יש אמת אחת. רק במוחלט!!!
jongler יקירי אתה לא מבלבל אולי קצת בין יחסי ומוחלט? אני לא מאשים אותך. זו טעות רווחת בפורום כאן. נכון!!!! במוחלט יש רק אמת אחת. נכון!!!! רק המוחלט קיים. אבל..... נסה להכניס את הראש המוחלט שלך, בקיר המוחלט, בהרבה כוח מוחלט. כאב???? איך זה יתכן? במוחלט אין כאב. במוחלט אין סבל. במוחלט אין אפילו דרגות שונות של הנאה. כל עוד אנחנו לא בהארה, אנחנו חיים - רוצים או לא, מאמינים בזה או לא מאמינים - ביחסי. אולי אני טועה. יתכן שאתה מואר. ואז, אתה צודק במאה אחוז. 'אני הוא זה, אתה הוא זה, ושום דבר איננו מלבד זה. אותו מוחלט, אותו טרנסנדנטלי (שנמצא מֶעבר ליחסי.) עד להארה, בעצם גם בהארה, אנחנו מבחינים בשתי Vרמות של החיים. הרמה היחסית, והרמה המוחלטת. אדם נאור, אמנם חי את האיחוד, את השלמות. גם בו בעצמו וגם בקשר שלו עם החיצוני, הקרוב, הרחוק, ואפילו הרחוק ביותר. אבל בודאי הוא יתנסה בשוני בין הבת שלו לבין תלמיד שלו, בין תלמיד אחד לאחר, בין תלמיד לבין חתלתול. איך זה יתכן? הוא חי הלוא את המוחלט. גם הבת שלו היא זה, גם התלמיד, גם החתלתול. אין שום דבר מלבד זה. לנסות לשייך דברים מהיחסי למוחלט, תהיה בדיוק אותה טעות כמו לנסות לחבר את המוחלט ליחסי. ביחסי יש אובייקטיבי. נכון. זהו אובייקטיבי סטטיסטי. שום כלל מדעי, הטריוויאלי ביותר, מעולם לא הוכח. נכון. ראינו את השמש זורחת כל יום במזרח. ראינו, כמו ניוטון, תפוחים נופלים. מבחינה סטטיסטית מאוד מאוד סביר שגם מחר וגם מחרתיים ימשיכו התפוחים ליפול והשמש תמשיך לזרוח במזרח. אבל אולי, איזה סיכוי קטנטן, שהשמש תחליט לזרוח מהמערב. שהתפוח יתנתק מהענף וימשיך לרחף באוויר. סטטיסטית זה לא סביר. אפשרי. כן, זה אפשרי. מה הופך משהו למדעי? אם אתה חוזר על אותה פעולה שוב ושוב, ומקבל, שוב ושוב את אותה התוצאה. זה מה שהופך את TM למדעית. כמו שדרול כתב, במידה והוא ילמד היטב, יעשה TM, ייגש לבחינה, שוב ושוב, הוא יקבל 100. לא יעשה TM? מי יודע, אולי 100, אולי 90 ואולי אפילו 40, כמו שהוא ציין בעצמו. אז להתראות גם ביחסי דניאל