שאלה לגבי חפיפה

SHARON 103

New member
שאלה לגבי חפיפה

היי, יש נוסחא שפעם נתקלתי בה והיא אומרת "לא ולא" + קבוצה א + קבוצה ב' = סכום כולל + "גם וגם" (אולי טעיתי בסדר..אבל בטח הבנתם למה אני מתכוון..) מישהו יכול להסביר לי איך בדיוק משתמשים בנוסחא הזו? הייתה שאלה בבחינה לגבי חפיפה וכנראה לא פתרתי אותה נכון...היא אומרת ככה: יש 100 ילדים בכיתה. כדי לקבל תעודה אסור להיכשל בשום בחינה מתוך השתיים הבאות: ספרות ותנ"ך. ידוע כי 30 ילדים נכשלו בתנ"ך, 20 נכשלו בספרות ו-10 נכשלו בשני המקצועות. כמה ילדים קיבלו בסופו של דבר תעודה בסוף שנה ? תודה לכל העוזרים והמסבירים :)

אני אנסה למרות שהשאלה לא100%

"יש 100 ילדים בכיתה. כדי לקבל תעודה אסור להיכשל בשום בחינה מתוך השתיים הבאות: ספרות ותנ"ך. ידוע כי 30 ילדים נכשלו בתנ"ך , 20 נכשלו בספרות ו-10 נכשלו בשני המקצועות. כמה ילדים קיבלו בסופו של דבר תעודה בסוף שנה ?" (לגבי חיתוך קבוצות באופן כללי -מה שזכור לי : מקסימום(נכשלים) בשני המקצועות -זה גודל הקבוצה הקטנה , במקרה זה 20 מינימום(נכשלים) בשני המקצועות- זה ההפרש בין הקבוצות ,כלומר 30-20=10 ) במקרה זה נתון שישנם 10 שנכשלו בשניהם. נחבר 20 נכשלים(ספרות)+30 נכשלים(תנ"ך) ונחסר את קבוצת החיתוך שנתונה לנו פה (-10). סה"כ 40 נכשלים באיזושהי בחינה כלומר לא קיבלו תעודה *אני מסתמך על כך שהכוונה זאותם ה10 הם"מתוכם" ,

SHARON 103

New member
לגבי ה-10 נכשלים

לפי מה שהבנתי זה חלק ממקצוע ספרות וחלק ממקצוע תנך או רק מאחד מהם...

Telperion

New member
תשובה

בוא נשאיר רגע את הנוסחאות בצד. אם 30 נכשלו במקצוע אחד ו-20 נכשלו במקצוע אחר, זה אומר שסה"כ נכשלו 50. אבל - אומרים ש-10 נכשלו פעמיים (בשני המקצועות), כלומר יש 10 נכשלים שנספרו פעמיים, לכן סה"כ הנכשלים הוא 50-10, שזה 40. כלומר 60 עברו וקיבלו תעודה.

למעלה