שאלה לגבי נעלים

שאלה לגבי נעלים

לשמלמה בצבע בורדו איזה צבע נעלים לקנות .ובנוסף מכיוון שהשמלה קייצית כלומר עם כתפיות (שמלת ארוע לערב)האים הנעלים צריכות להיות פתוחות או שאפשר סגורות (ארוע בפברואר)

לי וולף

New member
תלוי...

מה אורך השמלה? בצבע אחיד או גם עם דוגמא כלשהי? איזה מחשוף? אילו כתפיות? (ספגטי/רחבות) לא יהיה לך קר? (מה את מתכננת ללבוש מעליה?) אתן לך פיסת 'אני מאמין' שנחשבת לסוג של כלל אופנתי- כמו שיש לבוש הולם-גיל, כך גם יש לבוש הולם מזג-אוויר. מגפיים למשל, נועלים בחורף... יש דוגמאות בד מסויימות שלא תראי כ"כ בחורף(למשל פרחים בצבע פסטל)/קיץ (למשל פייזלי בצבעי אדמה) וכו'. אבל באפנה, כמו בצרפתית, לרוב הכללים יש יוצאים מן הכלל
כי יש - אם נשאר בדוגמת המגפיים...- לאחרונה מגפי-קיץ, עם חורים ומחומרים מתאימים יותר לחום (לא בהכרח המקומי) ולכן במקרה קצת מעורפל התשובה שלי היא: "תלוי"
לא בהכרח בלתי אפשרי, אבל חסרים פרטים. אולי תצלמי את השמלה?

האמת שאני דימתלבטת

זה ארוע של בני בפברואר .וחברות אמרו לי ללכת על שמלה קייצית מכיוון שיהיה חם באולם .מה לעשות ללכת על שמלה יותר חורפית ?ואם הקייצית היא תהיה יותר בבורדו עם של מעל .דרך אגב השל באיזה צבע הוא צריך להיות ?הוא יהיה משיפון .והאים העיטורים לשמלת בורדו מתאימים בכסף?

לי וולף

New member
אמנם שמלה קיצית

אבל מכיוון שהבד מבריק ומדובר בשמלת ערב פרקסלנס, אני לא רואה בעיה של ממש ללבוש אותה לאירוע במקום סגור. מצד שני, עושה רושם שהיא מבד שאינו 'נושם', אז אם האולם יהיה מחומם, מאד יכול להיות שגם כך יהיה לך חם... ובכל זאת כמה עצות אופרטיביות: מגפיים פשוט לא יתאימו לשמלה כזו ולכן אני מצטרפת להצעתה של MissScotland2004 ותומכת בנעלי פיפ-טואו או נעל ערב סגורה, עדינה (שלא תהיה סגורה מידי, אלא עם סוג של 'מחשוף'. נעל אגרסיבית לא מתאימה לשמלה כזו). לטעמי רק גרביונים שקופים (ללא ברק!!) יהלמו שמלה כזו. ואם צריך- גם מחטב, כי זו שמלה שנדבקת לגוף... לגבי של- בהתאם למבנה גופך וצבע העור: אם את אישה גדולה אני ממליצה ללכת על גוון שקוף ממשפחת הבורדו או בצבע שונה מזה של השמלה (שקוף או לא) בכדי לא ליצור 'גוש' אחיד של צבע, ללא צורה. אם את קטנת מימדים זה פחות משמעותי ואז ניתן גם לשלב בד מעט עונתי יותר. אבל אז הקפידי שהוא לא יהיה ארוך מידי, שלא תלכי לאיבוד. המטרה היא ללכת עם הסילואטה של הגוף בכדי לא לגרוע מן השמלה (שהיא בחלט צמודה לגיזרה). אם אני רואה נכון, השמלה מעוטרת בעיטורים כסופים, אז אני לא רואה בעיה להמשיך את הקו הזה, אבל בעדינות. טו-מאצ' גרוע ממעט מידי.. בכל מקרה יש עוד זמן עד פברואר... אני מציעה לך להסתובב בכיף ולראות אם יש חלופה ש'עושה לך' את זה יותר...בסופו של דבר את צריכה להרגיש יפה (ולהרגיש הכי בנח!) כשאת מארחת אירוע של הבן שלך!

לי וולף

New member
הכוונה היתה..

לבד שקוף (כמו שציינת- סאטן למשל) באחד מגווניו השונים של הצבע בורדו (מה שאת מעדיפה על הסקאלה בין שחור או חציל, לורוד עתיק) טוב...עכשיו שאני יודעת שאת בהירת עור, מילה על ורוד בהיר- זה צבע מעט מסוכן לבהירות העור,כי הוא דומה לצבע הגוף ואז את תיעלמי קצת. אפשר להתגבר על זה ע"י הוספת צבע בשרשרת, צעיף, קרדיגן/ג'קט או אפילו עגילים צבעוניים ובולטים מספיק. במקרה שלך- של מעל שמלה כהה, האפקט של הצבע הכהה יותר עדיין נוכח ולכן זו לא אמורה להיות בעיה. אני מזכירה שהצעתי גם אופציה של צבע מנוגד (ירקרק, בז', קרם...). זה עניין של טעם והעדפה אישית... בכל מקרה אני ממליצה קודם כל לקנות את הנעליים, כי אותן לרוב קשה יותר למצוא. החליטי אילו תכשיטים ותיק יתאימו ואז, אם תחליטי להוסיף של, תמיד תוכלי לקנות בד מתאים ולתפור אותו; כך ההתאמה תהיה אפילו טובה יותר.

לי צודקת

לא מתאים לנעול בחורף סנדלים פתוחים (וגם מה עם גרביונים?!). אבל אפשר לנעול נעלי עקב עדינות חצי-פתוחות. למשל פיפ-טואו יעבוד פה. צריך לשים לב שגם החומר ממנו עשויה הנעל אינו "קייצי" למשל קש. אני יכולה לומר לך שפה באקלים המאד קר יחסית, נשים הולכות בחורף עם נעל עקב פתוחה (אבל לא סנדל!) וגרביון אטום וזה נראה נהדר. עם צבע בורדו אפשר לשלב נעלי עקב בצבע שחור או כסוף. מגפון יתאים אם השמלה היא קצרה יחסית (מעל הברך) ועם מגף בגובה מלא לא הייתי הולכת לחתונה בכל מקרה. אני חושבת שמגף גבוה לא מתאים לשמלת ערב.

Fun Fair

New member
../images/Emo45.gif אני מאוד בעד כסוף.

אני חושבת שבורדו ובכלל- הסגולים כהים למיניהם פשוט "דורשים" תוספת כסופה כלשהי פשוט משדרגת. אגב, גם גרביון אטום נראה משגע. אימצתי את המראה הזה לפני כמה שנים ומאז אני סוחטת רק מחמאות...

לי וולף

New member
אני בעד גרביון אטום!!

שלא יהיה ספק!! אבל לא עם שמלה כזו...נראה לי לא מתאים... אבל היי...שווה מדידה!

בבגדי ערב אין חורף קיץ

נעל פתוחה היא יותר אל גנטית אבל גם נעל סגורה עם עקב גפרורי תתק בל בברכה .בורדו הוא צבע שגם כסף וגם זהב משלימים אותו בלוק ..

למעלה