שאלה לגבי ויזה לסין

• פותח הנושא arak
  • פורסם בתאריך

arak

New member
שאלה לגבי ויזה לסין

אני מעוניין לדעת איך אפשר לקבל ויזה לסין לתקופה של בין חצי שנה לשנה. הבנתי שזה לא כל כך פשוט ושישנה אפשרות לשחד כמה פקידים. זקוק לתשובה בדחיפות.

yaelisam

New member
מה אתה רוצה לעשות שם?

אם זה לטיול אז נראה לי שתאלץ להסתפק בויזה שנותנים לך שם (בין חודש לחודשיים נראה לי) וכמו כולם להאריך אותה בסין לקראת מתי שתיגמר. אם זה לעסקים- אז הפרוצדורה דומה- בפעם הראשונה שאתה נוסע לסין ייתנו לך ויזה לשלושים יום- ובסין תצטרך להאריך אותה וייתנו לך משהו כמו עוד שלושה חודשים. אני עוד לא שמעתי על שוחד שעוזר, אבל שמעתי על מטיילים שקיבלו ויזת עסקים בהונג קונג- למרות שלא היו להם את הטפסים הנכונים לסוג הזה של הויזה. בכל אופן- בסין הכי עדיף לעשות דברים לפי החוקים שלהם. אני לא הייתי רוצה להסתבך איתם.

dod_basim

New member
מסכים

מלבד שאפשר להוציא מהארץ (גם מהונג קונג) ויזה לחודשיים (60 יום)

Temporary2

New member
ויזת עסקים:

עשיתי בהונג קונג בחודש יוני 2005, ויזה לחצי שנה, כניסות בלתי מוגבלות. בלי שום בעיה, באיזה משרד נסיעות במרכז העיר. עלה לי בערך 100$ US. שום מסמכים ושום כלום, ולא שאלו אותי שאלות כשנכנסתי למדינה בחזרה - גם לא כשהגעתי בטיסה מאנגליה אחרי הפסקה קצרה של שבועיים.

arak

New member
אז זה אפשרי ?

אני מתכוון להיות שם בערך תשעה חודשים ולכן אני אשמח לארגן לי ויזה מתאימה עם מספר כניסות ויציאות. אם יש לך את הכתובת או משהו בסגנון אני אשמח מאוד לקבל אותה.

dod_basim

New member
לצערי

בחודש אפריל 2006 השתנה החוק והיום ישראלים לא מקבלים ויזה שכזאת. (אולי זה השתנה חזרה אבל כשאני הייתי באפריל לא אפשרו לקבל כזאת)

Temporary2

New member
בזמנו ניסיתי להשיג ויזת 3 חודשים,

במקומות שונים קיבלתי תשובות שונות, ושמעתי מאנשים שטיילו במקביל אלי שהם השיגו ויזות כאלה. בשורה התחתונה: לא הצלחתי. באותה תקופה היתה הרעה ביחסים בגלל פיצוץ עסקת הפלקון או משהו דומה. האם אתה בטוח, בכל מקרה, שהחוק השתנה ? - או שפשוט בשטח לא הצלחת להשיג כזאת ויזה ?

arak

New member
אני מתכוון לטייל

הכוונה שלי היא לטייל על אופנוע באזור חבל יונאן. הבנתי שישנם מקומות שהכניסה אליהם מותנית באישור כניסה. בכל אופן - אני מתכוון ללמוד שם וכמובן לטייל.

SPnage

New member
אופנוע? בסין?

זרים לא מורשים לנהוג בסין על שום כלי רכב, פרט למספר ערים גדולות וגם זה רק בתוך העיר ולתושבים שגרים שם, לא לתיירים. אלא אם שינו את החוקים לאחרונה, אני חושב שאתה צריך לחשוב שוב על התוכנית שלך.

renjintso

New member
זה נכון בתיאוריה

בתכל'ס אתה יכול לקנות אופנוע מחוץ לעיר גדולה, לרכוב בו באיזורי הכפר ואף אחד לא ישאל שאלות. זה בכלל לא מומלץ בעיני (מסיבות של ביטוח בעיקר), ועוד פחות מומלץ למי שלא מדבר את השפה, אבל זה אפשרי.

אMור

New member
ועוד פחות מומלץ

מסיבות של ביטחון... הסינים לא נהגים מתחשבים, בטח שלא באוטוסטראדות, הם פראי אדם ונרדמים חופשי על ההגה... נו טוב, אלפי קילומטרים מבלי מקומות עצירה... אני טוחן לא מעט שעות (לצערי) בנסיעות ומעולם לא נתקלתי באופנוע בכבישים בינעירוניים... ככה זה לפחות בפרובינס של גוואגדונג, שם מותר אופנועים בגודל של עד 250 סמ"ק (GNים כאלה...) וכל אלה הם נהגי מוניות, או אופמונית, עמו שאני קורא להם - וגם ככה אסור להם להיכנס לאוטוסטראדות. זכור לי בכל זאת שראיתי חבורה של סינים עם Rים ו- CBRים כבדים בשנחאי בשנה שעברה... שיאו סה, האם בשנחאי אפשר לרכוב על אופנועי ספורט כבדים ללא הגבלה? בכל מקרה, כאופנוען לשעבר, לא עולה כלל האפשרות של רכישת אופנוע כאן, אז בידידותיות, מציע לך לרדת מזה, למרות שזה נשמע הרפתקני ומפתה: "טיול בסין על אופנוע..."

SPnage

New member
גם אני שמתי לב לזה

אבל דווקא בדרום יונאן יש הרבה אופנועים על הכבישים, גם מחוץ לעיר. אבל גם הרבה מחסומים של המשטרה. לא מומלץ.

arak

New member
למה היית חייב להרוס

אני בניתי על טיול בסין על אופנוע ואני מתכוון לנסות את זה. לצערי ( או לשמחתי ) אני לא מוכן להיכנע לחוקים יבשים ואני אעשה כל שביכולתי כדי להגשים את החלום שלי - סין על אופנוע. מאחר ואני מתכוון להיות בחבל יונאן ולא לצאת משם, אני מאמין שזה אפשרי. בנוגע לרכישת אופנוע בסין אני הבנתי ממך שאין על מה לדבר. אם ככה אז אני אברר כמה עולה להביא את האופנוע שלי עד לסין. במידה וזה ריאלי אז אני אהיה הכי מאושר.

renjintso

New member
תראה, תבין, תשמע

להביא את האופנוע לסין - זה בגדול בלתי אפשרי, ואולי יהפוך לאפשרי אם אתה מוכן לתת את כל ארגון הטיול לחברה בסין, שתגבה ממך מחיר אסטרונומי, תצמיד לך מדריך, ותכתיב מסלול טיול מסויים. לקנות אופנוע, כמו שכבר כתבתי, לא חוקי, אבל אולי מעשית אפשרי. אם יתנו לך גם לנסוע איתו בלי מעצרים ועיכובים שונים, זו כבר שאלה אחרת. פגשתי אנשים שעשו את זה (עכשיו כשאני חושבת על זה - לא ביוננאן). בעיני זה מעשה לא אחראי ולא מומלץ, אבל suit yourself מה שקראת בלונלי פלאנט, נסה לבדוק אם הם לא מדברים על נסיעה בתחומי ערים מסויימות כמו בייג'ינג. אם הם אומרים שנהיגה עצמאית אפשרית בכל סין, אז למיטב ידיעתי הם טועים. אם אתה מתעקש לנסות, שיהיה לך בהצלחה וספר לנו איך היה.

לפעמים מאחורי החוק היבש יש הגיון

כל מה שאמרו לך כמובן הוא מאה אחוז נכון- זרים לא מורשים לנהוג בסין . ואתה תמשוך ה-ר-ב-ה תשומת לב מצד הרשויות אם תסתובב שם על אופנוע. (יש מין מעברים שעוצרים שם נהגים ואתה בהכרח חייב לעבור בהם ככה שאני לא בטוחה כמה תצליח להתחמק משוטרים . אני לא בטוחה איפה בדיוק ממוקמים המעברים האלה אני רק זוכרת שיש בהם עצירה ובדיקה של הניירות של הנהג) . אל תשכח שהסינים נוהגים כמו מטורפים ויש להם חוקים שברורים רק להם, לא כדאי לך אפילו לנסות להבין, החיים שלך הרבה יותר חשובים מהחלום על סין עם אופנוע. אגב, בניגוד למה שנאמר פה אני ראיתי הרבה אופנועים באיזורי הכפרים ביונאן וסיצ'ואן (אפילו הציעו לי לנהוג על אחד ) הייתי אפילו אומרת שזה הכלי החביב על הטיבטים

SPnage

New member
ומה יקרה כשיפגש עם משטרה?

דווקא ביונאן יצא לי להפגש עם כמה וכמה מחסומים משטרתיים, שבין היתר כללו בדיקת ניירות וחיפוש בתיקים של כל יושבי האוטובוס, סטייל מחסום בשטחים. פעם אחת אפילו עצרו את האוטובוס והוציא רק אותי (בניגוד למצב ההפוך שבו מתעלמים ממני בזמן שהשוטרים גוערים על המקומיים ושופכים את תכולת מטלטליהם על הכביש), לקחו אותי לאיזה משרד ובו במשך 10 דקות בדקו לי את הדרכון ורשמו. וזה היה סתם על כביש בשומקום, בטח לא עיר גדולה. אני חושב שברגע ששוטר יראה זר על אופנוע זה מייד ידליק נורה אדומה, וקצת קשה למי שלא מדבר את השפה ולא מכיר את המקום להסתובב למשך יותר מכמה ימים בלי לפגוש משטרה. ומי בכלל רוצה להרגיש כמו עבריין נמלט בטיול? שלא לדבר על זה שאין ביטוח כי אתה נוהג בניגוד לחוק המקומי, אז תקווה שלא יקרה כלום.

renjintso

New member
כן, מחסומי סמים

יוננאן היא שכנה של מיאנמר ולאוס, ומרכז הברחת סמים בינלאומי. זאת הסיבה העיקרית למחסומים (יש עוד סיבות חביבות כמו סחר בבני אדם). למרבה הפלא יש אנשים שמצליחים עם עניין האופנוע, אבל כאמור - זה לא מומלץ בכלל.

arak

New member
לשמחתי אני לומד את השפה

התחלתי ללמוד עם מורה פרטי קצת סינית. אני מבין שזה לא הרבה אבל לפחות יהיה לי בסיס מסוים להבין או להסביר את מה שאני רוצה לדעת. ככה אוכל להמשיך ללמוד גם שם, או לחילופין להסביר לשוטרים את מעשיי. הרי לא יתכן שתייר תמים שנוסע על אופנוע ישר יהפוף לסוחר סמים או לפושע. אני כבר כמה שנים חולם על טיול בסין על אופנוע ואני לא יכול לחשוב על סין מבלי שאני אנשום את הדלק, ארגיש את האדרנלין או שלא אוכל ללכת לישון לידו. מבחינתי האופנוע שלי הוא חלק ממני. כמו איבר נוסף שאני לוקח איתי לכל מקום.

SPnage

New member
טוב, ספר לנו איך היה

במקומך הייתי בוחר חבל ארץ אחר מיונאן, דווקא בגלל המחסומים הרבים שקיימים כמעט בכל הכבישים שם, אבל שיהיה לך בהצלחה. אתה כנראה יודע משהו שאנחנו לא.

למעלה