שאלה לגבי חליפה

ניב ד

New member
שאלה לגבי חליפה ../images/Emo66.gif

אני חושב לקנות חליפה מלאה 5 מ"מ חלק אחד. מאד מצאה חן בעיני החליפה כמו שיש של סקובה פרו, אבל שמעתי טענה ממישהו שמבין שהעובדה שיש לה ריצ´רץ´ בגב פוגמת קשות בבידוד שלה, ובעצם למרות שהיא עבה ומלאה היא פחות מחממת בגלל זה. האם יש למישהו נסיון עם חליפות מלאות מהסוג הזה? ועל איזו חליפה מלאה אחרת אתם ממליצים ? תודה.

3mix

New member
חליפה שני חלקים

תקרא לגבי חליפה שני חלקים

ביקו

New member
היי ניב, חליפה מלאה...

יש לי 2 חליפות one piece, האחת 5 מ"מ של מארס מדגם thermic הכוללת מלבד החליפה הרגילה גם שורטי של 5 מ"מ במקרה ואתה צולל במים ממש קרים ממש. החליפה נהדרת והריצ´רץ יעיל להפליא למרות שהוא נמצא מאחור. החליפה מספיקה לי לטמפ´ של 16 מעלות (ללא השורטי ) ולמצבים ארקטים אפשר להוסיף את השורטי עליה. גם החליפה השניה (oneill שלושה מ"מ) בעלת ריצ´רץ אחורי, אך אטום. לאחר שהשתמשתי במשך שנים בחליפת 2 חלקים (לונג ג´ון וג´קט) אני יכול לומר שהרבה יותר נוח ונעים לצלול עם חלק אחד מלא.

אבי ע

New member
הדעות חלוקות... |פרח

זה פחות ורסטילי בחילופי עונות, זה פחות מחמם משני חלקים כי בשניחלקים יש קטעים של בידוד כפול, ולדעתי הרוכסן על הגב לא נוח. אם, אז לקנות יחד עם גופיית כובע שניתן ללבוש מלמטה.

ניב ד

New member
וזה לא נורא מציף כל העסק הזה?

האם אין צורך בעוד משקולות? כי בהחלט אין לי כוונה לעבור את ה-20 פאונד בשום אופן.

אבי ע

New member
מה?

אם אתה שואל על חלק אחד אז זה תלוי בהתאמה לגוף וכמה אויר נכלא בפנים. אם לא נכלא אז זה מציף פחות משני חלקים (וכאמור גם מחמם פחות).

menimm

New member
בתור בעליה של חליפת חלק אחד..

מבית SEPA, אני ממליץ עליה בחום, החליפה שלי מוגדרת אצלם כ- 5.5 מ"מ (תוספת החצי מילימטר בגלל הריפוד הפנימי שלה) היא כוללת כובע, והרוכסן נמצא מקדימה, נוחה מאוד. ומומלצת מאוד. ובכלל, אני משתמש בחליפה הזו רק כשממש קר..., ובחליפת SEPA קצרה (3 ממ וחלקים ממנה 2 ממ), זו עם הרוכסן מאחור, ולדעתי השילוב הנ"ל עונה לכל הצרכים.. נו טוב, כמעט ... עניין חליפות ה-2 חלקים נראה לי מלכתחילה מעין פתרון שאמור להיות ורסטילי, השיקול שלי היה אם כבר שני חלקים, אז חלק אחד נטו לקיץ וחלק אחד נטו לחורף. האיזורים שבהם הכיסוי כפול לדעתי אכן יגרמו לצורך בהרבה יותר משקולות. למי שצולל עם חליפת 2 חלקים, האם אינה מסורבלת ? והאם הבידוד לא נפגם עקב כך שלא מדובר בחלק 1 ?

ניב ד

New member
חלק אחד ושניים

גם אני בדרך כלל צולל עם שני חלקים של ספה 5 מ"מ (אם כי לדעתי היא כבר התכווצה) ואז אני צריך 18-20 פאונד בצלילה רגילה. החליפה לא מסורבלת דווקא, הבעיה שלי איתה שקודם כל היא ישנה ולא כל כך נוחה כבר (גם אין לה כיסוי נעים מבפנים כמו בחדשות) וכן שנורא מבאס לשים ולהוריד את הלונג ג´ון. מה שמאד מצא חן בעיני בחליפה של סקובה פרו שיש להם ריצ´רצ´ בידיים והרגליים מעל מעטפת בידוד כזו) כך שנראה לי קל ופשוט ללבוש אותה. אני חושב שגם בחליפות של מארס אין דבר כזה.

menimm

New member
המשך...

עם כמה משקל אתה צולל כאשר אתה עם חלק אחד בלבד ? באיזה מיכל אתה משתמש ? (פלדה/אלומיניום)

זהרון

New member
לגביע הריצ´רץ´ בחליפות סקובה פרו

אכן מאוד חביב ויעיל, כולל שכבת הבידוד הפנימית, אבל אל תשכח ששכבת הבידוד היא הצמודה לגוף וללבוש ולפשוט אותה למרות הרוכסן לאו דווקא מפשט את העניינים אם כי נוח מאוד מעל בוטיז וכדומה. בכל מקרה, מאז שעברתי לחליפה הנרכסת מאחור, חיי קלים יותר ופשוטים יותר תרתי משמע. ובניגוד לפרסומות של Y-Net לא רק קל להכנס, גם קל לצאת :) אני ממליץ לך על החליפות מהדגמים ה"טכניים" של סקובה פרו בעלי הריפוד הפנימי הכסוף - ScubaPro S-Tek Silver Skin שהן נוחות לעילא ולעילא, מחממות כדבעי ופחות מסורבלות. מקסימום, תשים מתחת צ´יקן ווסט - גופית לייקרה עם כובע נאופרן בשביל לאבד מינימום חום מהראש. הכי חשוב הרי לשמור על חום הראש, כפות הרגליים והידיים. משהו מאוד נחמד בחליפות של סקובה פרו, שסביר להניח קיים גם בחליפות של יצרנים אחרים, אני אישית עוד לא נתקלתי בו הוא נושא ה- TPF - Thermal Protection Factor. על כל חליפה של סקובה פרו רשום מקדם ההגנה התרמית, דהיינו יכולת הבידוד של החליפה לטמפרטורות שונות. על החליפה מוטבע מספר אשר על פי נוסחא מסויימת (לדעתי מעבר מפארנהייט לצלזיוס) מציין את הטמפרטורה המינימלית המומלצת לצלילה בחליפה זו... מאוד חביב, יעיל ואינפורמטיבי. חוץ מזה שאתה תיראה נפלא עם S גדולה על החזה. ואני עדיין מחכה לך לערב של די וי די (נצאה אל הבוסתן, מור בשמים ולבונה). להתראות לך סופר ניב ידידי היקר, מקווה שעזרתי

זהרון

New member
לגבי, לגבי, הגביע עדיין לא שלנו

הוא של גרזנית, שלך וחבורת הסוד המסוקסת שלכם.

ניב ד

New member
למה S? צריך להיות N ...

ולא שכחתי את ענין הסרטים חלילה וחס וחלילה. סתם עומס בעבודה... בקרוב בקרוב אני מקווה.

זהרון

New member
תזדרז, כי קבלתי היום את שרק

ובקרוב סט של שלושה דיסקים של קוסטה ריקה וגלפגוס. ה- S היא בשביל הסופר ניב... יש לך חבר מועדון?

רוכסנים

מנסיונה של זוגתי 4 רוכסנים לגפיים עושים את החיים קלים הרבה יותר וחוסכים כמה דקות על כל לבישה\הורדה של החליפה.ניתן להוסיף רוכסנים לחליפה קיימת כל חנות תעשה זאת או תפנה אותכם למי שעושה המחיר (נכון ללפני שנתיים 100-200 ש"ח ל4 רוכסנים

גרזנית

New member
והכל בגלל שצחקתי על הוורוד? ../images/Emo100.gif

הבעיה של ניב היא לא אם החליפה מחממת, נוחה וכו זה הכל בגלל שפנים החליפה הוא בצבע ורוד...

ניב ד

New member
שפנים ? איזה שפנים ? ../images/Emo110.gif

ודווקא אני בלי קשר שומר את החליפה הישנה, ואף משתמש בה הפוך במצעד הגאווה !

למעלה