שאלה לגבי "חושך"

jongler

New member
אמת אישית מוחלטת

אינני שולל מחקרים אלא את השימוש בהם. מחקרים מראים שאדם ללא ניסיון בהליכה וביציבה על שתי רגליו יפול בנוסף לכך ישנם מחקרים המראים מהיא הליכה ויציבה הרווחת אצל ההולכים על שתים, תינוק בן 8 חודשים עד שנה ורבע אינו זקוק למחקר על מנת ללכת אלא לניסיון בלבד. אין שיטה אולטימטיבית לחיות אין דרך אחת מספר הדרכים כמספר השבילים מספר השבילים כמספר הנפשות החיות בעולם כל הנחלים מובילים אל הים - והים איננו מלא - כל איש ואישה ודרכם הם. האיש שצועק "דרכי היא דרך המלך" נמצא בשולי הדרך ואף מקיף את ההר הסמוך בנסיונו לאסוף עדת מאמינים... דרך המלך היא אוטוסטרדה ללא חניות ביניים, ללא ירידה לשוליים, דרך המלך הינה אישית וסוביקטיבית. לעיתים הדרך היא ההבנה שאין זו הדרך ... והאמת??? המוחלט??? הגם מושגים אלו סוביקטיבים?! ועל כן על מה הויכוח ועל מה ההתרסה והמדון? כל עוד החוויה הינה אישית אין עליה עוררין ומשום שהינה אישית היא אינה ניתנת להעברה-נתינה-למידה. יש טכניקות לרב אך סוביקטיביות אישית אחת - אמת אחת! החוויה האישית! המשך יום מדליק JonGler

danigl

New member
דבר אחד אתה לא לוקח בחשבון

jongler היקר מה שאתה לא לוקח בחשבון, שלאדם שעומד שם יש תפקיד: להראות לכולם שזו אכן דרך המלך. דרך המלך, כשמה, יש רק אחת ויחידה. בוא נצא רגע מנקודת הנחה שזו באמת דרך המלך. האם, בגלל חוסר שילוט צריך לפספס אותה? האדם איננו מהווה משרד פירסום לדרך המלך (כביש שש, הכי רגוע שיש!!!). הוא מהווה מכוון, מורה, מדריך. תפקידו גם להראות לכולם שדרכים צדדיות לא יובילו אותם למטרה, או שבמקרה הטוב הם רק יבזבזו עליהן זמן רב מיותר. חשוב מאוד מאוד שיהיה אדם כזה. אין שילוט. אין תמרורים. חשוב מאוד מאוד שמישהו יהיה זה שיראה את דרך המלך האמיתית. אז אני מאחל לך לא רק יום מדליק - שבוע מדליק, חיים מדליקים. דניאל

jongler

New member
החיים הם מיסתורין לא טיול מודרך

ישנו מורה לטכניקה כזו או אחרת אך אין מורה לחיים. אין טעויות בחיים כי אם רק חוויות התמנע מילד ליפול בטרם למד ללכת?! ומי מלבדך יודע שהליכתך הינה ההליכה היציבה ביותר?! התוכל להוכיח זאת? האמת שלי לעצמי ניגלת ושם מקומה אמת מוקרנת לסביבה מתוך הוויתי הוויתי נבנית עפ"י ניסיוני ומקומי בזה הרגע נסיונו של אחד ישאר לעולם כנסיונו של האחד המוכרן זקוק לטכניקת השכנוע כאשר אין המוצר מדבר בעד עצמו וכאשר זקוק הוא לטובין מן עובר האורח... "כל העולם במה" אמר עתיק אחד - כל אחד משחק את משחקו להשגת מטרותיו, מעטים הם החפים מפשע... ובהחלט חיים מדליקים JonGler

hary_i

New member
ישנו מורה לטכניקה אך אין מורה לחיים

נכון בהחלט. אף אחד כאן לא מדבר על ללמוד איך לחיות. דני גליקר עצמו אינו מורה לחיים. הוא מורה לטכניקה אחת! הטכניקה שהוא מלמד, היא חלק מהחיים, היא לא כל החיים. היא עוזרת מאד לשיפור כל תחומי החיים אבל היא אינה החיים עצמם. דני לא ילמד אותך איך לחיות, את זה הוא לא יכול.

drall

New member
זאת ממש לא בעיה

כיוון ששכל אחד שחווה מצב מדיטטיבי יודע לזהות אותו אם הוא קורה שוב. אין כאן עניין למחקרים , שכן כפי שהסברתי לך באריכות ,כבר חמש שנים , המצב המדיטטיבי מתבסס על הנחות ועל תהליכים בהם המדע לא מכיר וגם לא יכיר. עדיין אין צורך להכויח עניין כזה כשם שלא צריך לבוא ולספר לאדם שהוא רטוב, הוא מרגיש את זה לבד. החשיבות לאבחנה הזאצת , נוגעת בעיקר לנסיבות בהן אדם מתרגל טכניקת מדיטציה אמיתית ושוקל להחליף את הטכניקה הזאת. כאן אותה רגישות נלמדת שהיא תוצאה של תרגול טכניקות מדיטציה אמיתיות , באה לידי ביטוי. אני לא רואה כל טעם בלהסביר לך את מנגנון ההחלטה כי אתה הרי לא תרגלת טכניקות מדיטציה אמיתיות מעודך. יש כאן רבים מאוד שתרגלו כמו חיפושית , ליזרד , ג'אנגלר, מוטי , תמר וכן הלאה , ובדרך כלל לאדם שמתרגל אין עם זה בעיה. הוא יודע בעצמו מתי הטכניקה עובדת ומתי לא. דרול

hary_i

New member
שים לב להבדל

אני יכול להסביר במ"ט לכל אדם בין אם התנסה בה ובין אם לא מה קורה מדוע? מכיוון שזה נחקר בצורה אוביקטיבית. אתה לעומת זאת מה עשית, אמרת שאם יושבים בחושך שעה, זוהי מדיטציה כמה שזה מגוחך, אני ישבתי כבר הרבה פעמים בחושך מוחלט האם עשיתי מדיטצית חושך? אם זו מדיטצית חושך אז אכן תירגלתי אותה... אבל לדעתי, לא עשיתי כלום כי אם אני משווה ולשמחתי יש לי למה להשוות אז ממש אין מקום להשוואה. אז באמת תפסיק להצחיק את כולנו ולנסות להרשים את אלו שלא מבינים. לי לשמחתי יש הרבה למה להשוות ועדיין אני לא טוען שאני מומחה למדיטציה.

jongler

New member
הארי

אתה מעלה רעיונות מסוכנים סכנה לחופש סכנה לסביבה צא מצרות האופקים הרשה לעצמך להיחשף ללא מוכר הפסק להיות בשליטה ומתגונן החיים הם בלתי מוגבלים צא מהגבלת המינד קבל את דעת האחר זרום רק עיצות שאינך חייב לקחת מידיד

hary_i

New member
רעיונות מסוכנים?

אני לא דיברתי על סכנה לחופש ולא על סכנה לסביבה. אני רק אמרתי שלאנשים מסויימים והיו כאן כמה שהסכימו איתי, הישיבה בחושך עלולה להעלות מחשבות שהם לא ממש רוצים שיעלו... בנתיים אני הוא זה שמקבל דעות של אחרים.

drall

New member
בוא תעשה לשנינו טובה

במקום לספר מעשיות תתרגל חושך והפעם תעקוב אחרי ההוראות. זה לא מסובך בכלל. ישיבה נוחה , לא לעשות אותה כשאתה עייף , להקפיד לבצע אותה שעה לפחות וכן הלאה .רשמתי את הכל. אחר כך בוא תספר לנו מה הרגשת ואל תנסה להשוות את זה למ"ט כי באמת שאין מה להשוות. חוץ מזה הארי , כשביקשו ממך להביא מחקר מדעי לפיו אנשים בתעופה יוגית אכן עפים , התחלת לצרוח ולצווח שאף אחד לא רוצה שיבדקו אותו כמו קוף בכלוב. אז מאיפבה המחקרים הללו על מ"ט ? איך הם מתבצעים? ברור ש"תעופה יוגית" הוא רק שם שיווקי מפוצץ וחסר כיסוי בדיוק כמו "מדיטציה טרנסטנדלית" ו"השלום של המהרישי". דרול

hary_i

New member
אני צווחתי?

מעולם לא אמרתי שאף אחד לא רוצה שיבדקו אותו. המחקרים נעשו על אנשים שהסכימו שיבדקו אותם. תכנית השלום של מהרישי לשמחתינו הרבה היא אמיתית. נכון שכאשר יגיע השלום אתה תטען שזה מקרי או שכל מני דברים אחרים עשו אותו אבל מה זה חשוב לי, העובדה שהוא יגיע. העובדה שזה עבד ועובד גם היום. למעלה מחמישים מחקרים שהסבירות לטעות דגימה ולמקריות לפי החוקרים היא 1 למאה מליון. מאות דוגמאות ברחבי העולם, אי אפשר להתעלם מכך. מהרישי לא סתם קם בבוקר ואמר אני עושה שלום מהרישי יודע את הדרך ופועל ללא לאות לעשות שלום ולמגר את הסבל מעל פני האדמה ואני מאד מעריך את פעליו וזאת כאשר הוא צריך גם לעמוד נגד ספקנים ודוברי שטויות כמוך שגם הוכחות לא עובדות עליהם אתה דומה לאדם שמראים לו שמש זורחת והוא מתעקש שזה בכלל לילה ואין שמש. ושוב לגבי האם אנשים עפים בתעופה יוגית זה ממש ממש לא חשוב, הדגשתי את זאת עשרות פעמים החשוב הוא מה קורה להם בפנים ומה קורה לסביבה. ואם אתה רוצה לטעון שהם קופצים, תאמין לי לא איכפת לי, אני יודע מה אני עושה ואני יודע שאני איני מרמה את עצמי, וכן בדקתי את זה כי אני גם כן הייתי ספקן. אז אני לא קופץ, בעצם הייתי רוצה להיות בעל כושר כזה שאוכל להגיע לגובה מטר עם רגליים משולבות (בתור ילד, קפיצה לגובה אף פעם לא הייתה המקצוע החזק שלי) הייתי רוצה להיות כזה שאוכל לקפוץ למרחק מטר וחצי עם רגליים משולבות בלי תנופה (גם את זה בקושי הצלחתי בתור ילד). ואם אתה רוצה לראות איך מתבצע מחקר על מ"ט קודם תתרגל מ"ט ואחר כך תוכל בעצמך להשתתף בכזה מחקר, דני גליקר עצמו השתתף במספר מחקרים כאלו. אני מוכן לתרגל חושך אבל כדאי שזה יהיה הדדי, אתה תלך לדני או לכל מורה אחר למדיטציה והפעם תעקוב בדיוק ואני מדגיש בדיוק אחר ההוראות, תעשה לפי ההוראות כמה ימים ואחר כך תנסה להשוות ותבין שאין מקום להשוואה. ואני שוב מדגיש שים לב לכל מילה שאומר המורה כי הטכניקה מאד מאד מאד עדינה היא אינה סתם למלמל מנטרה!!!

drall

New member
כן הארי

אתה צווחת ואתה ממשיך לצווח. אין לי בעיה להענות לכל אתגר מהסוג הזה. אומנם אין לי הרבה זמן אבל אם תתן לי דרך התקשרות למורה מ"ט בירושלים אני אקבע איתו מועד לצ'קינג ואלך אליו ואקפיד על ההוראות שלו בדיוק כמו שהקפדתי בזמנו על ההוראות של דני גליקר. אוקיי? עכשיו תן לי לספר לך סיפור על המ"ט ואני מקווה שדרכו אתה תבין גם מה ההבדל בין מ"ט לבין טכניקת מדיטציה אמיתית. אז כמו שאתה יודע, לפני הרבה הרבה שנים למדתי מ"ט אצל דני גליקר. זה לא שלמדתי וברחתי. נהפוך הייתי מגיע אז פעם בחודש למפגשים שדני היה מארגן ושומע ממנו את הסיפורים על כל המחקרים המדעיים האלו שלא השתנו מאז הרבה וגם הייתי מקשיב לכל העצות שדני גליקר חילק לפנסיונרים למינהם שהיו מגיעים אליו כנראה משעמום. זה בדרך כלל הסתכם במשהו בסגנון "אם כואב לכם הראש בזמן התרגול , תעצרו ותקחו כדור או שתעשו כל מה שאתם עושים בד"כ כשכואב לכם הראש." לא משהו מעורר השראה , אבל הייתי שם והקשבתי. מהר מאוד תפסתי שמ"ט היא בדיחה. היא לא מביאה לשום מקום מעניין והעולם מלא בטכניקות אחרות , אמיתיות שיכולות להעביר את האדם לכאלו מימדים חדשים שדני גליקר ויתר מורי המ"ט לא ראו ואפילו לא שמעו עליהם מעודם. עם כל זה, מצאתי למ"ט כמה שימושים מעניינים , שלא היו רוחניים בכלל, אבל בהחלט נראו לי בזמנו כיעילים ביותר. נניח לפני בחינות , אם הייתי עושה מ"ט בערך חצי שעה לפני שהבחינה ממש מתחילה. הציונים שלי היו קופצים בעשרים אחוז וגם הייתי מסיים את הבחינה ראשון. זה הדהים אותי, זה גם הדהים את הפקולטה. התחילו לקחת אותי ממש ברצינות , הפכתי לסטודנט מתבלט ומצטיין. אפילו חשבתי שאני ממש אידיוט שלא הלכתי ללמוד מ"ט עוד בתיכון כי אז.... כבר הייתי יכול להיות באמצע הדוקטוראט. ותבין, לא עשיתי מ"ט חוץ מזה , רק לפני בחינות. בנסיבות אחרות מ"ט נראתה לי ביזבוז זמן פאטתי ליד טכניקות רציניות יותר. יום אחד החלטתי לעשות ניסוי מדעי. אמרתי לעצמי שאם מ"ט יכולה להביא לכזו קפיצה בציונים שלי ,הרי טכניקה אמיתית בטח תביא אותי להישגים שהעולם טרם הכיר. אז לפני בחינה אחת , עשיתי טכניקה אמיתית. אני כבר לא זוכר איזו , נדמה לי שזו הייתה הויפאסנה של אושו. בכל אופן אחרי התרגול נכנסתי לכיתה ותשמע, הייתי בלב ההרמוניה הקוסמית, הציפורים צייצו בחוץ ,המאווררים שרו, הכיסאות היו נוחים ומפנקים ואפילו נולדה בי אהבה בלתי מוסברת לכמה סטודנטים שבד"כ לא סבלתי. הדבר האחרון שהיה בראש שלי זה המבחן. לא הבנתי למה אני צריך בכלל להתעסק בחישובים ובניתוח גראפים כשמסביבי העולם נפער בכל מדהימותו. וככה ריפרפתי בעדינות על השאלות , כתבתי למרצה כמה הוא נחמד וקיבלתי ארבעים בסוף. וראבאק. זה היה המקצוע שאני הכי אהבתי ונחשבתי בקי בו , בלי עזרת מדיטציות או כל דבר אחר. הידרולוגיה הנדסית , בדיוק , "אם נוכל לפתוח חלון ולנוע איתו על גבי הסופה" כדברי הפרופסור אורי קירש. ואז הבנתי מה ההבדל בין טכניקה אמיתית , למ"ט ועשיתי הבחירה שלי. ביום שאתה תבין , גם אתה תוכל לעשות את הבחירה הזאת. לא דקה אחת קודם. דרול

hary_i

New member
אם כך

אז ההבדל בין "טכניקה אמיתית" למ"ט הוא שעם טכניקה אמיתית אתה תרגיש מאושר אבל תכשל בלימודים וכתוצאה מזה תכשל בפרנסתך אבל תרגיש מאושר. לעומת זאת עם מ"ט תצליח בלימודים ולאחר מכן תצליח בחיים וגם כן תיהיה מאושר אם כן, אני שואל את חברי הפורום מה עדיף? אני כאדם מעשי מעדיף כמובן את המ"ט ברור שלא אלך לתרגל טכניקה שתעשה אותי מאושר אבל אכשל במבחן... אני אתרגל טכניקה שתעשה אותי מאושר ואחר כך כשאקבל את הציון הגבוה זה יוסיף לאושר שלי ואחר כך כשאתקבל לעבודה טובה יותר זה יוסיף לעושר שלי...

wee man

New member
??? עבודה טובה = אושר ???

אני אגיד לך משהו... יש לי חבר, יותר מבוגר ממני כמובן :) עובד בבורסה ליהלומים, בצורה בלתי מוסברת מצליח לעשות שם קופות (אבי עובד שם גם, והתוצאות לא דומות), הרוויח במניות, וכיום גר בסביון העשירה... נכון, ברגע שהרוויח כל כך הרבה כסף בטח היה מאושר עד הגג, אבל עכשיו, זה כבר לא אותו דבר... אמנם יש לו עבודה מצליחה ומשגשגת, הבנאדם חכםבצורה יוצאת דופן, הצליח בלימודים, אבל אם הוא מאושר בגלל זה? אני ממש לא חושב... אולי בגלל דברים אחרים, אבל לא בגלל עבודה טובה וכסף. ינון

hary_i

New member
עבודה טובה = עושר

ושים לב שכתבתי עושר בע'. אבל בשבילי עבודה טובה היא עבודה שמביאה סיפוק ולא בהכרח כסף.

drall

New member
שוב אתה קופץ למסקנות

אני אמרתי שמ"ט גורמת לאושר? אתה אמרת. ואם היא גורמת לך לאושר אז תהיה בריא מאושר. מה שאני ניסיתי להגיד שטכניקת מדיטציה אמיתית , בניגוד למ"ט איננה ולא יכולה להיות קרדום כדי לחפור בו לאיזו מטרה.

hary_i

New member
טוב, תמיד ראיתי

שאתה אדם שחי ללא מטרה. אני חושב שלרוב האנשים יש מטרות להיות מאושרים יותר להיות עשירים יותר להיות בריאים יותר ועוד ועוד ועוד. אתה אולי הגעת להכל אז כבר אין לך יותר לאן לשאוף...

למעלה