שאלה לגבי חיסול:

שאלה לגבי חיסול:

היי טוב אז השאלה היא כזאת: החיסולים (סיכול ממוקד) נעשים מטיל כלשהו בד"כ ויש חיסולים שבהם המחבל נשרף ויש כאלו למשל יאסין שיש דם וחלקי גופה (כך לפחות רואים באתרים בעולם, ראש כרות, דם על כסא הגלגלים וכו') האם זה קשור בהרכבו של הטיל, מבנהו? פגיעה ישירה או לא? למה הטילים לפעמים שורפים את המחוסל ולעיתים זה ממש כמו הריגה בתת-מקלע? (פעם שרוף ופעם חלקי גופה) THANKS

atheist22

New member
תשובה

סביר להניח שיכולות להיות כמה סיבות לכך, אבל כפי שניחשת הרבה תלוי בסוג הרש"ק - ראש הקרב. אציין רק שאין לי שמץ של מושג לגבי הטילים שבהם השתמש חיל האוויר ואני מדבר מתוך ידע כללי על ראשי קרב. קיימים מספר סוגים נפוצים של ראשי קרב. הרש"ק יכול להסתמך על ההדף של חומר הנפץ או על רסס של כדוריות שבהן מוקף חומר הנפץ או שזה יכול להיות רש"ק בעל תפקיד מיוחד יותר. במקרה של רסס מדובר באמת ב"הריגה בתת-מקלע". הרעיון הוא להקיף את חומר הנפץ בחלקי מתכת המועפים בזמן הפיצוץ במהירות גבוהה לכל הכיוונים כמו כדורי רובה. יצא לי לעבור בזירת אחד הפיגועים כמה ימים אחרי האירוע וכל קיר תחנת האוטובוס היה מחורר מאומים שבהם היה מוקף מטענו של המחבל. אפילו שלטים בצידו השני של הכביש היו מחוררים. לפי מטיב הבנתי גם הטיל האוקראיני שפגע במטוס שטס מישראל לנובוסיבירסק היה מבוסס על רסס כיוון שדובר אז על חורים קטנים שנמצאו בחלקיו השונים של המטוס. רסס יעיל נגד בני אדם, אך אינו חודר מיגון. כאן יש צורך ברש"קים חודרי מיגון. סוג אחד של רש"ק נ"ט הוא מטען חלול. אתם יכולים לעשות חיפוש על Hollow Charge בגוגל ולראות איך המטען פועל. מטען זה נועד בעיקרו לחדור מיגון. הנזק הסביבתי שלו קטן יותר משל מטען רסס. ייתכן שבחלק מהחיסולים היה שימוש ברש"ק מסוג זה, מה שיכול להסביר איך המחבל יצא ללא פגע.(שימו לב שאני מדבר מתוך השערה בלבד ואין לי מושג במה באמת השתמשו או אפילו איזה טילים יש לחיל האוויר). סוג נוסף של רש"ק הוא כזה אשר יוצר פיצוץ טרמוברי או פיצוץ של תרסיס של דלק. פיצוץ כזה שורף את היעד. תוכלו למצוא מידע על כך בקישור השני.

UrbanDK

New member
הסבר מעניין.

אם אפשר רק להוסיף שהצבא משתמש בחיסולים בד"כ במסוקי אפאצ'י, שנושאים טילי הלפייר מונחי לייזר. אלה במקור פותחו ל"חיסול" של טנקים דווקא. ייתכן ויש להם רש"ק שונה וייתכן שלא...

atheist22

New member
ואם כבר מדברים על מטענים חלולים

אז מצאתי את הקישור הבא: ב-Lawrence National Babaratory פיתחו מטען חלול אשר חודר 3.4 מטר של פלדה בעלת חוזק גבוה! אגב לתוצאות טובות, חפשו shaped charge בגוגל.

למעלה