שאלה לגבי כוח משמר

Rus Almighty

New member
בסוגריים מצויין שהשדות הם בעצם לא שדות משמרים

פרט לדוגמאות בודדות אשר אונסות את הגדרת האלקטרומגנטיות. אני מניח שלא קראת על חוק פארדי. אתה מוזמן לתת לי דוגמה של שדה חשמלי משמר(פרט לדוגמה של שדה 0) ואני אוכיח לך שזה לא שדה משמר עבור אותה מערכת רק בשינוי קטן של הצופה.

לדוגמא

כנס לויקיפדיה, תחת הערך ELECTRIC FIELD. בסופו יש הקבלה בין שדה חשמלי לשדה גרביטציה. ואם אתה צריך, הנה הציטוט: Parallels between electrostatics and gravity Coulomb's law, which describes the interaction of electric charges: [כאן אמור לבוא הביטוי לשדה חשמלי] is similar to Newton's law of universal gravitation: [כאן אמור לבאו הביטוי לשדה גרביטציה] This suggests similarities between the electric field E and the gravitational field g, so sometimes mass is called "gravitational charge". Similarities between electrostatic and gravitational forces: 1.Both act in a vacuum. 2.Both are central and conservative. 3.Both obey an inverse-square law (both are inversely proportional to square of r). 4.Both propagate with finite speed c, the speed of light. 5.Electric charge and relativistic mass are conserved; note, though, that rest mass is not conserved.

Rus Almighty

New member
קח מטען נקודתי

עבור למערכת צופה הנע במהירות V אתה תראה שדה מגנטי המשתנה כפונקציה של הזמן(כי המטען נע) בצע אינטגרל מסלולי של שדה באותה המערכת ואתה תקבל מתח == שדה לא משמר. זה שבאלקטרוסטטיקה יש נוסחאה הדומה לחוק הכבידה זה לא אומר שהשדה החשמלי הוא שדה משמר.

Rus Almighty

New member
נכון, אבל חלל ריק זה לא הדרישה

הדרישה שהכל יהיה סטטי כדי שלשני השדות תהיה התנהגות כמו לשדה משמר כי curl מתאפס(אין זרמים ואין פוטונים/גלים אלקטרומגנטים). אבל אז צץ סיפור אחר של איזו מערכת יחוס אתה בוחר.

האם הכבידה היא כח משמר תחת ביחסות כללית?

ברגע שיש פוטונים אז יש שדות משתנים בזמן. ואז ברור שהשדה הא"מ הוא לא משמר. אבל מצד שני פוטונים נותנים/לוקחים ממך אנרגיה. בצורה הזאת גם הגרביטציה ביחסות כללית (כאשר יש גלי כבידה) היא לא שדה משמר. (המקרה של סחרור שני כוכבי ניוטרון זה סביב זה...) האם הכוחות החזק או חלש הוא משמרים? האם יש כוחות משמרים באופן כללי בטבע?

Rus Almighty

New member
לגבי הכבידה אני לא יודע

לא ביצעתי חישוב של כוכב בודד(וגם לא בינארי), השדה יכול לצאת משמר תחת מגבלות מסויומות (צריך לנסות לחשב ואני לא שולט מספיק טוב ביחסות כללית כדי לבצע חישוב זה כרגע). כבידה היא לא אנלוגית לשדה חשמלי כי שדה חשמלי זה צימוד של שני שדות חשמלי ומגנטי. אף אחד לא הבטיח לנו כי הטבע צריך להיות כמו שאנחנו רוצים

אם יש לך שדה כלשהו משתנה בזמן

כל שדה הוא שדה לא משמר (גם שדה כבידה). כל שדה, אם ישתנה בזמן, האנטגרל על מסלול סגור (במקרה הכללי) לא יהיה אפס - אני אופתע מאד אם תראה לי דוגמה נגדית. לעומת זאת בשדה חשמלי (קבוע), האנטגרל על מסלול סגור לא יהיה אפס (ואולי גם בשדה מגנטי
הידע שלי בא"מ הוא חלוד ביותר)

anonme

New member
אני יודע בוודאות ש

ההגדרה המתמטית לשדה משמר היא שהאינטגרל הקווי על מסלול סגור שווה ל0 לכן ניתן גם להבין גם בצורה גאומטרית שכול שדה שקווי השדה שלו אינם ישר לא יעמוד בהגדרה הזו ובגלל שדה מגנטי הוא בהגדרה שלו דיפול וקווי השדה שלו לעולים יהיו מעגלים לא קיים בטבע מונופול מגנטי ואם תראה לי אחד פרס נובל בדרך אליך (פרט לשאלות במבחנים שמניחים שקווי השדה כמעט ישרים) לכן שדה אלקטרוסטטי הוא שדה משמר וכול שדה מגנטי הוא שדה אלקטרומגנטי ולכן הוא לא משמר-אי אפשר לטעון חומר במגנטיות כמו שטוענים במטען חשמלי וגם חומרים שהם פרהמגנטים הם חומרים שיש בהם זרמים פנימים בין האטומים ולכן המגנטים

יש כאן בלבול בין כח לשדה

ההגדרה המתימטית שלך היא לכח. בשדה החשמלי הכח הוא בכיון השדה אבל בשדה מגנטי הכח הוא בניצב לשדה. הכח שמפעיל שדה משתנה בזמן לא ישמר במקרה הכללי את האנטגרל על מסלול סגור. לכן יש משמעות לדבר רק על שדות קבועים בזמן. במקרה הזה גם השדה החשמלי משמר וגם המגנטי (כי הכח המגנטי ניצב למהירות -> שהאנטגרל הקוי בכל נקודה הוא אפס).

למעלה