שאלה לגבי סקאלי

1Shir

New member
שאלה לגבי סקאלי

כאשר מאלדר פגש בסקאלי בפרק הראשון הוא לא בטח בה, הוא חשד בה. מתי לדעתכם הוא התחיל לבטוח בה? כבר בפרק הפיילוט? כשהיא אמרה לו שהוא חייב לסמוך עליה ושהיא לא חלק משום תכנית-על נגדו? מדהים לראות איך דווקא סקאלי מתחילה את הסדרה כחשודה. בדיוק זה מה שמדגיש את התמימות האינסופית שלה, את האינטגריטי שלה שהוא החזק ביותר בסדרה, החל מהפרק הראשון שבו היא נאלצת להוכיח את עצמה, ועד לפרק האחרון שבו היא מסרבת להבין שהמשפט מכור מראש והמומה ולא מוכנה לקבל את התעלמות ה"שופטים" מהראיות שהביאה. סקאלי - הכי תמימה וטהורה בעולם

Gilliana

New member
טהורה - כן, אבל תמימה?

ממש ממש לא. היא חריפה ומפולפלת לא פחות ממאלדר, רק שיש לה דרכים שונות להפגין זאת. היא התחילה אמנם את דרכה בתמימות, אבל מה הפלא? היא היתה מאד צעירה וגם די רוּקית באף.בי.איי. אני לא חושבת שהיא היתה המומה מכך שהמשפט היה מכור מראש, היא רק לא היתה מסוגלת לעכל עד כמה השופטים מסוגלים לזלזל ולהתעלם, ולעשות צחוק. האמת היא שזה קורה גם לי בכל פעם שאני נתקל באטימות של הרשויות, גם כאשר מדובר במצבים בהן הרשויות עצמן עוברות על החוק בגלוי (ותאמיני לי, נתקלתי בזה לא פעם ולא פעמיים - הפעם האחרונה, רק אתמול). אז זה לא שאני לא יודעת את הדברים ולא שאני לא מוכנה להם מראש, אני רק לא מסוגלת להבין עד איפה אפשר לרדת ועד כמה אפשר לעשות צחוק מבני-אדם!!! עכשיו, לשאלת השאלות - מתי מאלדר התחיל לבטוח בסקאלי? לדעתי זה לא קרה בבת אחת, זה היה תהליך שהלך והתגבש (למרות שדי מהר בסך הכל). לדעתי עוד בפרק הפיילוט, כשהו ישב איתה בחדר במלון וסיפר לה אודות החטיפה של סמנת'ה - זו היתה ההתחלה. באותה מידה אפשר גם לשאול מתי מאלדר הבין שהוא מאוהב בה וגם לזה יש לי תשובה - לדעתי ההכרה הזו הכתה בו ברגע שדווין ברי חטף את סקאלי. מה את אומרת?

1Shir

New member
תמימה במובן החיובי של המילה

במובן שהיא לא מסוגלת לקבל את הדברים הרעים שקורים. ובתשובה לשאלתך אני נותנת את אותה תשובה שאת הענקת לי, לדעתי זה תהליך שהלך והתגבש, הוא אולי התחיל להתגבש כאשר סקאלי נאבקה על חייה בביה"ח לאחר החטיפה (חבר'ה הכל בזכות מליסה), הוא המשיך להתגבש כאשר סקאלי חלתה בסרטן, הוא התגבש עוד יותר כאשר חשבו שהיא הולכת למות כל רגע ב-Redux והוא התגבש עוד יותר בסרט כשהיא עמדה לעזוב והוא רצה (לראשונה!!) לנשק אותה. מכאן כנראה שהוא כבר ידע וגם היא ידעה, וב-Triangle הוא גם אמר לה את זה.. איך התשובה, מספקת מבחינתך??

Gilliana

New member
מספקת בהחלט ../images/Emo13.gif

רק שאלה קטנטונת: התכוונת שהיא ידעה שהוא אוהב אותה? כי אם התכוונת לזה שהיא ידעה שהיא אוהבת אותו - את יודעת מה דעתי לגבי מתי זה פחות או יותר התחיל לקרות.

1Shir

New member
כן... התכוונתי למה שאמרת..

אבל תזכירי לי מה דעתך לגבי מתי הדבר האחר קרה..

Gilliana

New member
כשתיקי ה-X נסגרו לראשונה

סקאלי קיבלה את זה מאד קשה, והיא קיבלה עוד יותר קשה את העובדה שהיא רדפה אחריו במסדרון והוא בכלל לא התייחס אליה. שלא לדבר על כך שהיא היתה זו שהתעקשה לראות אותו ולא הרפתה למרות שהוא התנהג איתה באופן גועלי למדי באותה פגישה.

Gilliana

New member
בודאי שבמודע

אני לא מאמינה שיש מישהו, במיוחד מישהי - כי אנחנו הנשים הרבה יותר מחוברות לעצמנו, שלא מודעת למה שהיא מרגישה. אולי לא היה לה נוח עם זה, אולי היא נרתעה מהרעיון אבל היא היתה מודעת and how!

מישהו העלה על דעתו

שהוא התעלם ממנה כי הוא פחד שידעו שהם עדיין בקשר??????. אולי הוא פחד שהיא תתקרב אליו ויפגעו בה?????.

1Shir

New member
לא יודעת אם זה היה לא בסדר

אבל לסקאלי זה הפריע (למרות שהיא ידעה שהוא לא עושה את זה כי הוא שונא אותה או משהו
)

Gilliana

New member
לא מסכימה עם שתיכן בגדול!

מאלדר לא התרחק ממנה מחשש שיפגעו בה - באמת, גם אני אוהבת אותו אבל יש גבול כמה אפשר להגן עליו. הוא לא התנהג איתה מגעיל כדי להגן עליה - נכון? הוא לא דיבר איתה בצורה קרה וגועלית מתוך דאגה לחייה. הוא פשוט היה מרוכז מדי בעצמו מכדי לשים לב למישהו, זה הכל. די, בנות - כמו שאמרתי וכמו שאתן כבר יודעות, אני אוהבת אותו מאד אבל כשמגיע לו בראש אז מגיע לו ולא יעזור כלום.

1Shir

New member
אני באמת לא חושבת שמה שאמרת נכון.

הוא התרחק ממנה לא כי לא היה לו אכפת ממנה, אלא כי הוא ידע שהתרועעות איתו לבטח תזיק לקריירה שלה, ודווקא מכיוון שהיה לו מאוד אכפת ממנה, הוא רצה להתרחק, כדי שהיא לא תידפק מזה, כדי שהאקס פיילס והבעיות שלו לא יהפכו לבעיות שלה. בגלל זה לדעתי הוא לא רצה שהיא תתקרב אליו. כמובן שכאשר היא התעקשה הוא "נכנע".

Gilliana

New member
סימוכין בבקשה ../images/Emo13.gif

כל עוד לא הבאת ראיות התומכות במסקנה הזו, לא נחשב...

1Shir

New member
מה ז"א ראיות?

נראה לי שהוא פחות או יותר אמר לה את זה, שלא כדאי לה להתעסק בזה כי היא מסכנת לעצמה את הקריירה ואולי אף את החיים, לאור השיטות של האנשים שמולם הם עומדים. וגם אי אפשר לומר שהוא לא צדק. פשוט סקאלי משיקולים השמורים עמה בחרה להסתכן קרייריסטית ובכלל ולהצטרף לחקירות שלו. יש לה מצפון חזק ואמונה חזקה כנראה. טוב, העיקר שכפי שהיא אמרה היא לא הצטערה על כלום.

Gilliana

New member
מה זה פחות או יותר?

ומתי הוא אמר לה את זה? כשהוא התעלם מקיומה במסדרון (כי הוא פשוט לא ראה אותה, חד וחלק) או כשהוא נבח עליה במגרש החניה? להיפך - סקאלי בפירוש אומרת לו שהיא יודעת שהוא היה מסכים להפגש איתה רק בחשאי, מה שמוכיח שבשלב הזה הוא אפילו לא בטח בה מספיק.

Gilliana

New member
Little green men

זה אותו פרק או לא? ואולי קצת הגזמתי בנבח, אבל בטח שדיבר אליה בטון מאד גועלי.

למעלה