שאלה לגבי מים

paluta

New member
מים חיים - יש מוצר מצוין

כנס ללינק הבא והקש על השלישי מלמעלה מים חיים בשיטת גרנדר

ינוקא1

New member
נתחיל מהסוף :

בקשר לרפואה קונבנציונלית : אני חושב שהרופאים הקונבנציונלים (ברובם) עושים עבודת קודש , ומאוד מקצועיים. אפילו רק בזכות כמות האנשים שהם רואים במערכת הציבורית והנסיון שהם צוברים דרך כך , יש לי אמון מלא ברוב הרופאים. אם הלכת לקרדיולוג טוב וידוע באופן פרטי והוא אמר לך מה שאמר - אני הייתי מאמין לו. אם כי הציפיות של אדם לכך שהוא "חולה" , והחששות שלו , לפעמים יוצרות מחלה. (בדיוק כפי שאדם שחושב שקיבל תרופה מתרפא בהרבה מקרים - אפקט פלצבו המפורסם , כך גם אדם שחושב כל הזמן שהוא חולה יכול לגרום לעצמו לחלות). הרפואה הקונבנציונלית בהחלט יודעת לרפא. יש הרבה מאוד מחלות שנעלמו מהעולם בזכות רפואה קונבנציונלית , יש ניתוחים שמקילים משמעותית על חיים של אנשים , ויש תרופות מצילות חיים - פשוטו כמשמעו. נכון שאולי היא לא תגיע עד לחוסר האיזון הבסיסי , ואולי הבעיה תחזור אחר כמה שנים. אבל בינתיים הרווחנו כמה שנים של שקט ! לא כדאי להיות פנאט בשום תחום. אני עזרתי להרבה אנשים במקומות שרפואה קונבנציונלית לא עזרה , וגם מתפרנס מזה. אבל אני גם שולח אנשים הרבה פעמים לרפואה קונבנציונלית , אני מכיר בכך שיש הרבה דרכים לרפא והרבה רמות לרפא. בקשר לסוגי טיפולים : בגלל אמונתך בשיטות מבוססות תזונה , והיחס שלך לרפואה קונ' , אני חושב שדרך התזונה ההיג'ייניסטית (שיש כאן בפורום כמה חברה שמתעסקים בה) תמצא חן בעיניך. זו שיטת ריפוי טובה , אם כי לא הכי קלה לישום (לרוב האנשים).

אחד55

New member
תשובה:

כתבת: "אם הלכת לקרדיולוג טוב וידוע באופן פרטי והוא אמר לך מה שאמר - אני הייתי מאמין לו" זה היה פרופסור עם שם שלקח המון כסף ואחרי בדיקה קצרה אמר לי שיש לי בעיה של כושר גופני וסיבולת לב ריאה ולכן אני צריך להתחיל לרוץ ולהתאמן. הבעיה היא שאני לא מסוגל ללכת 100 מטר או לעלות רצוף 5 מדרגות בלי קוצר נשימה. רוב הרופאים בהם נתקלתי היו אטומים או טיפשים. הרי היו כבר מקרים שכמעט עשרה מומחים שגו באיבחון בזה אחר זה והחולה בסוף מת, אז למה אני צריך להאמין למומחה אחד, ועוד כזה שזלזל בתלונות שלי. מה גם שאני משוכנע שיש לי בעיה. ניסיתי כבר המון פעמים להגיד לעצמי שהכל בראש ולהתעלם מההגבלות שהבעיה הרפואית כופה עליי, ותמיד זה הסתיים רע. אני גם נגד תרופות כי אחד הגורמים העיקריים למצב שלי היא תרופה שלקחתי במשך שנתיים (לבעיה רפואית אחרת) שעליה יש עשרות מאמרים באנגלית שקובעים שהיא גורמת נזק ללב ולאבי העורקים ומגדילה סיכוי להתקפי לב.

לדעתי../images/Emo13.gif

עליך לעשות בדיקות מקיפות, ששיכות ללב ולאבי העורקים. אכן הרפואה בודקת לב, ולא מתייחסת לאבי העורקים, אך צריך לדרוש מעקב של אבי העורקים, אם הייתה לך בדיקה קודמת עם הרחבה, תדרוש c.t. אנגיו, לכל אבי העורקים מהשורש בבטן, עד הצוואר. לצערי מכירה את הנושא מקרוב, ואסור להזניח..... האבחון כרגע יותר חשוב מהתוספים והרפואה המשלימה. שלא ידוע לי על ריפוי של הרחבה באבי העורקים. ובדיקת מאמץ ואקו לב . קרדיאולוג אמור לתת לך. אחרי התוצאות, תבחר איך לעשות את הטיפול, ובאיזו שיטה. גם כדורים טבעיים ותוספי מזן, עלולים לא להיות יעילים בלשון המעטה, אם הבעיה היא הרחבה בעורקי הלב, שמקרה כזה דורש מעקב. בריאות טובה אריאלה

אחד55

New member
יש לי

התרחבות מסויימת באבי העורקים למרות שהבדיקות מלפני שלוש שנים. בגילי נדיר שהתרחבות מגיעה למצב קריטי שדורש טיפול אבל הומלץ לי להיות במעקב. התרחבות באבי העורקים גם מתפתחת בהדרגה והבעיה שלי פרצה בין לילה. יום אחד יכולתי לנשום רגיל ולבצע מאמץ וביום שאחריו לא יכולתי. במעבר שבין לבין סבלתי מדקירות וקוצר נשימה שנמשכו לילה שלם. התופעה המרכזית במחלה שלי היא שבערך פעמיים שלוש ביום אני מרגשי מעין "קליקים" בבטן או מעליה ומיד אח"כ יש שחרור של גזים ובעקבותיו הקלה בנשימה ותחושה של שיפור בזרימת הדם. דרשתי בדיקת CT אבל לא מאשרים לי. אתמול סוף סוף מצאתי מכון פרטי שמציע בדיקת CT פרטית במבצע לצרכי איבחון מוקדם של בעיות לב. אני מוכן לשלם את הבדיקה מכיסי, הבעיה היא שמתחת לגיל 40 הם דורשים הפניה מרופא. אלא שרופא שיאשר לי בדיקת CT פרטית כאילו מודה שאני זכאי לבדיקה על חשבון הקופה, ולכן אני מניח שלא יאשרו לי. זה אבסורד. במגזר הציבורי כולם בירוקרטים קטנוניים ובמגזר הפרטי כולם תאבי בצע שרוצים להיות מיליונרים (1000 ש"ח לפגישה של 10 דקות). אין צדיק בסדום.

ינוקא1

New member
בוא ונניח את כל האבחנות המלומדות בצד.

בצורה שיטחית אם הייתי מאבחן לפי הדברים שאתה אומר , יש לך "חסימה אנרגטית" ברום הבטן. החסימה הזו גורמת ללחץ בחזה , כי אין זרימה טובה של אנרגיה כלפי מטה. והראיה , שיש לך פעמים שלוש ביום שחרור של החסימה שכולל שחרור של אוויר ממערכת העיכול , וזה עושה לך טוב. זאת אומרת שהבעיה איננה בלב , היא באיזור מקלעת השמש. ברפואה סינית זה סימן לרגשות מודחקים (בעיקר כעס) , וקשורה לכבד ולמערכת העיכול. ניתן לפתוח אותה באמצעות דיקור , מגע וצמחים. גם מטפלים חזקים בהילינג יכולים לפתוח את החסימה הזו. אבל חשוב ללכת למטפל טוב. ברגע שהחסימה תיפתח והאנרגיה תזרום כלפי מטה , הלחץ ירד מבית החזה והעניין יסתדר.

ינוקא1

New member
אגב ,

מהנסיון שלי עם חסימות כאלו , לפעמים החסימה אפילו נמוכה הרבה יותר - באיזור חיבור הרגליים לבטן. רק שכמו פקק תנועה נוצר לחץ עד לרום הבטן , ומשם לחזה. יש לי עוד שאלות - האם יש לך לפעמים קור ברגליים וחום בראש ? האם בכלל אתה מרגיש הרבה חום ? האם הרגליים שלך חזקות יחסית לשאר הגוף או שלא ?

אחד55

New member
מסכים שזה נובע מכעס מודחק

וגם מקבל את הניתוח באמצעות מינוחים כמו אנרגיות וחסימות, אבל כמה הערות: - אני לא מבין איך בעיה בכבד או מערכת העיכול גורמת לסימפטומים שלי. היו לי כבר התקפי קוצר נשימה קשים שנמשכו 7 שעות. איך כבד או מערכת עיכול יכולים לגרום לזה. אני גם יודע שזה פרץ בעקבות מאמץ מרוכז אחרי תקופה ארוכה שלא עשיתי כל פעילות גופנית. - כשמשתחררת ה"חסימה" ומתחיל לזרום דם, זה מורגש בכל הגוף, וגם בפנים. ברגליים זה מורגש יותר חזק. בכל מקרה זו לא חסימה רק כלפי מטה. - לגבי השאלות: אין לי בעיות של חום וקור והרגליים יחסיות לשאר הגוף. אני ממוצע עד רזה. אני לא רוצה להעמיס על הפורום והשרשור הזה כבר מאד גדול. אני מעריך את השקעת המחשבה מצידך, ואני אשקול את עניין בחירת המטפל. זה גם עניין של סדרי עדיפויות כספיים. תודה.

ינוקא1

New member
אנסה להסביר במונחים של רפואה סינית

ברפואה סינית (ואגב , גם ביהדות בספר יצירה), לכבד משויכת אנרגיה של כעס שקשורה לזרימה חופשית. כעס זה לא דווקא כעס , זה גם יצירתיות , זה גם פריחה ולבלוב , אבל מה שחשוב זו תנועה. האלמנט אותו מסמל הכבד זה אלמנט העץ שקשור לזרימה. הכבד מאוד זקוק לפעילות גופנית , ולכן זה מסתדר מצויין עם מה שאתה כותב. הכבד צריך תנועה ותזוזה. לכבד יש עוד תפקיד חשוב - מכיוון שהוא "תנועתי" הוא מניע את מערכת העיכול שמשויכת לאלמנט האדמה. כאשר משהו חוסם את הכבד , ואין תנועה חופשית , הכבד נתקע. כאשר הכבד נתקע , במקום שהזרימה תהיה רצופה היא מתבצעת ב"פולסים". זה יכול להתבטא גם כהתקפי כעס שזה אנרגיה תקועה שמתפרצת , זה יכול להתבטא גם בבעיות במערכת העיכול (ברפואה סינית זה נקרא מצב בו "עץ תוקף אדמה"). וזה יכול להתבטא גם בצורה שתיארת , למרות שאני מודה שזה נשמע מקרה קיצוני. פעמים רבות גם יהיו כאבים ברום הבטן שמשתייכים לחסימה הזו. (אם החסימה נמשכת זמן רב , לעיתים נוצר גם חום פנימי - כנראה שאצלך אין את זה) ההשפעה על בית החזה יכולה לבוא בכמה מישורים : מישור אחד זה שפשוט יש חייץ אנרגטי בין בית החזה לבין הבטן. מה קורא כשיש חסימה ? יש פקק תנועה. וזה הלחץ אותו אתה מתאר. אנרגיה לא יורדת כלפי מטה , אז בית החזה "לחוץ". האנרגיה מגיעה גם לראש , כי ברפואה סינית יש גם מסלולים (כמו מרידיאן הכבד הפנימי) שעולה לקודקוד הראש. מישור שני , אנרגטי יותר : ברפואה סינית הכבד משויך לעץ , והלב משויך לאש. כפי שעצים מזינים אש , הכבד מבחינה אנרגטית מזין את הלב. כאשר הכבד לא מאוזן ותקוע , גם ההזנה ללב תהיה לא טובה כל כך , מה שאומר שבהחלט יכולים להיווצר סימפטומים שקשורים ללב. (אפשר גם להסביר את הקשר לריאות ולנשימה , אבל אינני רוצה לסבך יותר)

ינוקא1

New member
תיקון :

במקום "האנרגיה מגיעה גם לראש" : "כשהחסימה נפתחת , האנרגיה מגיעה גם לראש".

אחד55

New member
תודה. נשמע מעניין

אתה מתמקד בכבד ואני בטוח שגם הכבד שלי דפוק. מה שאתה בעצם אומר שאם אני אחזק או אבריא את הכבד אז זה יחזק את הלב כי הכבד מזין את הלב. (אני מבין שברפואה הסינית הלב כולל גם את אבי העורקים). מצד שני אני במלכוד כי הכבד דורש תנועה ואני מוגבל בתנועה. אני מעדיף שלא להיכנס לעובי הקורה של הרפואה הסינית. אני גם די נעול על הנושא של אבי העורקים ולא מסוגל לראות תמונה רחבה יותר.

ינוקא1

New member
אני לא מתמקד בכבד

ולעולם אני לא אגיד חלילה וחס על איזשהו איבר שהוא "דפוק" ! ! ! אני מתמקד ברגשות. שם נמצא מה שאתה צריך לטפל בו. ואני מצטער אם אני בוטה , הכוונה שלי טובה ומתוך דאגה אליך : זה לא שאתה לא מסוגל לראות תמונה רחבה יותר. אתה מפחד לראות תמונה רחבה יותר. אתה לא נעול רק על אבי העורקים , אתה נעול על עולם החומר וחושב שתזונה היא פתרון לכל הבעיות. אתה מפחד כרגע להתמודד עם רגשותיך. והפחד הזה הוא מה שיצר את החסימה. כאשר תפסיק לפחד מרגשותיך תתחיל להתרפא. אתה לא חייב לעשות זאת עם פסיכולוג בשיחות של חודשים - אתה יכול לפתוח את זה גם אצל מטפלים בהילינג , בדמיון מודרך ביואנרגיה ועוד. כמובן צריך לבצע זאת עם המון המון עדינות. פתיחה אגרסיבית של רגשות היא דבר לא חכם במיוחד. אבל צריך לפתוח. לא לשכוח שתמיד יש אור , מה שאנחנו עוברים הוא לטובתינו - אם אנחנו מבינים את השיעור. בהצלחה.

ינוקא1

New member
נ.ב.

יש ספר שבעיני הוא ספר "עושה ניסים" : "אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי. יש אנשים שאני מכיר וגם שאינני מכיר( ויודע עליהם) שהבריאו ממצבים הרבה יותר קשים מהמצב אותו אתה מתאר כתוצאה מעבודה בשיטה של הספר הזה.

ינוקא1

New member
שאלה

האם אתה יכול לנשום עמוק (נשימה כזו שמנפחת את הבטן ?). אני הייתי חושד מהתיאור שלך גם בפריקדיטיס (בגלל שאמרת שמופיעות דקירות) , וגם יתכן שצריך לבדוק תפקודי ריאה. בכל מקרה , אם רצונך להיעזר ברפואה משלימה , כדאי באמצעות ליווי של מטפל.

אחד55

New member
אני אסביר

עקרונית אני יכול לנשום עמוק אבל זה גורם לי לקוצר נשימה ז"א שאני לא יכול. אני יודע מה זה לנשום עמוק כי מן הסתם לא נולדתי כך. כשנושמים עמוק יש תחושה של מעין מעצור בסוף הנשימה, ואצלי אין את המעצור הזה. במקום זה יש קוצר נשימה. עבור תלונות כמו שלי הדבר הראשון רופאים בודק הוא האזנה ללב ומבקשים לנשום עמוק. וכשאני אומר שאני לא יכול לנשום עמוק הם פשוט מופתעים ומתעקשים "תנשום עמוק" כאילו נתקלו לראשונה בחייהם באדם שלא יכול לנשום עמוק. הם חושבים שזו מין המצאה שלי. זו לא בעיית ריאה כי זו לא רק בעיה של מחסור בחמצן אלא גם זרימת דם. כמו כן הלב שלי מאד חלש. כמו שציינתי בערך שלוש פעמים ביום יש לי תחושת הקלה זמנית שבה אני ממש מרגיש פרץ של זרימת דם לרגליים.

ינוקא1

New member
לב וריאה עובדים ביחד

ויש הרבה אפשרויות מבחינת רפואה מערבית שיכולות להתאים למצב שלך - למרות ששהדבר הראשון שיבדקו יהיה לב. יש אפשרות של פריקרדיטיס - כפי שכתבתי קודם (זו מחלה עם הצטברות של נוזל בין עלי מעטפת הלב. היא מאופיינת בדקירות וגם בקושי לנשום ולהתכופף קדימה. יש אפשרות למחלות ריאה מסוימות. יש אפשרות אפילו לדלקת בוושט - איזופגיטיס. פעמים רבת הסימפטומים שלה יהיו דומים לסימטומים של הלב. יש גם כמו שכתבת אפשרות למחלה בעורקים. ויש עוד. אם הרופאים חושבים שאין לך כלום - יש בזה גם צד טוב. זה אומר שכנראה כרגע אין סכנה ברורה ומיידית , ואתה יכול להתחיל בטיפול טוב ברפואה משלימה. גם אם אין אבחנה ברורה ברפואה מערבית , לכל שיטה ברפואה משלימה יש כלי אבחון משלה ואבחנה משלה.

nadaval56

New member
גם אני לא מתכוון לענות לשאלה שלך, אבל -

מקריאת כל מה שנכתב לפני נראה לי: 1. שאתה צריך לפנות למטפל שיערוך אבחון מסודר ויתן המלצות. 2. לא רשמת שניסית קו אנזים Q10. מומלץ בחום. 3. נראה לי, שיתאים לך מאד דיקור. ובכל זאת, עם כל ההתנגדות שלי לאבחון אינטרנטי, אני רוצה להציע לך לבדוק האם מדובר ב"מחלת טוקוצובו". אני מצרף לך קישור על מחלת טוקוצובו ועל ה Q10.

אחד55

New member
אנזים Q10

ניסיתי Q10 והוא עושה לי קוצר נשימה די חמור. המחלה שלי נגרמה ללא ספק בין היתר כתוצאה מסטרס ועצבנות אבל יש לי תופעות שלא מתאימות למחלת טוקוצובו שהזכרת. לדעתי יש עוד גורמים למחלה שלי מלבד הגורם הנפשי. אני בכלל מאמין שמחלה פורצת מריכוז של כמה סיבות וגם ריפוי יכול לבוא רק משילוב של כמה גורמים.

סליחה שאני עונה לך עכשיו

מה שהינך עושה אינו אחראי, אתה אחראי לבריאותך, ועושה על עצמך נסיונות. לתוספים אין מחקרים.... וכל עוד שאינך יודע מה יש לך, אתה יכול להזיק לעצמך. אין לי מושג באיזה בית חולים היית במיון, אבל אם מישהו "פשע" לדעתך, כולל הקרדיאולוג הפרטי... אם אינך מרגיש טוב, כדאי שתלך לבית חולים אחר או לקופת חולים, רופא כללי אמור להיות אחראי לבריאותך, הוא מכיר אותך, ואת כל הבעיות שלך, ולא רק מה שאתה מספר, הוא יכוון אותך לרופאים/ לבדיקות המתאימות. לרופא פרטי הולכים לחוות דעת נוספת. במקום לחפש כאן עכשיו שאלות ותשובות. זו דעתי, מאחלת לך החלמה מהירה ובריאות טובה

למעלה