שאלה לגבי חצוצרה

Molchansky

New member
שאלה לגבי חצוצרה

אני מעוניין לקנות חצוצרה, אבל בחיים לא ניגנתי על הכלי הזה ואני לא מכיר בכלל את החברות והדגמים. אני אשמח להמלצה של חצוצרה עד 2000 ש"ח בערך שמתאימה למתחילים ותחזיק לאורך זמן. (גם ב-1500 או פחות זה טוב לא חייב להיות במקסימום
) אני מתכוון ללכת לנסות בכל אופן לפני שאני קונה, אבל בגלל שמעולם לא ניגנתי אני בטוח שיש דברים שאני לא מודע אליהם בבחירת חצוצרה, ואני גם לא בטוח שאני אצליח להפיק צליל נורמאלי על ההתחלה, אז בגלל זה השאלה. תודה מראש לכל תשובה

nemoalive

New member
אולי אוכל לעזור קצת

תשמע. אני לא מבין ממש בחצוצרות אבל אני יכול לשלוח אותך למקום אמין. יש שתי חנויות שכדי לך לפנות אליהן. גינצבורג שהיא חנות מאוד אמינה בשביל כלי נשיפה ממתכת וגם שכטר מוסיקה. אני אמליץ לך לחפש את האת האתרים של החנויות האלו בגוגל ולחפש מה מתאים לתקציב שלך וגם אני אמליץ לך לקחת מורה כי נורא קשה להוציא צליל על הכלי הזה כי יש לו פיה קטנה וצריך לדעת איך לקווץ את השפתיים בשביל להוציא צליל נכון. וגם תנגן על הכלי שאתה הולך לקנות, אל תיקח את הכלי הביתה לפני שהוצאת עליו צליל. כשקניתי חליל צד (קניתי בשכטר מוסיקה) אז הוא הוציא שני חלילים ולמרות ששניהם היו אותו דגם בדיוק של אותה חברה, אחד מהם היה יותר טוב. אז כדאי לך לעשות השוואה כזו כדי שלא תבדוק משהו מהתצוגה ואז הוא יביא לך משהו שפחות טוב (אין לו אפשרות לדעת את זה כי הוא לא מנגן על הכלים בעצמו).

Molchansky

New member
אממ..

כן התכוונתי ללכת לגינצבורג אני לא מתכוון ללמוד עם מורה, החצוצרה הולכת להיות סתם לכייף לשעות הפנאי אני מתמקד עם מורה בפסנתר, ככה שאין סיכוי שאני אוכל להרשות לעצמי מורים לשני כלים. גם לא חשוב לי להיות טוב על החצוצרה, סתם לכייף, אני מאמין שעם הזמן אני אצליח להוציא צליל יחסית טוב בגלל זה ביקשתי באמת המלצה על דגם, כי ממש להשוות בחנות בין שני דגמים אני לא אוכל מכיוון שמעולם לא ניגנתי על חצוצרה. יש לי נסיון על כמה כלים, אבל בחצוצרות אני לא מבין כלום
תודה בכל אופן

nemoalive

New member
בשביל זה

מומלץ לך לקחת כמה שיעורים על הכלי. זה לא משנה כמה ניסיון יש לך על כלים אחרים כי כפי שאמרת אין לך שום ניסיון על חצוצרה, וכפי שאני אמרתי זה כלי קשה בגלל שצריך לדעת איך לכווץ את השפתיים נכון, מה שגם יש רק שלושה כפתורים לכלי הזה ולפי מה שאני יודע צריך לדעת איך לשנות את מצב השפתיים בכדי לשנות אוקטבה וכל מיני כאלה דברים. עכשיו אני לא אומר שתממן פנסיה למישהו אבל תיקח כמה שיעורים אחרת אין לך מה לקנות את הכלי. ובשביל כלי שהוא סתם בשביל להעביר את הזמן אין מה להשקיע כל כך, פשוט תקנה משהו שיחזיק מעמד.

קלפטון1

New member
חצוצרה עכשיו???

יש לך יותר מדי זמן פנוי! לפחות אתה מנצל אותו טוב,אז...המשך כך

loomer4

New member
תן לו ללמוד מה שהוא רוצה! ../images/Emo3.gif

מי יודע, אולי אנחנו מדברים עם דיזי גלספי חדש

קלפטון1

New member
דווקא למרות שבהתחלה זה ציני

אם מסיימים לקרוא,אני מבין אותו לגמרי. אני גם מת לדעת כמה שיותר כלים,אני בעצמי מנגן על שלושה בצורה די סבירה,ואני רוצה להמשיך. הדרך הכי טובה לנצל את הזמן זה ללמוד משהו חדש,ולא ליפול לשעמום מתמשך,ואם כבר יש מישהו שהוא טוב מבחינה מוזיקלית אז שילמד אפילו עוד חמישים כלים.

nemoalive

New member
לא אמרתי שלא ילמד

גם אני מנגן על שלושה ועוד מעט ארבעה כלים. אבל צריך ללמוד נכון, גם אם לומדים לבד זה לא פותר אותך מללמוד נכון. בסך הכל המלצתי שיקח כמה שיעורים אצל מורה בשביל שיבין את הכלי. אומנם לא ניגנתי בכלי מעולם אבל הכרתי מישהו שלימד את עצמו. הוא התחיל לנגן לבד ולא הצליח לעשות כלום עד שלקח כמה שיעורים ואז הוא התחיל להוציא צליל והצליח לנגן כל מיני דברים. כלים כאלה זה מאוד מסובך ללמוד בלי שום שיעור, גם שיעור אחד יספיק אם הוא טוב מבחינה מוסיקאלית.

קלפטון1

New member
רק שתדע אתה מדבר פה עם אדם

שיש לו עבר מוזיקלי די גדול,בארבעה כלים עם אני זוכר נכון. הוא חכם ויודע מה הוא עושה,אם יהיה לו בעיה על ההתחלה הוא יקח מורה, אפילו לשיעור אחד.

Molchansky

New member
אני לא כזה חכם../images/Emo3.gif

אבל אני מלחין הרבה ומתעסק בתזמור (מוזיקה קלאסית), אז אני מבין את פעולת החצוצרה ואת המאפיינים שלה מבחינת מצב השפתיים לגבי אוקטבות או מבחינת השסתומים לגבי אורך הצינור שנוצר וההשפעה על הפיץ' אני בטוח שזה לא קל להמיר את מה שאני יודע מבחינת תיאוריה על הכלי למעשי, אבל נראה לי שזה אפשרי

nemoalive

New member
אני לא יכול

לדעת מה העבר המוסיקאלי שלו, אבל אני מכיר מישהו (כפי שאמרתי בהודעה הקודמת) שניגן על סקסופון הרבה שנים והיה לו קשה עם החצוצרה עד שהוא לקח שיעור, אז בסך הכל המלצתי לו לקחת שיעור בכדי להמנע מכאבי ראש אחר כך. זה מאוד אפשרי מבחינה מעשית להעביר את התאוריה אבל רצוי שתיהיה הכוונה בהתחלה. אז בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה במציאת חצוצרה שתיהיה לטעמך ושתצליח להוציא ממנה את מה שאתה יכול.

למעלה