שאלה לגבי צבע

ayooni

New member
שאלה לגבי צבע

אני רוצה למבוע שולחן עץ שאני משמשת בו כשולחן מטבח האם כדאי לצבוע בצבע רגיל ועליו לכה? האם יש לכה מאט? האם יש צבע שכבר כולל בתוכו את ההגנה של השלכה? שבוע מקסים

לדוגמא:פוליאור של טמבור גם מט, וגם מכיל לכה. אפשר להשיג במגוון צבעים. גם ליצרנים אחרים צבעים דומים.שאלי בסנטרים.

ayooni

New member
שאלה לחובב ציון

ואחרי זה אפשר להניח דברים על השולחן מבלי שהצבע ינזק?

להניח כן,להשתמש לא...... בדרך כלל שולחנות שבשימוש יום יומי,כמו שולחנות אוכל או כתיבה ,באים עם ציפוי קשיח,פורמייקה או קרמיקה למשל. או ציפוי בלכה מיוחדת, שאינה ניתנת לישום באמצעים ביתיים. ציפוי בצבע הוא יפה ,אבל לא פרקטי בשולחן המשמש לאוכל.

Noga222

New member
האם העץ חשוף?

אם העץ חשוף (כלומר לא צבוע) אפשר לצבוע עם לכה של "לזור" שמגיעה בכמה צבעים. הלכה חצי שקופה ככה שרואים את העץ דרך הלכה למרות הצבע, יוצא משגע. אפשר לנקות בקלות - רק להיזהר. אני הנחתי תבנית לוהטת והעץ נחרך קלות וקיבל גוון צהבהב. שכבה נוספת של הלכה אגב תיקנה את רוב הנזק.... אם זהו שולחן צבוע, אפשר לצבוע בצבע שמן ואז לא צריך לכה, ואפשר גם עם צבע אקרילי ועליו לכה. יש לכה מט או מבריקה (חלק מהמט קצת מבריקות.. אם תצבעי עם רולר קטן מספוג, התוצאה תצא פחות מבריקה) אם השולחן כבר צבוע תשקלי לצבוע עם פריימר לפני צביעה עם צבע אקרילי. הפריימר עוזר לקשר בין הצבע הקיים לצבע החדש. לא נדרש בצביעה של צבע שמן או לזור על עץ. אם את רוצה להוריד את הצבע הקיים קודם... זה סיפור אחר ונסביר לך אם תרצי. בהצלחה ד.א. בגלריה שלי יש שני שולחנות. אחד שנצבע בלזור כחול, ואחד באקרילי לבן עם שבלונה אפורה, תעיפי מבט ואם יש לך שאלות אני כאן.

toshtosh

New member
לגבי הלכה כציפוי../images/Emo141.gif

אני לא יודעת מה את מתכוונת לעשות על השולחן רק לאכול או לדפוק שניצלים לדוגמא אני יכולה רק להמליץ לך על לכה לציפוי מדרגות שזה ממש עבה את שייש המטבח שלי עשיתי אצל נגר ע"י קורת עץ עבה שמצופה בלכה של מדרגות ואני יכולה להבטיח לך שאחרי ציפוי כזה את יכולה להרטיב חופשי במים שמן כל דבר שיכול להישפך.
רוית

למעלה