שאלה לגבי קלגרי

sofia1981

New member
שאלה לגבי קלגרי

לום לכל הישראלים בקלגרי. אנו שוקלים לעבור לגור בקלגרי. יש לנו פי אר. אם אתם יכולים לענות לי על כמה שאלות כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם. השאלות שלי האם באמת משלמים שם משכורות גבוהות גם לעובדים הפשוטים כגון מקצועות קופאיות, שמירה.. המינימום בקנדה זה 10. למקרה שלא נמצא שם תעסוקה במקצועות שלנו שהם לוגיסטיקה ואלקטרוניקה. האם זה מספיק למחיה אם בן זוג אחד עובד? הכוונה לשכירות, ביטוח גן לילד אחד בן 4, כלומר הוצאות שוטפות. האם הקהילה היהודית יכולה לעזור בהפניות לעבודה, קשרים או המלצות? כדאי לנסות ליצור איתם קשר? לגבי עיר גדולה איך שם מבחינת פקקים ותנועה. אנחנו באמת שוקלים את המהלך אבל מפחדים מיוקר המחיה שם. במקום שאנחנו גרים עכשיו הבתים והשכירות מאוד זולים אבל יש מחסור חמור בתעסוקה. בכלל אתם אוהבים לגור בקלגרי? יש קהילה יהודית מגובשת שאפשר להכיר חברים חדשים? טוב לכם שם? סליחה על כל השאלות פשוט זה באמת מהלך רציני מבחינתנו. לעזוב אזור די זול ומוכר זה לא פשוט. תודה לכל העונים.
 
תשובות חלקיות

באופן עקרוני שכר המינימום באלברטה הוא הנמוך במדינה. אבל, רק 30 אחוזים מהמועסקים מקבלים שכר מינימום.
אפשר לחיות משתי משכורות מינימום בעיר הזו אם גרים בשכונות פחות טובות ומתנהלים בחוכמה. אולם, זה לא בהכרח יתאים לרצון שלכם להיות מעורבים בחיי הקהילה.
לגבי חיי קהילה, אנחנו ממש לא מעורים בהם כך שבאמת אין לי יכולת לענות לך על כך. יש לנו את המעגל חברים ישראלים שלנו שרובו גם כן לא ממש קשור לקהילה וזהו.
 
אין דבר כזה "המינימום בקנדה"

כל פרובינציה והמינימום שלה.
&nbsp
שנית, אם אחד ההורים לא עובד, אפשר לחסוך על גן לילד. אדרבא, שישמור על ילד נוסף ויעשה 1500 דולר בחודש.
&nbsp
לא ככה?
&nbsp
וכן, יהיה קשה.
 

yaronzd

New member
כמה תשובות

בקלות אפשר לדעתי לקבל יותר ממינימום, משהו כמו 14 - 18 $ לשעה. עלויות גן לילד מאד גבוהות ואולי לא יהיה שווה ששני ההורים יעבדו אלא אם יעבדו בדירוג כך שתמיד מישהו בבית.
מצב התנועה הולך ונהיה גרוע.....פעם לא היו פקקים היום יש, יש עומסים. העיר גדלה וזה חלק מהחבילה.
כרגע אני יודע שמצב המגורים בקלגרי מהווה בעייה. שכירות יקרה מאד. תמיד תוכלו לבדוק באינרטרנט.
בנוסף מחירי הנפט הצוללים מטרידים כאן את השוק כי העיר בנויה על הנפט. אין לי מושג מה יהיה ומה תהיה ההשפעה.
 

smotny

New member
קופאיות 10-12$ שמירה 16$

יש פקקים בשעות הבוקר ואחה"צ ,יוקר המחיה פה הוא כמו רוב קנדה.
אני אישית לא אוהב את קלגרי, הקהילה היהודית לא מגובשת, ולא טוב לי פה
 

sofia1981

New member
תודה לכם

אז הדבר היחיד שטוב הוא בעצם שיש סיכוי למצוא עבודה במקצוע..
 
לדעתי - ממש לא הדבר היחיד שטוב

אבל אני זו אני, ואולי לך חשובים דברים אחרים לגמרי. אם תבוא בקיץ העיר יפהפייה וירוקה, כולם על אופניים או רצים או יושבים על הפטיו עם בירה. אם תבוא בינואר ותחכה לרכבת בשבע בבוקר, בחושך, במינוס שלושים וחמש, אולי תתלהב פחות. המחייה יקרה, בפרט מחירי הבתים. בחרנו לגור קרוב למרכז בבית קטן כדי לקצר את הנסיעה לעבודה. בית גדול יהיה יקר מאוד מאוד במרכז או רחוק בפרברים. מבחינת תרבות אין כמובן מה להשוות לשילוש הקדוש טורונטו-ונקובר-מונטריאול אבל בהחלט יש מבחר שאין בערים קטנות. יש המון טבע - פארקים ושבילי אופניים ונסיעה קצרה להרים. הקהילה היהודית הותיקה מסוגרת בתוך עצמה, יש לי הרבה יותר חברים קנדים מאשר יהודים מקומיים ואין הרגשה של ישראל הקטנה כמו בטורונטו או מונטריאול. אנחנו כאמור נהנים ממה שטוב וחיים פחות או יותר בשלום עם מה שפחות טוב. לא חושבת שאפשר לעבור למקום חדש בלי להגיע לפחות לביקור התרשמות אחד.
 

TrigATUSA

New member
BTW,

I don't think Vancouver is very attractive from a cultural offering.
there isn't much more, if at all, more than Calgary
 

giri

New member
לא מסכימה, אבל זה מאד אישי

מבחינתי למשל קהילה יהודית מגובשת היא בכלל לא פקטור, בכנות.
לקלגרי יש את היתרונות שלה עבורי - אבל זה עניין מאד אישי. מה שחשוב לך לא חשוב לי ולהיפך.
אני יכולה לומר שאני מאד אוהבת את המנטליות של עיר קטנה שיש פה, בתור יוצאת קיבוץ יותר נוח לי פה מאשר בעיר יותר צפופה ו"עירונית". ברור לי שלרוב האנשים זה חסרון
וזה סבבה. אם רוב האנשים היו רוצים לבוא לפה העיר היתה משתנה בדיוק לכיוון הזה

כמו שכתבו לך מחירי השכירות פה זינקו עם השטפון ולא ממש ירדו מאז, השכירות היום נורא יקרה פה בלי שום הצדקה (בעיני). לחיות ממשכורות מינימום אפשר, אבל זה יהיה קשה ומאד לא סימפטי, ולא סביר שתאהבו את החוויה.
 
למעלה