שאלה לגבי כוח מגנטי ...

אזרח111

New member
שאלה לגבי כוח מגנטי ...

מצורפת השאלה. יש לי בלבול קטן ... מצד אחד לימדו אותנו שהכוח המגנטי גורם לתנועות מעגליות בלבד ולא משפיע על המהירות ... מצד שני יש את השאלה הזו - אני בהתלבטות האם הכוח המגנטי גורם לתאוצה ... מה דעתכם?

johngalt2

New member
תשובה

הכוח המגנטי פועל תמיד בניצב למהירות. לכן, הוא לא מסוגל להשפיע על הגודל שלה, אלא רק על הכיוון שלה. כוח כזה, שפועל תמיד בניצב למהירות, יוצר תנועה מעגלית. לכן לומר שהכוח המגנטי לא משפיע על המהירות זה נכון חלקית: כאמור, הוא משפיע על כיוונה ולא עד גודלה. במקרה הזה הכוח המגנטי כן משנה את התאוצה, אבל בצורה עקיפה - נסה לחשוב לאיזה כיוון הוא פועל, וכיצד זה משפיע על הכוחות האחרים הפועלים על הגוף.

johngalt2

New member
אגב, לא שמתי לב קודם,

אבל ברור שהעובדה שיש למטה מטען של 2Q- גורמת לכך שהתאוצה לא תהיה קבועה - הכוח ביניהם משתנה כפ' של הזמן. גם הכוח המגנטי משתנה כפונקציה של המהירות, ויש לך פה משוואה דיפרנציאלית לתפארת... בקיצור, התאוצה רחוקה מלהיות קבועה.

אזרח111

New member
../images/Emo45.gif

איך שאני הצלחתי להתגבר על הבעיה הזאת - פשוט הגדרתי מערכת צירים בנטייה כמו השיפוע ... ואז הכפל הוקטורי לחישוב הכוח המגנטי הוא יותר פשוט ... בסופו של דבר, לפי החישובים שלי - הכוח המגנטי נותן כוח אך ורק בציר Y .... אז כל מה שהוא יודע לעשות זה לשחק עם הכוח החיכוך בעצם
בסופו של דבר - תאוצה לא קבועה, כמובן.

למעלה