שאלה לגבי מלח

odeia

New member
שאלה לגבי מלח

אודיה, בת יותר מחצש וחצי, מוסיפה מלח לכל מזון, ולפעמים לוקחת ככה מלח על היד ואוכלת אותו. אם לא היינו מגבילים אותה, נראה יל שזו היתה התזונה שלה. מצד שני אין לה בעיה לאכול גם מתוק. שותה טוב. על מה זה יכול להצביע?

freearth10

New member
צורך בנטרול רעלים

הטעם המתוק סותר את המלח ולכן הקטנטונת שלך יודעת מה היא עושה כאשר היא אוכלת גם מלוח וגם מתוק ושותה טוב.

אשכר

New member
אני חושב שהשאלה היתה על המלח דווקא

ולא על השילוב (?) יש אנשים שצורכים מלח בכמויות אדירות: מלח עם כל דבר. אנשים בגילאים שונים, ולדעתי - יותר בנות מאשר בנים. אנשים כאלו יחפשו את המלחיה דבר הראשון כשהם יושבים לאכול, ויפזרו כיד המלך על כל דבר. זה זה? אז אני מצטרף לשאלה: ממה זה נובע?

freearth10

New member
מי שצורך מלח

בכמויות גדולות יש לו כנראה חוסר איזון באלמנט המיים. שיכול להתבטא בבעיות בכליות, בשלפוחית השתן, באוזניים ובעצמות. הצריכה הזאת של המלח גורמת לאדם לשתות יותר נוזלים דבר שמקל על נטרול הרעלים, מלחלח יובש, מרכך התקשויות ומשפר את העיכול. אתה באמת חושב שמתופעה זו סובלות יותר בנות מאשר בנים? אלמנט המיים מדבר על אוקיינוס הרגשות והסטיגמה של הבנות היא באמת שבנות הן יותר רגישות. הנסיון שלי הוא דווקא הפוך מאחר ואני מטפלת בדיסלקטים שרובם דווקא בנים וביניהם 95% עברו לידה מצוקתית שמסבירה את הרגישות הרבה שלהם עקב הטראומה שעברו.

odeia

New member
את מייחסת את צריכת המלח שלה

ללידה הקשה והמצוקה שהיא עברה בלידה? אפשר קצת יותר פרטים בבקשה?

freearth10

New member
אני בהחלט חושבת שיש קשר

בין הטראומה שהיא עברה לבין הרגישות הגדולה שלה. הטראומה לא נמחקת עם השנים היא יושבת בזכרון והזכרון הזה הוא זה שמניע אותנו ובונה סביבנו חומות של הגנה. הגוף שלנו הוא מתוחכם ויודע לפצות את עצמו. אבל בטראומה הזאת צריכים לטפל ולנטרל את המתח השלילי שנצבר סביבה. צאקרת הבסיס היא לא מאוזנת וכשצאקרה זאת לא מאוזנת היא משפיעה על כל המערכת. מנסיוני,רוב הילדים הדיסלקטים וההיפראקטיבים עברו טראומת לידה ואלה שלא עברו טראומה שכזאת יתכן מאוד שעברו טראומה עוד בתקופת ההריון. וסתם שאלה שמעניינת אותי - האם גם את סבלת מרעלת הריון או מלידה מאוד ממושכת?

odeia

New member
אודיה לא היפראקטיבית ולא דיסלקטית

ובינקותה טיפלנו בה בפרחי באך, במקביל לטיפול בי. היתה לי רעלת הריון לקראת סוף ההריון, והלידה ערכה מרגע הכניסה לחדר הלידה עד הלידה עצמה כ-8 שעות, אבל צירים התחילו עוד הרבה לפני. המצוקה העוברית נמשכה כ-5 שעות. אפשר לקבל הסבר איך כל זה קשור למלח?

freearth10

New member
מלח-מים

שימוש מופרז במלח מצביע לדעתי לפי הרפואה הסינית על חוסר איזון באלמנט המיים.ההקשר הרגשי של אלמנט המים הוא פחד וחוסר בטחון. פחד זה דבר שמשתק ולכן אני מקשרת גם את דום הנשימה לאותו המקור אבל יתכן מאוד שאני טועה. השבוע יצא לי לטפל בילדה שנולדה לאחר רעלת הריון וסובלת גם היא מדום נשימה ולכן סתם מתוך סקרנות שאלתי אותך אם גם לך היתה רעלת הריון ויתכן ויש כאן קשר יתכן שזה רק מקרי. אני נוטה להאמין שיש כאן איזשהו דפוס, אבל כאמור אני לא בטוחה בכך. ברור שהטיפול בפרחי באך, חסך מהודיה סבל פיזי ורגשי רב, אך יתכן מאוד שדברים לא נסגרו לגמרי וגם אם הם לא צפים כעת, הם יכולים להופיע בעתיד. מהנסיון שלי, ילד שלא זכה למגע אם בשבוע הראשון ללידתו הוא ילד שיש לו סיכוי גדול להקלע למצבים של דיסלקציה ובעיות קשב. לא יודעת על מחקרים בנושא אבל מתוך המטופלים והתלמידים שלי 95% אחוז מהילדים והמבוגרים אכן לא זכו למגע אמהי בשבוע הראשון. חלק גדול מהם גם עבר לידה מצוקתית. האם אודיה היא ביישנית? כי הצד הייני של היפראקטיבי הוא ילד ביישן, שאת הבעיה שלו הרבה יותר קשה לאבחן גם משום שהוא לא מפריע בגן ובבית הספר וגם משום שהרבה פעמים נוטים לשייך את הבעיה לביישנות שלו.

odeia

New member
אז קודם כל, אודיה זכתה למגע כל

הזמן, ועד היום, כשהיא צריכה ידיים, או לישון איתי וכו' היא מקבלת תא זה. היא היתה מאוד ביישנית, כיום היא כבר יותר נפתחה, אבל עדיין סלקטיבית בבחירה שלה אל מי להתייחס ואל מי לא. דוגמא, את סבתא שלה מצד אבא שלה היא סירבה לחבק המון זמן, כששאלתי אותה למה היא אמרה שהיא מתביישת. כיום היא כבר מחבקת אותה, לא תמיד מתוך רצון, אבל היא עושה זאת. לא הכל אני משייכת לביישנות, כי היא פשוט מאוד מאוד סלקטיבית בבחירתה את מי לאהוב ואת מי לא. את מציעה לי לחזור לטיפול בפרחי באך? אולי לעשות לה רייקי בצ'אקרת הבסיס? אשמח לשמוע עוד על אבחנתך, היא מעניינת מאוד.

freearth10

New member
כן בהחלט!

לדעתי צאקרת הבסיס היא הצאקרה שלא מאוזנת אצלה, למרות שאת יודעת קצת קשה לקבוע חד משמעית כשלא רואים את מי שעומד מולך, אבל על פניו נראה שצאקרת הבסיס זה מה שהיא צריכה. הסלקטיביות שלה לדעתי נובעת מהפחדים שלה (ואני לא מדברת כרגע על הסבתא ספציפית) האם היא בוחנת כל דבר פעמיים? האם יש סממנים של איטיות? כי אלה הם דברים שיכולים להפריע בבית הספר ואז כדי להסתיר את הפחדים שמניעים את הסלקטיביות הזאת היא יכולה להסתתר עוד יותר מאחורי הביישנות. עד כמה שהבנתי היא הולכת לעבור מעברים די חדים בתקופה הבאה - הרחבת משפחה, שינוי מסגרת (האם היא עולה לכיתה א?) וזו כבר סיבה טובה לתת לה איזושהי תמיכה. פרחי באך ורייקי בהחלט התחלה טובה.

odeia

New member
לא כל דבר היא בוחנת פעמיים

בהחלט ילדה עם המון ספונטיניות. המון שינויים היא הולכת לעבור, הרחבת משפחה בסוף יולי, מעבר לבית הילדים בקב' באוגוסט ותחילת ביה"ס בספטמבר. המעברים האלו יטופלו עם פרחי באך, כמובן. אדבר עם אחותי, היא המטפלת שלנו בפרחי באך, אולי להתחיל משהו עוד קודם. מן הסתם אני אקח איתה יחד את הטיפול, פחות או יותר, שמתי לב, שככה זה עובד יותר טוב אצלה. את יכולה לנסות להסביר מאיפה אותם פחדים באים ואיך מזהים אותם? ממש מודה לך על הסבלנות ועל ההסברים המפורטים.

freearth10

New member
פחדים

הפחדים נובעים מטראומה שהיא עברה. יתכן שבאמת מדובר על הטראומה שבעקבות הלידה המצוקתית (שאותה לא תארת ולכן קשה לי לדעת במה בדיוק מדובר), אם הילדה עברה ניתוח קיסרי, לידת מלקחים או כל ניתוק לא טבעי מהאם - יכולות להיות כאן השלכות וליצור פחד מניתוק ובעקבותיו אולי פחד להתחבר כדי לא לאבד. הילדה תהיה זקוקה לך בדיוק בתקופה הכי קשה לך. סיטואציה לא קלה אבל אנחנו כאן כולנו כדי לתמוך בך. מקווה שהפעם הלידה תהיה הרבה יותר קלה וזורמת.
מאיה

odeia

New member
מאיה, את כל הזמן מדברת על ניתוק

בלידה ולא היתה כזו. לידה רגילה אבל עם מצוקת עובר, כלומר, דופק נמוך, מים מקוניאליים, לחץ על הראש. לא קיסרי (לצערי) ולא מכשירני. הניתוק היחיד שיכול להיות זה, זה דווקא אח"כ, שהיא היתה בת 3 חודשים בערך, בעלי היה מובטל ואני הלכתי לעבוד כל יום לכמה שעות. אז גם היתה נסיגה בהתפתחות ובהתנהגות שלה ונאמר לנו ע"י פיזיוטרפיסטית מומחית בילדים שזה כתוצאה מהלידה. לא קישרו את זה אז לזה שהלכתי לעבוד. (אוף, עכשיו המצפון שלי יתחיל לעבוד שעות נוספות). לגבי התקופה הקשה, בסה"כ אם הלידה תעבור בקלות, יהיה יותר קל, ויש לילדה אבא שהיא מעריצה שהוא נמצא בשבילה כל הזמן, ובגלל זה אני משאירה אותה במסגרת המוכרת לה, למרות הקשיים לארגן את זה ולמרות המחיר היקר של זה. תודה על התמיכה ועל זה שאתם כאן.

freearth10

New member
לידה נוצרת על ידי ניתוק

ולאודיה הניתוק הזה היה טראומטי וכבר אז היא בחרה בדפוס של האטה (דופק נמוך), אבל כבר אז היא היתה כל כך רגישה שניסתה לשמור עליך מניתוח קיסרי. בזמנו כאשר יצאת לעבוד עשית את הטוב ביותר שיכולת ואל תרגישי אשמה, כי את עושה למענה כל מה שאת יכולה ונראה לי שגם הרבה מעבר לזה. מאיה

ברפואה הסינית, הטעם המלוח קשור

לכליות, וצריכה מוגברת של מלח יכולה להעיד על חולשה שלהן. השאלה היא אם יש כאן "תופעה" או "בעיה", וכדי לענות על זה צריך יותר פרטים על מצבה הכללי: יש לה בעיות רפואיות/התפתחותיות כלשהן?

odeia

New member
דוד, כיום כבר אין כמעט בעיות

רפואיות. דבר יחיד שממש קיים זהו דום הנשימה שלה, שגם - לפעמים יש לילות קשים ולפעמים לא. בעיות התפתחויות היו בינקותה לאחר לידה קשה מאוד. הכל הסתדר לאחר טיפול בהתפתחות הילד. אשמח לשמוע עוד.

לא בדיוק התחום שלי, אז מי שמבין

יותר - בבקשה לתקן! בשלבים הראשונים להתפתחות הילד, הוא משתמש באנרגיה של הכליות כדי לגדול. אם היו בעיות התפתחות, ועוד יותר אם היו בעיות בהריון, יכול להיות שהכליות פשוט מותשות - ומכאן התאווה למלח, לחזק אותן. אם זה המצב - וכמו שאמרתי, זה לא התחום שלי - אז חיזוק הכליות יוריד את התאווה למלח. כרגיל, גם כאן, כדאי לפנות למטפל שמתמצא ברפואה סינית מצד אחד, ובטיפול בילדים מצד שני. ושוב כרגיל, אני מניח שגם להומיאופטים יהיה מה להגיד כאן, אבל את זה אשאיר להם

odeia

New member
כלומר, מלח טוב לגוף?

תמיד אומרים שמלח לא בריא. אז אם ככה, לא אפריע לה בנתיים. בעיות בהריון היו לי, הית הלי רעלת הריון.

לא יודע אם מלח טוב או רע -

שאלתי כבר בהתחלה, אם אכילת המלח היא "תופעה" או "בעיה". כרגיל, גם כאן צריך הרבה מידע כללי על מצבה בזמן האחרון, ועדיף שייראה אותה מטפל ברפואה סינית המנוסה בטיפול בילדים. יותר מזה, אני ממש לא יודע להגיד. מצטער...

למעלה