה אבל חופשית ההתממות שלך לא לעניין אפשר בהחלט לערוך דיון לגיטימי ומפרה על מה כדאי ומה אסור בצלילת דייג עם מיכלים ואם כל זה לא שכנע אותך אני מזמין אותך לסיור ביפו שתראה את שלל הדגים הקטנים שהם הדור שלא מביא צאצאים ורווח לדייג שדג אותם ולעומת זאת תראה צייד של דגים ברובה של דייגים הוגנים שמתחת לגודל מסויים לא ינסו לדוג את הדג ועל אחת כמה וכמה דגים שאסור לצוד דבריי אילו נכתבו מתוך התקוממות על ההכללה של לא תקבל תגובה אילוניק היפה

קובי.ש

New member
בזכות הדיג התת מימי

אין לי עצה ספציפית לגבי רובה אך אני מעדיף את רובי הגומיות ולא רובי אויר. הקצרים יותר נוחים לכאורה לאחיזה ושימוש אך פחות מהירים ומדויקים, עם הארוכים קשה יותר לתמרן במערות ובתוך הסלעים - אך זה עניין של ניסיון. רובי האויר מאבדים באופן משמעותי את כוחם מתחת לעומק של כ 10 מטר בשל הירידה במפל הלחצים שבין מיכל הלחץ שברובה ללחץ הגבוה שבעומק - ולכן הם לא מומלצים. אני ממליץ לך לשכור רובים במועדון מדוזה יש להם שם כ 4 דגמים שונים ותוכל לנסות בעצמך. . דיג תת מימי עשוי להיות הנאה צרופה, אתגר גופני, טקטי ואסטרטגי. דייג תת מימי דורש תעוזה, יכולת שחייה וצלילה מעולים, כושר גופני, התמצאות וניווט, דורש הכרה של עולם החי התת מימי ועוד... אין בדיג תת מימי בים התיכון כל פסול במידה ואינך פוגע בסביבתם של הדגים, אינך צד דגים צעירים או מוגנים, אינך מגזים ואינך מסכן את הצוללים או השוחים בקרבתך. איני יודע מדוע הוציאו מחוץ לחוק את הדיג התת מימי עם מיכלים - אני לא מבין את ההיגיון. התפוקה של דיג תת מימי עם מכלים מוכשר ככל שיהיה אינה משתווה לדייג רגיל אחד. . ההתקפות עלייך (עלינו) בפורום אינןן שוות התנצלות או התייחסות במיוחד לנוכח הטון המתלהם וחוסר הרצון לעורר דיון או ויכוח לגיטימי בפורום. אני יכול להעיד על עצמי כצולל, חובב חיות וטבע, אוהב ים, מת על ברבוניות מטוגנות או על בורים ממולאים ואוהב גם לדוג (עם חכה) וגם לצוד (עם רובה תת מימי).

javierg

New member
כל ההנאות שציינת לגבי הצייד התת-ימי

הנאה צרופה, אתגר גופני, טקטי, הכרת התנהגות הדג, נווט וכו´: נכונות לא רק עבור דייג. הנה ציטוט מתוך אתר שמתמחה בצילום תת-ימי: Underwater photography is more like hunting than like diving or general photography. It requires patience, stealth, good diving skills, black magic, and an extensive vocabulary of naughty words. Some technique and knowledge of the animal´s nature and habits, which generally comes with experience, helps. The normal thing for a diver who has just acquired a camera to do is to head for the reef, spot a fish, then to barreling after in, whip off a shot or two (the second shot before the strobe recycles), then rummage about for the next subject and repeat the process until out of air, film, or fish. As in big game hunting which employs parallel techniques, most shots will be taken as the subject / game is exiting the scent. Although a "tail shot" of a nice reef fish is not as big a problem to deal with as a butt-shot grizzly, it certainly ain´t a keeper. לגבי האתגריות בצייד: נדמה לי שאחת הסיבות שהולידו את חקיקת החוק הנ"ל הוא שהאגר היחידי בדייג עם מיכלים הוא יותר קשור בסיכויי ההשרדות של הדג. אתה לא יכול שלא להסכים שהאתגר הוא הרבה יותר טוב אילו לדג היה גם כן רובה להגנה עצמית. מאחר ואין לו, לפחות בהגבלת דייג לצלילה חופשית בלבד האתגר שלך יהיה הרבה יותר קשה. יהיה לך רק 10-30 שניות לכוון ולתפוס. לא תוכל לארוב לדג חצי שעה בפתח המנהרה עד שיעיז להראות את פרצופו ויחטוף חץ. עכשיו נראה אותך תופס דגים. זה הרבה יותר ספורטיבי מאשר דייג עם מיכלים. כל שאר "היכולות" (נווט, כושר וכו´) עדיין תקפות ואתה אמור להנות מזה לא פחות. תצטרך לפתח סיבולת לב-ריאה יותר טובה. מה רע? אז בבקשה, תתחיל לכבד את החוק. אם אתה רוצה אתגר אמיתי תעבור לצילום או לדייג בצלילה חופשית.

למעלה