שאלה לגבי פשיטת רגל.

• פותח הנושא GHSI
  • פורסם בתאריך

GHSI

New member
שאלה לגבי פשיטת רגל.

שלום לכם אני נמצא באיחוד תיקים של הוצלפ 1000 שקל בחודש. על פניו הסכום לא כבד מדי בשבילי וניתן לעמוד בו. לדאבוני עורך הדין שלי לא הסביר לי שחובות העסק שהיה לי לעירייה ,מס הכנסה,ביטוח לאומי,מעמ וכו...לא נכנסים לאיחוד התיקים... לכן אני חושב כרגע על פשיטת רגל. אני בן 28 כל החיים עוד לפני וסכום החובות שלי הוא כחצי מליון שח. האם פשיטת רגל תכניס גם את גופים אלה להליך?(הסכום שאני אשלם כל חודש( אני רוצה להגיע למצב שאני משלם פעם אחת בחודש סכום מסויים לכל החובות שלי. וכמובן לראות את הסוף כי השלב הבא יהיה בריחה מהארץ

nb666

New member
חובות בדין קדימה

גם אם תלך להליך של פשיטת רגל סביר מאוד להניח שחלק ו/או כל החובות לרשויות המיסים והעיריות יהיו בדין קדימה, כלומר תהיה חייב לשלם 100% מהחוב ולא תוכל להתחמק מתשלום החוב, אך הכוונה רק לחובות בדין קדימה. שיהיה ברור, החובות הללו יכנסו לתיק פשיטת הרגל והכסף ישולם בסופו של דבר מהתשלומים החודשיים שתשלם, אך לא תוכל לקבל צו הפטר מחובות בדין קדימה

nb666

New member
תיקון לגבי מה שרשמתי

אכן ניתן לקבל הפטר מחובות בדין קדימה ומה שרשמתי לא מדויק. כוונתי היא שיהיה קשה מאוד לקבל צו הפטר מחובות בדין קדימה.

תשובה!

חובות לרשויות המדינה (מיסים, ביטוח לאומי) נכנסים לתיק פשיטת רגל אך בעצם צבירתם קיימת בעייתיות להוכיח כי נוצרו בתום לב. כך לדוג' חובות למע"מ ומס הכנסה נובעים מאי דיווחים ומהווים העלמת הכנסות מהמדינה, דהיינו צבירתם נגועה בחוסר תום לב. הפטר (ככל שיינתן) יחול גם על חובות בדין קדימה למעט על רכיב הקנסות בחובות - אין הפטר על קנסות למדינה. תשומת ליבך, בהליך פשיטת רגל חל עיכוב יציאה מן הארץ (לעניין דבריך לבריחה מהארץ).

למעלה