יש משפחות שמארחות תמורת תשלום
ובגדול זאת יכולה להיות כל משפחה, במיוחד באיזורים הכפריים. מנסיוני, חלק מהסינים, ורוב בני-המיעוטים שפגשתי בהם, מאוד אוהבים להכניס אורחים, ורובם לא יתנגדו גם להכנסה מהצד (למעט הטיבטים, שבדרך כלל נעלבו כשהצענו להם כסף על האירוח). מבחינת החוק בסין, אני די בטוח שזה לא חוקי, אבל גם הלונלי פלאנט לא חוקי (ויש מי שיכול להעיד על כך
), אבל לדעתי זה הרבה פחות מסוכן מאופנוע בכל אופן. אני ממליץ לך לעשות את זה רק בכפרים שאין בהם גסטהאוס מסודר, כי חבל סתם להתעלק על משפחות, למרות שזאת חוויה מאוד מעניינת. כדאי לך גם ללמוד קצת סינית אם אתה מתכנן לעשות את זה, כי אחרת תתקל בלא מעט בעיות. שיחון גם יכול לעזור, אם אין ברירה אחרת. לגבי ה"נהלים" לביצוע ה"עסקה", אתה פשוט יכול לשאול אנשים בכפר (בסינית) אם יש מקום שאפשר לישון בו, או מישהו שיסכים לארח אותך. בסינית המוגבלת שלי שאלתי משהו כמו 在这里有没有兵官? אם אין שפה, אתה תמיד יכול לנסות מחווה של "לישון" ולראות אם זה עובד (שמעתי שיש אנשים שזה עבד להם). כאמור, הכי טוב לדעת סינית. ככה גם תוכל לשחק עם הילדים וללמד אותם קצת אנגלית, ולהשאיר איזושהיא חוויה משמעותית יותר גם אצל המשפחה שאתה מתארח אצלה. עוד משהו, חוץ מהכסף (ובמיוחד אם הם מסרבים לקבל תשלום), לדעתי כדאי לתת להם מתנה. אני לא מומחה לכל אחד מעשרות המיעוטים שאפשר למצוא בסין, ואיזה מתנות כדאי לתת לכל אחד, אבל זה הם בדרך כלל אוהבים לקבל מזכרת מוחשית מזרים שביקרו אותם. אחר כך הם יוכלו להראות לחברים שלהם ולספר (להשוויץ?): "את זה נתן לי הלאו-וואי המשונה שישן אצלי לילה אחד לפני 4 שנים."