שאלה לגבי עזרה מעו''ס

מיכל931

New member
שאלה לגבי עזרה מעו''ס

האם בחורה שנשלחת מהעיריה (ע''י עובדת סוציאלית) יכולה לעזור לילד pdd בתפקוד גבוה?
מדובר בילד שסך הכל מתפקד בצורה סבירה ואף עצמאית, אך בעל קשיים בתחום החברתי/ תקשורתי.
הציעו לנו שלוש שעות רצופות פעמיים בשבוע. שואלת את עצמי רק מה היא תעשה עם הילד שלוש שעות?
האם היא יכולה לשפר במשהו את מיומנויותיו התקשורתיות/ חברתיות?

רחל119

New member
האם מדובר בחונכות?

האם יש לכם איש מקצוע שעובד עם הילד ויכול להדריך אותה?
בן כמה הילד? בהתאם לגילו היא יכולה לקחת אותו לגן משחקים/קניון/חוג/להיות אתו כשמזמין חבר אליכם הביתה וכד'
בהצלחה

מיכל931

New member
תשובה

מדובר בחונכות. הילד בן שמונה וחצי בתפקוד גבוה, משולב בכיתה רגילה עם סייעת סמויה. החונכת באמת יכולה להיות איתו חלק מהזמן בפארק, כי הוא באמת זקוק לעיתים לתיווך בתחום החברתי. אך אם יזמין חבר הביתה, כיצד יציג אותה? הרי הילדים מהכיתה הרגילה לא אמורים לדעת שיש לו חונכת, וזה אולי יכול להצטייר להם באפן מוזר, שהיא תשתלב במשחקים ובפעילויות שלהם. בכל אופן, ברור לי שהוא זקוק לתמיכה ותיווך בתחום החברתי. הוא מקבל עזרה מהצוות הטיפולי בביה''ס, וגם נמצא בטיפול פסיכולוגי רגשי.

TikvaBonneh

New member
אולי תכניסו איזשהו ילד בסוד הענינים?

לא ילד מהכיתה אלא בן של חברים או ילד שהוא הכיר בסביבה אחרת, ואז אפשר להזמין אותו כדי לתרגל.
את יכולה לקחת מנחה שתנחה את החונכת כיצד לעבוד על התנהגות חברתית ותקשורת חברתית.
הרעיון הוא להיות באינטראקציה מהנה, משחק הדדי כמו מחבואים, תופסת, חרבות, משחקי כדור, משחקי לוח ושולחן, ועוד.

מיכל931

New member
תודה על הרעיון

אפשר באמת להזמין ילד לא מהכיתה או אפילו קרוב משפחה בן גילו כדי לתרגל משחק הדדי.

מיכל931

New member
תשובה

מדובר בחונכות. הילד בן שמונה וחצי בתפקוד גבוה, משולב בכיתה רגילה עם סייעת סמויה. החונכת באמת יכולה להיות איתו חלק מהזמן בפארק, כי הוא באמת זקוק לעיתים לתיווך בתחום החברתי. אך אם יזמין חבר הביתה, כיצד יציג אותה? הרי הילדים מהכיתה הרגילה לא אמורים לדעת שיש לו חונכת, וזה אולי יכול להצטייר להם באפן מוזר, שהיא תשתלב במשחקים ובפעילויות שלהם. בכל אופן, ברור לי שהוא זקוק לתמיכה ותיווך בתחום החברתי. הוא מקבל עזרה מהצוות הטיפולי בביה''ס, וגם נמצא בטיפול פסיכולוגי רגשי.

שלום מיכל..

בבתי ספר יסודיים יש לעתים חונכות פרח שמגיעות לבתי הילדים ומוצגות כחונכות. לפי מה שידוע לי הילדים מאוד מתלהבים ושמחים לקבל חונכת ומי שלא מקבל הרבה פעמים מקנא באלו שכן יש להם חונכת.
אני חושבת שזו הזדמנות נהדרת לחזק קשרים חברתיים עם ילדים אחרים ולעשות הרבה כיף (לצאת לקניון, לבשל יחד, אולי ששני הילדים ישחקו במחשב והיא תתווך ביניהם ועוד..).
כל עוד את ובנך תקבלו את עניין החונכת כדבר שהוא זכות וכיף גדול כך גם הילדים יקבלו את זה ואף ירצו כל הזמן להיות אצלכם.
אני זוכרת כילדה שלחברה שלי הייתה חונכת וכל הזמן רציתי ללכת אליה הביתה בזמן שהחונכת הייתה שם..

ולשאלה למה יש לך חונכת אולי אפשר להגיד.. כדי שההורים יתפנו לאחים קטנים/עבודה/.. או לחשוב על משהו אחר. הילדים יכולים להסתפק בתשובה הגיונית ולא להתעסק יותר מידי בזה שיש דווקא לו חונכת.

שלומות0

New member
חונכת פרח

אלו סטודנטים שנשלחים בשנת הלימודים האקדמאית ומסיימים את הפרויקט בסוף השנה,
גם לפרויקט זה יש קריטריונים ברורים ולא כל אחד זוכה לקבל סטודנט פרח,
הביקוש עולה בהרבה על כמות הסטודנטים..
המטרה לעזור להורים קצת לנשום אחרי צהרים ולילד קצת ליהנות משעתיים של כיף

miss owl

New member
חונכת בעייני נועדה לכיף

היא לא דמות מקצועית ולא אמורה לדעת לטפל.
היא כן יכולה להוריד מהנטל שיש עליך כאמא - לאפשר לך זמן לבלות עם האחים/ לטפל בבית/ לנוח כאשר את רגועה שהילד האוטיסט בסדר. היא יכולה לעשות איתו כל מה שכיף לו והוא אוהב - ללכת איתו לגינה, לקחת אותו לים , לבשל איתו, לצייר איתו- כל דבר.

מיכל931

New member
העניין הוא ש...

אין לילד כ''כ תחביבים/עיסוקים בשעות אחרה''צ. הוא בעיקר מבלה במחשב. אז החונכת תלך איתו לגינה ותשב איתו ליד המחשב?

miss owl

New member
שני דברים

א. החונכת יכולה להיות גם בייביסיטר בערב - שאת יוצאת לבלות להתאוורר והילד ישן- זה גם חשוב ומטרה ראויה
ב. היא יכולה ליזום איתו פעילויות שאולי עד עכשיו לא ממש היתה לו הזדמנות לחוות וליהנות מהן- כמה פעמים הוא באמת יכל לבשל איתך? להכין עוגיות ושאר מאכלים? כנ"ל כמה הזדמנויות היו לו לנסוע על אופניים? ללכת לים באמצע השבוע שיחסית ריק ולא הומה?

מיכל931

New member
תודה על הרעיונות

אולי כדאי שהיא תבשל איתו לפעמים. לים תהיה בעיה להגיע, כי היא לא ניידת. הוא דווקא אוהב לרכב על אופניים, אז היא יכולה להשגיח עליו.

dina199

New member
אז מצויין שיש חונכת

זה אומר שפעמים בשבוע במשך שלוש שעות רצופות הוא לא יהיה ליד המחשב.
ולא חייבים ללכת רק לגינה. האם אתם גרים בעיר ?

מיכל931

New member
כן, אנחנו גרים בעיר

אבל החונכת לא ניידת, אז אפשר ללכת רק למקומות קרובים.

dina199

New member
בעיר יש מספיק מקומות קרובים

אפשר לא רק ללכת לפארק או קניון , אלא כל פעם לחקור רחוב אחר או חלק מרחוב .

שלומות0

New member
דווקא סטודנטים

חונכים אוהבים לשחק עם הילדים במחשב זה לא כזה גרוע,
אם לילד טוב מחשב למה לא לאפשר לו זאת?
כמובן שהחונך לא יושב עם הילד רק במחשב אבל גם..

אני גם מקבלת חונכות אבל אני הבאתי את הבחורה.

מדובר בסטודנטית לחינוך מיוחד שגם עוברת הדרכה אצל מנתחת התנהגות. היא עושה איתו פעילות של כיף והוא מאד אוהב אותה , ואם יש בעיות מקצועיות יש לה למי לפנות וגם היא מקבל הדרכה איזה פעולות יכולות לקדם אותו. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!

למעלה