שאלה לגבי פיגועים....

Squad 55 Taylor

New member
שאלה לגבי פיגועים....

מהי העמדה של ש"כ לגבי יציאה של צופי-אש לפיגוע, מותר להם לצאת?

fireman

New member
הנהלים שונים מאיגוד לאיגוד

בדוק את הנושא מול גיא מנשרוב, קצין צופי האש שלכם....

לפי פק"ל צופים

לצופים אסור לצאת לפיגועים אבל הפק"ל נכתב לפני הרבה מאוד שנים ולכן אצל כל תחנה זה משתנה אתה ראה שלא הכל אתה יודע ביחס ליציאה לאירועים!!!!

Squad 55 Taylor

New member
אה....

לא הבנתי אתה מנסה להוכיח לי משהו??? ואגב יש הבדל גדול מאוד בין פיגוע לאירוע חומ"ס

Max M

New member
לצופים

אסור לצאת לאירועי חומ"ס ולפיגועים זה מה שנאמר לנו לפני שנה במידה ואתה היתה ברכב וקיבלתה המשך לאירועה חומ"ס או פיגוע אסור לך לצאת מהרכב וזה תקף לגבי כול הצופים בכול התחנות

זה נכון

בפיגוע שהיה בהרצליה צופים יצאו כי הם היו בחשש לאסון לפניי זה וחוץ מזה יש קצינים שמוציאים לכל אירוע צופים אם קצין אמר לך אלה לרכב תעלה בלי לשאול שאלות

Max M

New member
זה לא נכון

לפי התקנון עם קצין אומר לך לאלות לארועה שהוא ארועה חומ"ס או פיגועה אתה צריך להגיד לו שאסור לך להיות באירועים מסוג זה

homer jay

New member
ואם הוא יגיד לך לקפוץ מהחלון תקפוץ?

צא לפיגוע אין בעיה..... יהיה עוד מטען.... תתפוצץ יחד עם המטען.... את הנכות שלך לא תוכל להחזיר אחורה.... לא תקבל פיצויים..... הקצין יבקש שלא לעשות יותר גיוס של צופים ואני בספק אם אותה התחנה תיהיה מעונינת בצופים. יפה מאוד שאתה אוהב אקשן אירועים ולעזור אבל תבדיל בין הגבול הדק שאתה מתנדב בין העובדה שיש אנשים שזו העבודה שלהם... אני לא בטוח שתישאר אותו אדם אחרי הפיגוע. אסור לצאת לא לחומ"ס (דליפת גז זה לא חומ"ס?!) הפגנות ופח"ע מכול סוג שהוא! (יריות דקירות פיצוצים וכ'ו) יום טוב :)

Squad 55 Taylor

New member
אם...

אם אני יהיה נכה כתוצאה מכך שעזרתי לכמה אנשים לחיות אז לפחות אני יהיה נכה בכוונה טובה

IאביעדI

New member
תראה

עם כל הכבוד לתקנון הצופים. ברגע שקצין משמרת צריך עוד ראש באירוע והוא זמין אז הוא צריך לצאת לאירוע. ואת זה אמר לי אחד הקצינים היותר מוערכים שיש ואני מאמין שיש הרבה בארץ שמכירים אותו.

Squad 55 Taylor

New member
אביעד אתה צודק!

יש מצבי חירום שלפי "החוקים בספר" אין לא מופיעים ככה שצריך לתת הוראות של מחשבה ולא של GOING BY THE BOOK. אם קצין\אחראי משמרת אומר לך לצאת תצא! זה על אחריותו!

Max M

New member
אסור

אסור לך לצאת לאירועי חומ"ס ופיגועים ורק שתידע שאם אתה יוצא לאירועים כאלה אתה בלי ביטוח ואין דבר כזה על אחריותו מי שבסוף ידפק זה אתה גם כי אתה יכול להיפע וגם כי יכולים להעיף אותך מהצופים תחשוב על זה תבקש מהקצין צופים שלך שיתן לך את התקנון ויסביר לך מה מותר ומה אסור לצופים

Squad 55 Taylor

New member
מקס....

עדיף להציל חיים של אנשים בפיגוע ולהיות מועף אח"כ מאשר לו לעשות כלום, וזה על הגב של אותו אחד ששלח אותך! שואלים אותך מי מה? הוא שלח!

Max M

New member
תקשיב

בתור צופה שהיה בפיגועים אני יכול להגיד לך ליראות פיגוע זה לא דבר שאתה רוצה ליראות והמראות הזוואתים שאתה רואה שם אתה לא תישכח תאמין לי אני גם צופה ואני מכיר את ההרגשה שיש לך שאתה רוצה לעזור ואתה רוצה לצאת לכול סוגי האירועים אבל ההרגשה שתהיה לך אחרי שתיצא לפיגוע היא לא ההרגשה הטובה ביוותר תעשה לאצמך טוב עם יצא מצב שיש פיגוע ויוצאים צוותים מהתחנה שלך אל תיצא

Squad 55 Taylor

New member
אממממ

אולי אתה מנסה לדבר כאחד שכבר ראה הרבה אבל, כבר ראיתי גופות... זה לא חדש... ואומנם זה חרא של מראה אבל אין ברירה חייבים להמשיך לעשות את העבודה תקרא את המשפט בחתימה ותבין את הנוהל שלי
מראות לא יעצרו אותי...

Max M

New member
תבין

שצופי אש הם אירגון ואתה לא עושה מה שבראש שלך אתה עושה את מה מותר לך לצאת לפיגועים אסור לך אמרתה "שחייבים להמשיך לעשות את העבודה" לכבאים משלמים כדי לראות מראות שכאלה ואצלם זו באמת העבודה יש שתי סיבות שאני יודע למה לא מוציאים צופים לפיגועים 1.לא רוצים שהצופים יראו את המראות האלה ישנם אנשים שאחרי מראות אלה הם צריכים תיפול מפסיכולוגי 2.אין ביטוח

Squad 55 Taylor

New member
אז

דבר ראשון זה מאכזב... חבל... דבר שני אם קצין שולח אותי והאחריות עליו

תפסיקו לבלבל את השכל

ואביעד האירוע שיצאתה היה שלא יכולתה לצאת לאירועים לבד אז הקצין אמר לך לעלות אבל באירוע חומ"ס אין לך מה לעזור חוץ מלהרחיק אנשים שזה תפקידה של המשטרה ולי במלחמה מותר בינתיים להגיע לתחנה ואני מקווה לעזור כמה שאוכל אני כבר הייתי יותר 34 שעות בתחנה ברציפות ואני יצא לכל אירוע חוץ מטיל ביולוגי וכימי אבל כל השאר צריך להיות בתחנה ותפסיקו לזיין את השכל שאתם לא סמים על הפק"ל צופים ואם קצין יוציא אותי לאירוע שאסור לי אני לא יסבך אותו כי אי לא מלשן

למעלה