שאלה לגבי עונג שבת

חייםלוי

Member
מנהל
שאלה לגבי עונג שבת

עד עכשיו נהגנו, לתועלת הקוראים, לפרסם סיפורים קצרים מאד או שירים עד ששה, שבעה עמודים. יש לי סיפור מצוין ושונה בסגנונו מספרות יידיש הרגילה. הסיפור הוא של יהושע פערלע. הבעיה היא שהוא כולל כמה עשרות עמודים. האם תסכימו שנעלה את זה בכלל? או אולי בכמה פעמים.

יש עם זה בעיה עקרונית

ואני חושב שכבר הסברתי לך פעם. אני כותב את הטקסט לפי ועורך אותו לפי כללי ייִוואָ. לפעמים האיות כל כך משתנה עד שאי אפשר להאמין שהמקור והטקסט הערוך הם היינו הך. נשאלת השאלה: האם צריך לאפשר למישהו לאחר מכן לערוך שוב ולשנות את מה שאנחנו עשינו? אני וחיים עושים את העבודה בשביל הגליון. חשוב לנו שהוא יהיה ערוך לפי כללים מסוימים. אנחנו לא פותחים את זה לציבור. זה מזכיר קצת את ה"קוד הפתוח", אבל אנחנו מתנגדים ל"קוד הפתוח" לא בגלל אינטרסים כלכליים אלא בגלל אינטרס תרבותי נטו. אנחנו משקיעים הרבה זמן ורוצים לראות מוצר מוגמר שלא נוגעים בו.

harms

New member
גם אני קוראת את פערלע עכשיו (בזכותך

). אני לא חושבת שאפשר לעשות את זה בהמשכים, כי כל סיפור שלו- דבר שלם.חוץ מזה, הוא קצת משעמם (לפחות בשבילי).אז תחליט לבד אם כדאי לך להקליד ולהעלות את כל הסיפור ביחד.

אלפאנס

New member
פערלע איז נישט נודנע- איך קען נישט

זיינע קורצע דערציילנוגן אבער אין זיין ראמאן- יידן פון א גאנץ טאג ער איז ממש פרעכטיק. קענסטו דאס לייענען אויך אויף העברעיש א"ט: 'יהודים סתם'. יהודה גור אריה איבערזעצער, פארלאג הקיבוץ המאוחד, 1992, מיט אן עסעיי פון דן מירון. טו מיר א טובה און לייען די גאס פון ישראל ראבאן. אויף העברעיש: הרחוב, ק"א ברתיני, איבערזעצער, פארלאג הקיבוץ המאוחד, 1986 (אין צומת ספרים דו קענסט דאס בוך קויפן פאר צען שקלים מיט אנדערע יידישע ביכער אויף העברעיש).

חייםלוי

Member
מנהל
איך וויל טאַקע ברענגען איינער פֿון

זייַנע קורצע געשיכטעס. איך האָב געלייענט, נישט לאַנג צוריק, זייַן ייִדן פֿון אַ גאַנץ יאָר. פֿון דעם בין איך ממשיך צו לייענען זייַנע אַנדערע שריפֿטן. ער איז זייער אַ גוטער שרייַבער.

harms

New member
אולי הוא לא משעמם, אבל כל הסיפורים

שלו עצובים ונגמרים ברע. א דאנק פאר די רעקאמענדאציעס. יידישע ביכער לייען איך אין יידיש אדער אין רוסיש. איך וועל נאך נוצן דיין רשימה פון "קריאת חובה".

חיים היקר

תביא כל הסיפור בפעם אחת ובכלל להביא סיפורים ארוכים מעניינים בעונג שבת יש מצב לגליון שבועי של 10 או 15 דפים? אגב אתה יכול להביא קטעים-סיפורים מבחורי ישיבות לשעבר לדוגמה חיים גראדה-ביאליק וכדומה שהם מספרים החיים בישיבה -בעולם הדתי ? אודה לך

למעלה