שאלה לגבי נאבה אחורית

• פותח הנושא Avic
  • פורסם בתאריך

Avic

New member
שאלה לגבי נאבה אחורית

הי, יש לי ג'מיני 900 עם נאבת אומגה מקורית של קנונדייל (אחורית). האופניים בשימוש כחצי שנה. ברכיבה האחרונה, שמתי לב כשאני נותן פריילוף, השרשרת לא מסתובבת לאחור, אלא "נתקעת" וכתוצאה מזה, מאבדת ממתיחתה וכשאני מדווש בירידה בעיקר ובכלל, מה שקורה הוא שהזרועות מסתובבות "על ריק", כלומר עושות סיבוב, סיבוב וחצי לפנים, בלי פידול. בקיצור, האופניים נמצאים אצל המכנופן ומבדיקה שביצע, מצא שהלך לי הלב של הנאבה (מזל שהוא פריק ואפשר להחליפו). כ"כ מצאו גם סדק באותו חלק. האם יתכן כי לאחר תקופה כ"כ קצרה יש בלאי כזה? מישהו נתקל בתופעה? אני חייב לציין כי האופניים לא עברו התעללות, אלא רכיבת שבילים אגרסיבית וקפיצות בזרימה. תודה.

anavot

New member
אבי,

אבי, זה ידוע שהנאבה האחורית על הג'מיני 900 היא לא משהו ועושה בעיות (שלי בינתיים עובדת בסדר, טפו, טפו ,טפו). במודל 2005 הם החליפו אותה. כל נאבה עם כדורים ("loose ball") היא לא אמינה, וזאת הספציפית כנראה גרועה במיוחד. למיטב ידיעתי חלקי הינע לא מכוסים באחריות.

ronenca1

New member
זו לא הנאבה!!!!!!!כנס

גם לי זה קורה לך לחנות לא לבד ותבקש שימתחו לך את המעביר! תאמין לי יכול להיות שהנאבה שלך גם מחורבנת אבל תחליף תנאבהואז תראה שצדקתי! אצלי זה נגרם משמניות בשני הקסטות אז זה עושה אצלי קצת רעשים"!

nintense

New member
קורה...

כשקונים אופניים בינוניים, היצרנים לרוב חוסכים בחלקים בדיוק בנקודות שלא מסתכלים כשקונים, חלקי קנונדל נודעו כלא ממש איכותיים לאורך השנים (למרות שהיו להם מדי פעם הברקות) והרוכבו בעיקר על אופני הכניסה של החברה, בכל מקרה ברוב הנאבות ניתן להחליף חלקים פגומים בעלות מינימלית, אם זה אמור לקרות ? על פניו זה קרה לך, אך זה יכול לקרות גם בנאבות הרבה יותר יקרות, רק ששם זה נדיר יותר.

anavot

New member
מה שמעצבן זה

שעושים את זה דווקא עם הנאבה, חלק שכ"כ קשה להחליף בקניה (בגלל שזה מצריך בניית גלגל...). תמוהה בעיניי שעל המון אופניים במחירים של $3000 ויתר ומיועדים לרכיבה אגרסיבית שמים נאבות מצ'וקמקות.

Avic

New member
כן, גם בעיני זה תמוה מאוד

לפני שעה קניתי את החלק וראיתי את את החלק המקורי, יש שם ממש סדק. מצ'וקמק זו מילה עדינה במקרה הזה. ניחא.

רגעעעעע מי אמר בכלל שזה מהנאבה

אמרתה שזה קורה רק שאתה עושה פריילוף אז אין לך שום ביה אם הנאבה אם הנאבה היתה דפוקה זה היה קורה בכל מיקרה שהאופניים זזות אם זה קורה רק שאתה עושה פריילוף אז ההילוכים שלך לא מכוונים טוב!

Shugyman

New member
אח שלי קנה ג'ימיני 2000

וגם לו קרה אותו דבר מאוד מהר. החליפו לו באחריות ושוב זה קרה ועוד פעם החליפו ועכשיו זה כבר כמה חודשים בסדר.

™DHS MONO

New member
קודם כל זה כן הנבה.

מה שקורה זה שהשיניים שלך בתוך הנבה נשחקו.מה שאני הייתי עושה,זה הולך ליבואן ומבקש לב של נבה באחריות.ואם לא אז לב משומש באחריות,בכל מקרה הייתי רוצה לצאת מהחנות עם נבה עובדת!.

Shugyman

New member
למה אתה משרשר את זה אלי

ולא אליו?

למעלה