שאלה לגבי מקינטה

vip990

New member
שאלה לגבי מקינטה

המליצו לי, טחון לאספרסו שמתאים.וכל פעם שאני מכינה או שזה יוצא או שלא.מוזר
יש תערובת אחרת שמתאים.?

dudi4321

Active member
לטחון יותר גס. ולא לדחוס את הקפה אלר ליישר

לפי פני ה"כוסית" מסננת.

vip990

New member
אני לא טוחנת אני קונה מוכן

אוקי,באמת ההיתי דוחסת,תודה על הטיפ.

ועוד שאלה האם יש תערובת אחרת שיותר מוכנה מאשר תערובת לאספרסו?

dudi4321

Active member
הגעת לפורום הנכון.

הפתרונות כאן הן לקפה מקצועי לכן הטחינה נעשית במקום שגם קולים וגם טוחנים קפה. שם מבקשים קפה או ערבוב לפי זן, בדרגות קליה כמו שאוהבים וטחינה בהתאם למכונה.
מקינטה יוצרת קפה לא ברמה של מכונת קפה אבל סביר.
אני למשל גם קולה וגם טוחן כך הקפה תמיד טרי.
במקרה שלך מיצאי חנות שתיטחן לדרגה הרצוייה.

vip990

New member
הלוואי והייתה לי מכונת קפה מקצועית

איזה דרגה רצויה במיקנטה?
טחון גס?דק?איזה סוגי קפה מתאימים בעיקר?

Yehuda Badihi

New member
בד"כ התערובות של האספרסו מתאימות אבל מביניהן

צריך לבחור את זו שהכי לטעמך. העובי של הטחינה צריך להיות גס יותר מאספרסו אך דק יותר מפילטר. בשביל מקינטה ניתן לרכוש מטחנה בסביבות 200 ש"ח ולהינות מקפה טחון טרי בכל פעם ששותים.

ztrapper

New member
200 זו הגזמה,

שבועיים אחרי שקניתי את המקינטה שלי קפצתי למחלקת החשמל בשופרסל הקרוב, וקניתי שם "מטחנת קפה" ב-79 שקלים. למישה מדובר במטחנת תבלינים שסתם ממותגת כמטחנת קפה, כזו עם מיכל קטן ולהבים מסתובבים בתחתיתו (לוחים על כפתור - הלהבים מסתובבים והקפה נטחן. מפסיקים ללחוץ - נגמרת הטחינה). אחרי שבוע, פלוס מינוס, כבר למדתי בדיוק כמה זמן צריך לטחון כדי להגיע לרמה הנכונה - ויצא קפה מצויין וטרי, שדרוג מהותי מהטחון שקניתי שבועיים לפני.

קיצר - פחות ממאיה והשדרוג באיכות כבר מורגש.

dudi4321

Active member
אז מטחנת להבים - לא! מתאימה לטחינת קפה

הטחינה לא אחידה, חלק דק וחלק גס מידי. הקפה נדבק לכלי. מה שצריך זה גריסה של הפולים לאבקה ולא פגיעה עם סכין מהירה. יש של אורביט עם מנגנון קוני. הסיבות רבות.
למנגנון קוני יש אפשרות ויסות העובי (לא תמיד מגיע לדק בזולות).
פעם כשהיה לי רק מטחנת תבלינים היתי מסנן את הקפה וטוחן שוב. בלגן.

ztrapper

New member
אני מניח שזה תלוי בקהל היעד,

יש לזכור שמדובר כאן בטחינה למקינטה. במכונת אספרסו ברור כשמש שמטחנת להבים זולה לא מספקת ועלולה רק להזיק. מנסיוני - כשמדובר במקינטה, שגם ככה מדובר כנראה ב"מפעילים" שזה עתה נכנסו לתחום, המטחנה הנ"ל היתה מספקת לחלוטין. כל מה שאמרת נכון - הקפה לא יצא אחיד ונדבק קצת לדפנות של המטחנה (ניגוב במטלית נייר יבשה, אגב, פותר גם את הבעיה הזאת), אבל במבחן התוצאה המקינטה יודעת להתמודד עם הבעיות האלה טוב מאוד, וסביר להניח ש-99% מהאוכולוסיה לא ישימו לב להבדל בטעם בין קפה מקינטה שנטחן במטחנה כזו למטחנה אחרת.

השאלה היא מי קהל היעד. אם מדובר במישהו עם חך רגישה במיוחד לקפה - סביר להניח שמראש הוא היה משקיע יותר במכונה 'אמיתית'. אם לעומת זאת מדובר במשתמש ממוצע, חובב קפה שרוצה לשפר מעט את החוייה הביתית - אני עדיין מאמין שמטחנות הלהבים יוכלו לספק לו תוצאות יפות עם ביחס להשקעה: פחות ממאה שקל לעומת כמה מאות שקלים זה הפרש עצום, ואני כלל לא בטוח שמרבית האנשים יוכלו להבדיל בין התוצאות.

dudi4321

Active member
אם טוחנים במטחנת להבים כל פעם תתקבל טחינה

שונה.
התוצאה שהמקינטה תתנהג שונה בכל פעם. ויקרה גם שאם הפולים יותר או פחות טריים זה גם ישפיע.

ztrapper

New member
ושוב, תלוי מי הקהל

איני כאן כדי להתווכח, אני באמת ובתמים מנסה לחלוק מנסיוני המועט בתחום.

השתמשתי בשילוב של מקינטה + מטחנת להבים במשך כחצי שנה, עד לפני כשבועיים, אז השתדרגתי למכונה + מטחנה נורמלית. אחרי בערך שבוע-שבועיים של שימוש במטחנת הלהבים כבר ידעתי בדיוק מתי לעצור את פעולתה, וגם אם תאורטית אתה צודק והטחינה לא היתה ממש זהה בכל שימוש, היא היתה מספיק קרובה כדי שלא יהיה שום הבדל בטעם של הקפה, לפחות בטווח הטעמים שאני יכול להבחין בו. מנסיוני ומנסיוני בלבד - אין מה להשקיע מאות שקלים במטחנה למקינטה כל עוד המשתמש נמצא בטווח הנורמלי של רגישות לטעמים - ההבדלים יהיו מינוריים עד לא מורגשים. עדיף להשקיע את הכסף בתערובת טובה.

מ-ק-ס-י-מ-ו-ם, אם משתמשים במטחנת להבים שעלתה פחות ממאה שקל במשך כמה חודשים ומתחילים להבחין שהטעם לא אחיד בעקבות טחינה לא אחידה, אפשר לשדרג אז, כשיודעים שהשדרוג יורגש ולא קונים סתם (ומנסיוני - כשמגיעים לשלב הזה פשוט קונים מכונה אמיתית, ואז בכל מקרה ריך גם להוסיף מטחנה יקרה), ואז גם אפשר להמיר את שימושה של מטחנת הלהבים בשביל לטחון תבלינים אחרים, או להוריש למישהו אחר.

knappertsbusch

New member
יש סיבה אחת ויחידה שרק בשבילה כדאי לשדרג

והוא ניקוי מטחנת הלהבים. יש לי את המטחנה המדוברת של שופרסל,
היא מעולה בשביל תבלינים, אבל הניקוי שלה הוא סיוט (מכסה עם אוסף של שקעים בצורות בלתי אפשריות).
200 ש"ח זה לא כסף בשביל מטחנת דיסקיות, שעל הדרך טוחנת את הקפה מהר יותר.

לא פוסל את זה כמדרגה ראשונה "בדרך ל...", אבל אני מאוד ממליץ להשקיע עוד 120 ש"ח
וליהנות מקלות תפעול עדיפה. זה הכול.

Yehuda Badihi

New member
לא מכיר אותם. אולי גם הן טובות. מניסיון שלי ג

ם דלונגי עם סכיני להב עושה עבודה טובה עבור מקינטה או קפה פילטר. מטחנות תבלינים אחרות שגם הן פועלות על סכיני להב לא עושות את העבודה. אם הפירמה שנמכרת בשופרסל הצליחה לחקות טוב את הדלונגי אז אולי באמת לא צריך להשקיע יותר מ79 ש"ח.

shmayar

New member
יש תערובת מעולה של לנדוור

קיימת במגוון סופרים בארץ, של חברת לנדוור, נמכרת באריזת ואקום של 200 גר'. התערובת מיועדת לאספרסו ומקינטה (!!) כך מצויין על האריזה, בפועל היא מתאימה יותר דווקא למקינטה. הטחינה שלה גסה יותר ולא נראה לי שזה היה הולך טוב עם מכונה. בקיצור ולעניין, אני משתמש במקינטה כבר שנתיים, והקפה הזה בהחלט מתאים.
אגב המחיר שלו ניתן להשגה ב-19.90 ברמי לוי, או 24.90 באחרים. מחיר מעולה לא?

knappertsbusch

New member
גועל נפש של קפה ישן ועבש מחיר מופקע

בהזדמנות זאת אני מרגיש מחויב להזהיר מפני התערובת ה"חדשה" של ג'ייקובס
בשקית ירוקה - היא אפילו יותר גרועה.

אין מה לעשות, הסחורה בסופרים היא ברובה מזעזעת, כשהיוצא דופן בעניין הוא קפה מאורו,
שאני כבר לא מצליח לאתר.

מאטפיקס

New member
תודה על המידע

בגלל שאת המקינטה שלי קיבלתי במתנה כולל תערובת מאילנ'ס...נתקעתי על העניין של -לקנות תערובת רק באילנ'ס...
לא ידעתי שלנדוור מוכרים תערובת בסופר!! ועוד בכזה מחיר!
נחמד, כי אני גם מחבבת את לנדוור, ומעדיפה למשל את הקפה השחור שלהם על פני הקפה הטורקי של עלית....

מאטפיקס

New member
תודה על המידע

בגלל שאת המקינטה שלי קיבלתי במתנה כולל תערובת מאילנ'ס...נתקעתי על העניין של -לקנות תערובת רק באילנ'ס...
לא ידעתי שלנדוור מוכרים תערובת בסופר!! ועוד בכזה מחיר!
נחמד, כי אני גם מחבבת את לנדוור, ומעדיפה למשל את הקפה השחור שלהם על פני הקפה הטורקי של עלית....

למעלה