שאלה לגבי סטאג'...

שאלה לגבי סטאג'...

אהלן לכולם :)

את האמת אני מקדימה מאוד מאוד את המאוחר כי עדיין לא התחלתי ללמוד, אבל שאלה לי אליכם.
אני כרגע משרתת בקבע בצבא ומאוד אוהבת את המסגרת, במקביל מתכוונת להתחיל ללמוד משפטים בקרית אונו באוקטובר הקרוב מסלול ערב.
כמובן שיהיה קשה בטירוף כי גם הלימודים וגם התפקיד שלי סופר תובעניים - על גבול שכנראה אשתגע איפשהו בדרך.
שאלתי היא האם אני מחוייבת לבצע את שנת הסטאג' מיד בתום סיום הלימודים ?
ו

ואם אפשר להוסיף,

אחרי חיטוט של שעתיים בפורום, השבזתם אותי קשות ועירערתם אותי לגבי הבחירה בלימודים האלה. נשמע שכולכם לא מרוצים מהמקצוע. מבאס.

ברי78

New member
איפה את רוצה ללמוד?

בטי תגידי קריית אונו. לא מבין למה אנשים הולכים שלם.

Anabol

New member
שמישהו יעצור כבר את הליצן הזה

מנהלות.. למה אתן פה?

Alm0st Happy

New member
המממ.. בוא נחשוב:

1. אנשים עם ציונים גרועים שלא באמת משקפים את היכולות שלהם ומאמינים שהם יכולים להתעלות על עצמם ולהתבלט מעל השאר.
2. אנשים עובדים עם קריירה שלא צריכים את היוקרה של המקום כי הניסיון שלהם מדבר בעד עצמו, ומעוניינים בלימודי ערב מצומצמים/לא בא להם לגשת שוב לפסיכומטרי בגיל 40.
3. אנשים עם פסיכו' גבולי לאוניברסיטאות שמקבלים ממוסדות כאלה מלגת לימודים מלאה ובונים על מעבר לאוניברסיטה לאחר שנה א'.
4. אנשים שגרים בסביבת המכללה ויש להם פרוטקציות כך שלא ייתקלו בבעיות מיוחדות במציאת סטאז'.
5. אנשים שלא מתקבלים לשום מקום אחר ומעוניינים בקריירה במגזר הציבורי (שם אין הבחנה בין מכללות לאוניברסיטאות ויחסית קל לבוגרי המכללות להיכנס).

וזה רק מה שעולה לי עכשיו, בשליפה, מתוך היכרות עם אנשים שלומדים במכללות הללו.

ori239

New member
זהו מוסד אקדמי שמוכר ע"י המל"ג

זה לא איזה כוך שפתחו בשכונה שלך.
ספציפית במשפטים כולם ניגשים לאותה בחינה והרישיון לעיסוק בעריכת-דין הוא אותו רישיון.

התגובה הזו לא עניינית.

sacrament

New member
ברי יקירי

נא לא לזלזל בבקשה באף מוסד לימוד
בייחוד כשאתה עדיין לא למדת באף מוסד
אז לא ברור לי על מה אתה מסתמך
זו בחירתה וזו זכותה.

ברי78

New member
לא זילזלתי בשום מוסד

מעסיקים הם אלה שמזלזלים. אני מכיר אנשים שהולכים לקריית אונו ואני מכיר אנשים שהולכים לבינתחומי ולאוניברסיטה ת"א או בר אילן. עזבי נו. אני מצטער שאני עוד לא לומד בשום מוסד כי עוד לא החלטתי מה אני אלך ללמוד בוודאות. מצד שני בכל מקרה לא הייתי בוחר ללמוד בקריית אונו כי אני מכיר כמה סיפורים על הבוגרים. זו כמו שתגידי שללמוד בשערי המשפט זה מצויין ולא כדאי לנסות להתקבל לבינתחומי.

את לא חייבת שום דבר

את יכולה להסתפק בתואר וללכת הביתה, אבל אם את רוצה להיות עורכת דין אז כן, את חייבת לעשות שנה סטאז' ולעבור את בחינות הלשכה. ובנוגע למרמור מהמקצוע - זה לא דבר חדש. אני אישית מתחרטת על הרגע

ברי78

New member
את מתבאסת על לימודים עצמם

או על התמחות? או על הכל ביחד? מצטער שאני חטטן.

שנאתי את הלימודים, שנאתי את ההתמחות ואני שונא

שונאת את המקצוע. טעות חיי היתה כשהחלטתי ללמוד משפטים והבנתי שאני עוד אחת מעוד מליארד טועים שנפלו באשליות על מקצוע טוב וזוהר כשבעצם זה מקצוע כפוי טובה, משעמם, מוצף ולא משתלם. בסופו של דבר כל מה שהוא גורם לך זה לשנוא את עצמך ואת החיים שלך. לא סתם שומעים על מלא עורכי דין שפתאום בגיל 40 מחליטים שהם רוצים להיות לוליינים בקרקס. עצוב.

ברי78

New member
מצטער לשמוע את זה

יש לך משהו לעשות עם התואר הזה חוץ מעריכת דין או שאת מתכוונת לעשות הסבה מקצועית? בכל מקרה אם שנאת את התואר בזמן הלימודים לא היה עדיף לעזוב כבר אז?

אחרי שמתחילים קשה לעזוב

במיוחד אם אתה נתון ללחץ מצד כל מני גורמים כמו הורים ומשפחה שמצפים ממך ללמוד ולהצליח. אין לי מושג מה אני הולכת לעשות עם התואר הזה, כרגע אני עובדת בעבודה שקשורה למשפטים אבל היא לא עריכת דין ולא יודעת כמה זמן אני אוכל להחזיק בה, כי זאת עבודה שיכולתי לעשות בשנה א' ולא הייתי צריכה לבזבז 5 שנים מחיי בשביל לעשות אותה. יש לציין שניסיתי לחפש עבודה סטנדרטית כעורכת דין, אבל כל המקומות שהייתי בהם א) דרשו נסיון שאין לי ב) הציעו לי שכר מגוחך תמורת שעות עבודה בלתי אפשריות ג) פשוט לא רציתי לעבוד בהם כי ידעתי שאחרי יומיים בערך אני ארצה למות. אבקיצור - מקצוע חרא. וכן - אני מזהירה כל מי שמתכוון להכנס לזה שאח"כ אל תגידו שלא אמרו לכם. תעשו לעצמכם טובה ותברחו כל עוד אתם יכולים.

ברי78

New member
איזה מבאס, יש מישהו פה שכן מרוצה?!

כי אני בדיוק כמוך חשבתי שזה מקצוע יוקרתי וכן חשבתי ללמוד את זה.בנוסף אולי כי אני מתעניין בפוליטיקה ואוהב היסטוריה אז הדבר הכי קרוב לדעתי היה משפטים. אחרי כל הסיפורים אני כבר אל יודע מה לעשות.
אבל מה באמת האלטרנטיבות, אני לא יודע אם אני רוצה ללמוד הנדסה כי זה ממש אבל ממש לא מושך אותי. לפי מה שאני מבין המצב בחשבנאות לא הולך להיות טוב יותר ממשפטים עוד כמה שנים (וזה גם מקצוע נורא אפור). כלכלה מקצועי תאורטי מדי...אז מה פאקינג לומדים?

מעניין אותך הסטוריה - לך תלמד הסטוריה

אל תקח את זה כתירוץ ללמוד משפטים. תלמד משפטים רק אם זה ממש בוער בך ואתה לא רואה את עצמך עושה משהו אחר בחיים - גם אז רוב הסיכויים שתתפכח במהלך הלימודים ותבין שזה לא מה שחשבת. אל תלך ללמוד משפטים כי "אין לך מה ללמוד" - לדעתי זו הסיבה שרוב האנשים הולכים ללמוד משפטים, כי אין להם מושג מה הם רוצים לעשות בחיים, כי הם חושבים שזה תואר "פרקטי", כי הם מתעניינים ב XYZ וחושבים שאם הם ילכו ללמוד משפטים זה יספק להם את העניין, ואם אפשר לגרום להורים להתגאות בדרך ולהשוויץ לכל החברים בחוג ברידג' ש"הבת שלי עורכת דין" - מה טוב. לא ולא. תחשוב עם עצמך טוב טוב אם אתה באמת רוצה להכנס לכאב ראש הזה, אם אתה רואה את עצמך עוסק במקצוע, אם אתה מוכן לשלם את המחיר הנפשי הכבד שזה כרוך בו. אם צריך לך לאבחון מקצועי. אל תלמד משפטים בלית ברירה. יש מספיק מקצועות אחרים.

ברי78

New member
אבל מה אני אעשה עם היסטוריה אחר כך?

לא אמרתי שמשפטים לא מעניינים אותי, זה נראה לי הקרוב ללב מכל דבר אחר. מעניין אותי ללמוד על החוקים ולנסח כל מיני קייסים (לפחות זה נשמע מעניין) וכמו שציינתי אני מתעניין בפוליטיקה וגם מתפקד במפלגה מסוימת, לכן חשבתי שמפשטים יתרמו לי. וחוץ מזה אני הומני הרבה יותר מאשר ריאלי. אז כל מקצועות מתמטיים בטווח ארוך (אולי חוץ מכלכלה) לא יעשו לי טוב וסביר להניח שבעבודה אני אסבול גם אם אקבל כסף. כל השאר המקצועות פסיכולוגיה, מדעי החברה ,מדעי המדינה וכו' אני לא רואה בהם אפיק טוב יותר ממשפטים אולי אף גרוע יותר. גם מבחינת תנאי העבודה וגם מבחינת השכר. קיצור במדינה שלנו זה נראה אם אתה לא עובד היי טק או מנהל כספים תרויח פחות או יותר אותו דבר לא?
אגב יש דרך להמשיך באקדמיה?

שוב, אתה הולך על כל הסיבות הלא נכונות

מה תעשה עם הסטוריה אח"כ? מה תעשה עם משפטים אח"כ? אתה מוכן לחיים של עבדות ותסכול? למצוא את עצמך במשרד מסחרי 12 שעות ביממה ולקלל את הרגע שבכלל חשבת ללמוד את המקצוע הזה? אפילו אם אתה מתעניין בפוליטיקה זו לא סיבה ללכת ללמוד משפטים. אין לזה ביטוי פרקטי בחיים של עריכת דין אלא אם אתה היועץ המשפטי של הכנסת. גם אני אמרתי לעצמי שהדברים האלה מעניינים אותי, שאני יותר הומנית מאשר ריאלית וכו' וכו' וכו' ותראה איפה אני היום. והכי גרוע זה שאין לי מושג מה הייתי עושה אם הייתי צריכה עכשיו להחליט מה ללמוד. לגבי השארות באקדמיה, תהרוג אותי אני לא יודעת בשביל מה זה טוב.

ברי78

New member
שמיעי...באמת

את היחידה שמדברת ומסבירה לי פה משהו. תודה רבה על הכנות. אבל נראה לי אני ואולי גם את הגענו למבוי סתום. אני מבין שיש תסכול נוראי בלעבוד 12 שעות במשרד תמורת משכורת נמוכה. אבל מצד שני אינני רואה את עצמי מרוצה או נהנה גם אם אני אהיה מהנדס כלשהו ויקבל משכורת יותר טובה כי אני לא מחבב את זה. וגם אני אלמד היסטוריה או קולנוע או מדעי המדינה אני רוב הסיכויים אמצא את עצמי בלשכת עבודה ואלך לעבוד כברמן אחרי התואר או פקיד . המסקנה היא לדאבוני די מצמררת, בשביל אנשים כמונו הכל במדינה שלנו יהיה מבאס ומתסכל. כי מדינה משקיעה רק בתחום אחד - היי טק. יכלו לעצור את הצפת עורכי דין כבר מזמן חבל שלא עשו כלום בנדון.
נ.ב.
המשפחה שלי ממש אבל ממש לא רוצה שאני אהיה עורך דין.

למעלה