שאלה לגבי ויזה לסין

• פותח הנושא arak
  • פורסם בתאריך

arak

New member
עד כמה שאני יודע

ישנה אפשרות להשיג רישיון נהיגה סיני בתנאי שתמסור את הרישיון הישראלי שלך ותמורתו תקבל רישיון סיני. כשתחליט לסיים את הטיול תוכל להחליף חזרה את הרישיונות. כל זאת בתנאי שהתוקף של הרישיון שלך הוא מעבר לחצי שנה אחרי שתעזוב את סין. מעבר לכך אין כל הגבלה, למעט מקומות שאינם מורשים בכניסה לתיירים.

arak

New member
במדריך של הלונלי פלאנט

ככה לפחות כתוב שם. אני מקווה מאוד שלא שילמתי סתם כסף על ספר עבה במיוחד שמוסר מידע שגוי. בכל אופן תמיד שווה לנסות הכל, כי אחרת לא תדע לעולם האם החלום שלך הינו בהישג יד או רחוק ממך. הכי עצוב יהיה אם אני לא אנסה בכלל ואז אגלה שזה הרבה יותר קל ממה שחשבתי לעצמי.

Mei11

New member
חלומות זה דבר נהדר

אבל יש גם מציאות, ובמציאות יש חוקים וחברות ביטוח, שלמרות השם שיצא להן כחברות פילנטרופיות שנורא אוהבות לתת כסף ללא סיבה, לפעמים נוטות לשאול שאלות לפני ששולחות את הצ'ק. גם לאיכר המסכן שעלול להיכנס בך אי שם בדרך יש הרבה מה להפסיד מזה. שאלת שאלות, אלא התשובות שחברי הפורום נתנו לך. אם הן מקובלות עליך או לא, זו כבר בעיה שלך.

arak

New member
עזרה

אני מחפש אנשים שהיו בחבל יונאן ושיש להם מידע על מקומות לינה או אכסניות באזור. אני אשמח גם להתארח אצל משפחות ( אם זה אפשרי בכלל ). כל מידע שתיתנו לי יעזור ואני אשמח לקבלו. גם מקומות לטייל בהם. תודה.

SPnage

New member
מה אתה רוצה לדעת בדיוק?

יונאן זה מחוז ענק, איפה בדיוק אתה מחפש?

arak

New member
כל דבר שיעזור

אני מודע לכך שיונאן זה מחוז ענק. בכל מקום באזור שיש בו חדרים להשכרה. שמעתי שיש גם משפחות שמארחות, תמורת תשלום כמובן, ולכן אני אשמח לשמוע על מישהו שכבר היה שם וחווה את זה.

dod_basim

New member
אולי תעזור לנו ותגיד איפה ביונאן

אתה רוצה לטייל? (סליחה ששרשתי למעלה את זה, אנא למחוק)

GnomeBubble

New member
יש משפחות שמארחות תמורת תשלום

ובגדול זאת יכולה להיות כל משפחה, במיוחד באיזורים הכפריים. מנסיוני, חלק מהסינים, ורוב בני-המיעוטים שפגשתי בהם, מאוד אוהבים להכניס אורחים, ורובם לא יתנגדו גם להכנסה מהצד (למעט הטיבטים, שבדרך כלל נעלבו כשהצענו להם כסף על האירוח). מבחינת החוק בסין, אני די בטוח שזה לא חוקי, אבל גם הלונלי פלאנט לא חוקי (ויש מי שיכול להעיד על כך
), אבל לדעתי זה הרבה פחות מסוכן מאופנוע בכל אופן. אני ממליץ לך לעשות את זה רק בכפרים שאין בהם גסטהאוס מסודר, כי חבל סתם להתעלק על משפחות, למרות שזאת חוויה מאוד מעניינת. כדאי לך גם ללמוד קצת סינית אם אתה מתכנן לעשות את זה, כי אחרת תתקל בלא מעט בעיות. שיחון גם יכול לעזור, אם אין ברירה אחרת. לגבי ה"נהלים" לביצוע ה"עסקה", אתה פשוט יכול לשאול אנשים בכפר (בסינית) אם יש מקום שאפשר לישון בו, או מישהו שיסכים לארח אותך. בסינית המוגבלת שלי שאלתי משהו כמו 在这里有没有兵官? אם אין שפה, אתה תמיד יכול לנסות מחווה של "לישון" ולראות אם זה עובד (שמעתי שיש אנשים שזה עבד להם). כאמור, הכי טוב לדעת סינית. ככה גם תוכל לשחק עם הילדים וללמד אותם קצת אנגלית, ולהשאיר איזושהיא חוויה משמעותית יותר גם אצל המשפחה שאתה מתארח אצלה. עוד משהו, חוץ מהכסף (ובמיוחד אם הם מסרבים לקבל תשלום), לדעתי כדאי לתת להם מתנה. אני לא מומחה לכל אחד מעשרות המיעוטים שאפשר למצוא בסין, ואיזה מתנות כדאי לתת לכל אחד, אבל זה הם בדרך כלל אוהבים לקבל מזכרת מוחשית מזרים שביקרו אותם. אחר כך הם יוכלו להראות לחברים שלהם ולספר (להשוויץ?): "את זה נתן לי הלאו-וואי המשונה שישן אצלי לילה אחד לפני 4 שנים."

למעלה