שאלה לגבי חטיבה

רזאי

New member
נפלאות הן דרכי משרד החינוך.

יש לי בישראל שכן- מרצה למתמטיקה באוניברסיטת בן גוריון. הוא אמר לי שבתוכנית הלימודים החדשה מלמדים דברים לא נכונים. בחוגים השונים למתמטיקה כבר כועסים הרבה זמן על הרמה ההולכת ויורדת של בוגרי חמש יחידות מתמטיקה שמגיעים אליהם. עכשיו הם ממש לא יודעים מה לעשות, כי הם יצטרכו לא רק ללמד יותר חומר, אלא גם להשכיח חומר שכבר נלמד. הם כתבו מכתבים לשר החינוך ולאחראים על המתמטיקה במשרד, אבל שום דבר לא עזר. חלם זה כאן.

מבחינה סטטיסטית לרוב המחוננים יש ליקויי

למידה? איפה קראת את הסטטיסטיקה הזאת?
בכל מקרה, אם יש משהו שקל למחוננים לעשות, זה בגרות 5 יח"ל, ואם יש מקצוע שיש בו מעט חומר לבגרות - זה מתמטיקה.
אולי כשעושים את זה בכיתה ט' זה הרבה - אבל להגיד שזה אומר שאתה לקוי למידה, כי קשה לך להשלים את כל החומר + ללמוד את החומר של התיכון, זה קצת מוגזם...

תתעלמי מהחלק השני,

לא אמרתי שזה מה שכתבת - איפה קראת ש"שמבחינה סטטיסטית,לרוב המחוננים יש לקויי למידה"?

בשבילי זאת הייתה הפתעה

לפני כמה זמן פגשתי איש חינוך בכיר שתחום המחוננים מאוד קרוב אליו ואז הוא שאל אותי
אם לילד שלי יש לקויות למידה. אני הופתעתי מאוד מהשאלה ועניתי לו שלא.
הוא סיפר לי שלהרבה מהמחוננים יש לקויות למידה. התחלתי לקראו מאמרים מקצועים באינטרנט
וקראתי בכמה מקומות של2/3 יש את זה. אני מנסה לאמץ את זיכרוני אך כרגע לא עולה לי .
אני מקווה ששמרתי את הכתבות ובזמני הפנוי אחפש.
שמתי לב שהרבה מההורים שנכנסים לפורום מדברים על לקויי למידה.

נראה לי שזה לא עולה לך כי זה לא נכון

כן, יש מחוננים לקויי למידה, אבל למיטב ידיעתי זה לא הרוב.

מצטערת שזה נשמע כהתקפה או משהו בסגנון

זו לא הייתה הכוונה. לדעתי את פשוט טועה ומתבלבלת, ואי לכך מטעה. אולי לא - אשמח לקבל הפניות אם וכאשר תמצאי אותן. אבל עד אז נראה לי שעדיף שמי שקורא פה ייצא מנקודת הנחה שמה שאת אומרת לא נכון, במקום להפך. לדעתי בפורומי הורים מאוד חשוב להיזהר בדברים שאומרים, ולדייק בעובדות, במקום להפיץ דיסאינפורמציה.
אבל, שוב, יכול להיות שזה נכון ואני זו שטועה. מחכה בכליון עיניים למחקרים

וכמובן, יש אפשרות שאת זוכרת נכון

וזה מה שהיה כתוב במקור - אבל המקור טועה / לא אמין / וכו' - לכן חשוב לבדוק איפה בדיוק זה נכתב. כי זה נשמע כמו נתון מופרך, מה לעשות.

נטלי22

New member
לפי מיטב ידיעתי, אצל מחוננים יש יותר

מקרים של הפרעות קשו״ר ואולי גם ליקויי למידה ביחס לאוכלוסייה הכללית. זה כן. כלומר, אם תקחי 100 מחוננים לעומת 100 לא מחוננים, סביר להניח שבמדגם של המחוננים יהיו יותר. לא ידוע לי על מחקר שמדבר על כך שלרוב המחוננים יש ליקויי למידה.

רזאי

New member
בדיוק השיחה שהיתה לי עם בן ה14 שלי אתמול.

הבגרות והפסיכומטרי חשובים לקבלה לאוניברסיטה, כל השאר תורמים למידת העניין בתיכון.
הבן הגדול שלי כ"כ השתעמם בתיכון, עד שהיינו חייבים לאפשר לו לקחת אקסטרות. כמובן שאם היינו חושבים שיש סיכוי שזה יפגע לו בציוני הבגרות, היינו מייעצים לו לוותר.
אני גם רוצה לציין שגם מבחנים מותאמים ללקויי למידה לא מצויינים בתעודת הבגרות. יש לי ילד שקיבל מבחן מותאם בבגרות בלשון, כשינסה להתקבל לאוניברסיטה אף אחד לא ידע שהוא נבחן במבחן שונה מהשאר.
לצערי, הרושם שהתקבל אצלי בביקור בכיתת מופת שקרובה אלינו, שאין שם ממש לחץ וגם לא מגיעים להשגים ממשיים במדעים. תעודת הבגרות שהבוגרים שלהם מקבלים, לא ממש מרשימה.

בזמני, לפחות, קיבלנו "תעודת מחונן"

בסוף התיכון (לא שיש לה ערך מיוחד, וכולם ממילא, בלי קשר לתעודת מחחונן, התקבלו למה שהם רצו - לא היה אף אחד בכיתה שהעובדה שהוא היה בכיתת מחוננים הפריעה לו להתקדמות בחיים אחר כך, והורידה לו את הממוצע באופן שגרם לו לא התקבל למקצוע שהוא רצה).

mikilk

Active member
להתייעץ איתה, לא להתעקש

לא מאמינה שבגיל זה אפשר וצריך לכפות, במיוחד לילדים החכמים שלנו, יש להראות את כל התמונה כולל ההשלכות של כל החלטה.
אפילו לרכז בטבלה של בעד ונגד
האם יש מורה שהיא מאוד סומכת עליה ואיתה תוכלו להתייעץ?

bhs

New member
כיתת מופת היא כיתה לילדים שאוהבים ללמוד

מדעים, לא כל המחוננים חזקים דוקא במדעים. אצלנו זה נתן מענה מכיוון הפוך - לילדות שמאוד רוצות ללמוד ולהתפתח בקצב שבית הספר לא יכול לאפשר להן. זה הגיע מהן ואני אפילו ניסיתי לעצור עד שתפשתי את עצמי והחלטתי להמשיך להאמין בהן ושהן יבחרו את הטוב ביותר עבורן. לבת שלי יש חברה מחוננת שמתמטיקה לא באה לה בקלות והיא בודאי לא הלכה למסלול. זה ממש לא כיתת מחוננים למרות שנראה לי שרק המחוננים אכן מנסים ללמוד לתואר - יש מספר מסלולים, רק אחד מהם הוא לכיוון התחלת תואר ביא', היא גם יכולה להשתלב במסלול אחר, שהופך אצלנו לכיתה "הנדסית מדעית".
גם אצלנו הכיתה הרצינית יותר משולבת בבית ספר כמו שאת מתארת וזה הקשה עליי לבחור, אבל הילד די מבודד בכיתה שלו, גם בטיולים שכבתיים...כך שכדאי לכם להתיעץ עם ילדים שלומדים בכיתה, הבת שלי למשל היתה משתתפת בפנל להורים עם ילדים שחושבים להצטרף והיו שואלים אותה המון שאלות.
כדאי לפנות למנהלת, למחנכת, לילדים משכבות בוגרות יותר ולקבל תמונה ברורה יותר ולראות אם מתאימה לילדה.

הצוות המקצועי החינוכי במופת

אינו בעל הכשרה מקצועית שמיוחדת למחוננים .(מורים, יועצת, מנהלת ) שזה החסרון הגדול ביותר .
כך שמופת היא לא כתת מחוננים . קורה שנכנסים תלמידים מחוננים למופת מכל מני שקולים אישיים של ההורים
או מגבלה כמו שלכם.
תפני למשרד החינוך למח' מחוננים, תספרי על המגבלה שלכם (שאין כיתה קרובה)
ותבדקי אם יש לך זכות להסעה, אולי לישוב קרוב .
בכיתת מחוננים, תוכנית הלימודים בנויה למחוננים ואין לה קשר ללחץ-כמו במופת.
קורה אפילו שהילדים לא מקבלים שעורים הבייתה.
גם בתחום החברתי, זה עולם אחר בשביל ילד מחונן.
שווה לך לנסות.

רגע, הטענה היא שלמורים של כיתת מחוננים

כ-ן יש הכשרה מקצועית שמיוחדת למחוננים? ממש לא שמתי לב למשהו מיוחד... את חלק מהמורות כיתות המחוננים אפילו הצליחו להבריח מהמקצוע. אני מסכימה שמבחינה חברתית זה טוב, אבל, כאמור, לא שמתי לב למשהו יוצא דופן במורים.

אביבקיץ

New member
לחלקם יש

אצלנו טרחו לציין את זה במפורש
כמה מורים מהצוות עברו הכשרה מיוחדת לעבודה עם מחוננים
ןאצל חלקם זה גם מורגש. עובדים בצורה לא סטנדרטית.

אם אצלכם לא אמרו - אז כנראה אין

נטלי22

New member
אצלנו כן. הן עוברות השתלמויות מיוחדות

ואמורות ללמד בצורות שונות, יצירתיות יותר, לעומת הלימודים השגרתיים בכיתות הרגילות.

אצלנו ממש רואים את זה (גם ביסודי וגם בחטיבה).

אביבקיץ

New member
יש משהו שהן כן אוהבת ללמוד?

נימוק של "לא בא לי לעבוד קשה" באמת קצת מרגיז לשמוע.
אבל מצד שני - אולי באמת היא לא מתחברת לתחום הזה.

ואם ממילא עתידה הוא לא בתחום הפיסיקה/מחשבים - למה לאמלל אותה כל התיכון?

אני בעד למצוא כיתה/מגמה/בית סםר שהילדה תאהב את מה שהיא תלמד שם, ותשקיע מתוך רצון.

בנוסף - אני בהחלט רואה מצב של נערה שלומדת אמנות, מוסיקה, ספרות - כל מיני מקצועות שהיא אוהבת ומשקיעה ומעשירים אותה, ואז, בגיל 21 - הולכת ללמד הנדסה. מה רע?

tomi32

New member
לא יודע איך זה היום

אבל כשאני הייתי בתיכון (לפני המון זמן), שיטת חישוב הממוצע לאונ' נתנה משקל לפי מספר יחידות הלימוד. אז היתה סטיגמה שלתלמיד מצטיין יש יותר סכוי להוציא 95+ בחמש יחידות מתמטיקה ומחשבים מאשר בהיסטוריה ואמנות.
התוצאה היתה שבכיתת מחוננים בתיכון 2-3 תלמידים הגבירו שפה שניה, אף אחד לא הגביר ספרות או היסטוריה וכל הכיתה הגבירה מקצועות ריאלים (ה"הומנים" הגבירו "רק" ביולוגיה).
אולי זה גם קשור לתדמית של תיכוניסטים שלימודים ריאלים יותר קשים מהומנים.

למעלה