שאלה לגבי עזרה מעו''ס

dina199

New member
אז קודם כל יש לכם מזל.

לרוב האנשים שמבקשים סומך הם אומרים שהזכאות קיימת , אבל אין תקציב.
לכן אם תחליטי שאין לך מה לעשות איתה ותוותרי , מישהו אחר ישמח לקבל אותה.
וכמו שאמרו לך במקרה הזה היא לא אשת מקצוע ספציפית טיפולית ל PDD , אלא אדם שאמור להיות עם הילד אחרי צהרים גם בשביל הכיף (זה חשוב לא פחות מלימודים וטיפולים
) וגם כדי לשחרר את ההורים לזמן הזה.

מיכל931

New member
מה באמת?

חשבתי שלכולם נותנים - לכל מי שבספקטרום. כנראה לקחתי זאת כברור מאליו, לכן אני לא מעריכה את זה מספיק. אולי בשנים האחרונות יש יותר תקציב...

dina199

New member
הזכאות אכן לכולם .

אבל התקציב לא
. אני מניחה שזה גם תלוי ברשות מקומית ובהתנהלות שלה .
בכל מקרה גם בימינו יש הרבה מאוד שלא מקבלים (לפי הדיווחים בפורום).

שלומות0

New member
מאוד קשה לקבל

מהיחידה לאדם עם האוטיזם זו היחידה שאמורה לשלוח חונכת לאחריי צהרים, וגם אז יש השתתפות כספית של ההורים

שלומות0

New member
יש לך גם אפשרות

לא לקבל את החונכת , יש הורים שמאוד זקוקים לזה, מטרת החונכת לא למד את הילד מיומנות חברתיות אלא לעזור להורים..

ממש לא, לגמרי לא מובן מאליו

ממה שאני הבנתי זה באמת לפי התקציב, וכמו שאת בוודאי יודעת הוא תמיד חסר

אז אם קיבלתם - לדעתי הרווחתם.

מינואר הגיע תקציב חדש ככל שיודע לי. גם אני

וגם עוד שלוש חברות שלי קבלנו בלי בעיה, אחרי שבנומבר, אמרו שאין תקציב. שווה לבדוק את זה שוב.

מה היא תעשה?תני לה הזדמנות ותראי מה היא תעשה.

שאלה אחרת? מה גובה ההשתתפות העצמית שלכם בשכר של אותה בחורה? מאתנו רצו 75% השתתפות עצמית. דהיינו - כל ההחלטות שלהם וכמעט כל המימון שלנו. אמרנו ''לא תודה''.

300 חלקי שלוש חלקי 4.2 זה 23.8ש'ח לשעה.דהיינו

את ממילא זו שמשלמת לחונכת את המשכורת. אז בשביל מה את צריכה את הרווחה. פרסמי מודעה עבור סטודנטים למקצועות טיפוליים וחינוכיים, שלמי שלושים לשעה ותורידי לך את הרווחה מהראש. מניסיון, זה עובד מצוין. הילדים שלי נהנים מאוד לשחק עם סטודנטים למקצועות חינוך ומקצועות טיפוליים.

מיכל931

New member
תגובה

התחלתי כבר תהליך, אז חשבתי לתת לזה צ'אנס חודש, חודשיים - לבדוק את העניין...
אם לא נהיה מרוצים, אשקול אפשרות אחרת.

3 שעות פעמיים בשבוע זה 11.90 לשעה

וזה נקרא "25% השתתפות עצמית"
מה שמתריד אותי יותר, שמתוך 50 ש"ח מחיר לשעה החונך מקבל 23 ש"ח + תנאים סוציאליים + נסיעות, והשאר מקבלת סוכנות שמעסיקה אותו רשמית.

שלומות0

New member
לא הבנתי

כמה דברים , האם לא את יזמת ובקשת את הבקשה לשלוח לך חונכת?
לקבל חונכת מהרווחה לאחריי הצהרים לא רק שצריך לבקש צריך גם להילחם על הזכות הזו,
ויש השתתפות כספית של ההורים לפי גובה השכר שלהם,
וגם אז מדובר בפחות שעות ממה שציינת כאן , אז אולי מדובר בחונכת שנשלחה אליך לא מהמחלקה לאדם עם אוטיזים אלא
ממחלקה אחרת של שרותי הרווחה, האם את מטופלת בלשכת הרווחה?{ללא קשר לבן שלך} כי אם זה המצב
אז יש הבדל במטרת החונכות ובמה שהן אומרות לעשות עם הילד...

מיכל931

New member
תשובה

האמת, בהתחלה לא ידעתי בכלל שאני זכאית לכך. ההצעה עלתה לאחר ביקור במחלקת הרווחה - עם קשר לבן שלי (!) העובדת הסוציאלית למעשה עידכנה אותי בכל הזכויות הנוגעות לילדים בספקטרום האוטיסטי, ואז הציעה לשלוח לנו חונכת. כנראה תלוי גם באיזור שבו פונים, כי הבנתי שלא בכל מקום המצב הוא זהה.

dina199

New member
כשאני ביקשתי (זה היה מזמן
)

אמרו חד וחלק שאין תקציב אז לא פניתי אליהם יותר

למעלה