שאלה לגבי ה"מתג" ביטלס

תםטםOHIO

New member
זה לא ספורט,

וזה נושא אחר לדיון, ודוקא מאד מעניין. אני מקצרת בעצמי - אני לא חושבת שנבזורוב מתחרה אולם לדעתי רכיבה לדרסאג' ולמקצים אחרים גם היא לא ספורט רגיל, יש בה מוטיב של אומנות הגוף, או אולי, ספורט כפי שההגדרה שלו מלכתחילה מתיחסת לגוף ולמה שניתן להשיג איתו ומתמקדת פחות בניקוד או באופנה של שיפוט. על כל פנים, לדעתי לא ניתן להגיע עם בעל חיים להצלחה אמיתית גם בניקוד אם אין מיומנות וקשר בין האדם לסוס, בהתמדה של כל יום. בלי קשר למושג "רכיבה טבעית" או לא, מה שהוא מציג ברכיבה מרשים אותי מאד, ומה שהוא מציג בקשר מרשים מאד.

נירזהב

New member
אתה צודק

זה מזכיר סרטי פרםפוגנדה שרואים באתר ממרי. אוספים את כל התמונות שמוצאים על ה"רעים" ומוסיפים מוסיקה מתאימה, בניגוד אוספים את התמונות הכי טובות של הטובים ומוסיפים מוסיקה נעימה. כמה כיתובים על אהבה, שינאה כאב ועונג, והנה יש לך כבר תנועה שלמה של מעריצים עיוורים. במקרה יש לי חבר שלימד סוסים לשבת כמו בתמונה של נזרוב, שאלתי אותו בטלפון זה עתה, איך עושים את זה. לדעתו "אפילו דר' דוליטלל לא יכול לבקש מסוס לשבת" הוא אומר שזה נעשה בקשירה עם לחץ והרפיה דרך המתג.

תםטםOHIO

New member
מסכימה במידה מסוימת עם שניכם

ז"א, ברור שהוא מנסה להעביר את הנקודה שלו בסרטון ולכן לא מראה את רוכבי האמצע אלא באמת מקרים קשים ותאונות בינהם. הייתי שמחה לו היה סרט רק של החלק השני כדי להציג בלי קשר לאמירה שמתנגדת למתג כדי להתיחס רק לעבודת האילוף שלו ולרכיבה. מלבד זה, זה עדיין לא מבטל את הכיתובים על "אהבה, שינאה כאב ועונג" כמו שאתה מכנה אותם, אלא מתיחס לדרך בה אתה יכול לפנות לסוס, דרך אחת יכולה להיות באמצעות משיכה מהמתג שמבטאת כאב שממנו הסוס מופעל, דרך אחרת, נוספת היא לפנות אל הסוס בסימן שלא משדר לו כאב. מעניין לדעת אם אתה יכול לאמר מי זה החבר שאיתו התייעצת בטלפון? בכל אופן, קשירה עם לחץ והרפיה דרך המתג זה האופן שהוא מכיר. יש דרכים אחרות ונבזורוב לא משתמש בדרך שמפעילה את הסוס עם מתג. בקשר לשואוו לא שואו - שכאשר בסרטון רואים רכיבה והתנהלות מרשימה ביותר עם הסוס, בלי קשר לדרך בה הוא ערוך.

תםטםOHIO

New member
תודה

הסתכלתי אבל אין שם את אותם קטעים של רכיבה שאין אנשים ביקש לראות, יותר תרגילים. ותודה על הקישור

מאפין18

New member
גם אני אהבתי

זה בטח דורש הרבה אילוף להגיע לרמה כזאת עדינה של מגע שהסוס מקשיב לה...

תםטםOHIO

New member
זה אפשרי

עם רוכב שקט שלא מפריע ויודע לדייק במה שהוא מבקש, כלומר, ברור לסוס.

נירזהב

New member
מהעדות הנחרצת

שאתה מביאה, אני מבין שאתה מכירה באופן אישי את שיטות העבודה שלו. (לא רק מסיפורים) בבקשה תשאלי אותו איך הוא לימד את הסוס לשבת. נדמה לי שזה דומה להודעה אחרת שבה כתבת שנברזוב מבצע את איכות התנועה והתרגילים שראינו כאן בסירטון אתמול. אני חושב שאת רואה דברים שאת רוצה להאמין בהם. מלמידה של ההודעות שלך, אני גם חושב שתחזרי עם איזה תשובה בשביל לצור עוד ויכוח, אל תתאמצי בשבילי כי אני לא יענה לך. אני יענה אחרי שתחזרי עם תשובה מנברזוב.

זה לא ברור

חיפשתי וחיפשת אתה בהחלט רואה תמונות של עבודת בסיס, סוס "על המתג". גגל ותמצא. לא מצאתי ולו תמונה אחת של עובדה של מה שאתה קורה דיסנט דרסז'. אפילו לא רמה של כינוס, החלפות רגליים, שלא לדבר PSG ומעלה. פשוט לא מצאתי. אז אולי זה אפשרי, אני לא יודעת. המאמנת שלי טוענת שלא.

Blue Eyessss

New member
בהחלט יפה...../images/Emo47.gif

אבל מה שמראים בסרטון הזה זאת תוצאה סופית... אני מניחה שאף אחד פה לא יוצא מתוך נקודת הנחה שכל האימון של הסוסים האלה עד לסרטון הזה היה ללא מתג וללא שום כח פיזי... זה כמו לראות חיות קרקס... זה כמו לראות את הפילים בתאילנד(אם מישהו ראה)שזה החריד אותי לראות...באמת הסוסים האלה כמו הפילים בתאילנד..לא עושים דברים שזה בטבע שלהם לעשות ואני משוכנעת (שכמו הפילים)הם לא למדו את זה בעדינות

תםטםOHIO

New member
הטענה שלו

וגם נאמר כך בפירוש בסרטון למי שביקש תשובה מנבזורוב - הוא לא משתמש בשום שלב בכח, או בעזרים כמו מתג, דורבנות וכד' שנית, כל השאלה הזו תמוהה בעיני, הסוס צריך מתג בשביל להיות קמור נכון או מכונס?? בשביל זה צריך רוכב, לא מתג.

Blue Eyessss

New member
אז נאמר...../images/Emo47.gif

זה אומר שזה נכון? יש הוכחות לעניין?הוא הסבר על הדרכי עבודה שלו? כי אני לא מצליחה להבין איך מביאים סוס לקפוץ עם ארבע רגליים באוויר בלי בקשה כוחנית באיזשהי רמה... ובקשר למתג...אני לא אמרתי כלום על המתג וכה הוא הוכיח שמספיק רוכב כאילו בערך הוכיח..הראה תוצא סופית

נירזהב

New member
נכון מאוד

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, גם אורי פלג אומר כל מני דברים וכשידידי הורסמאן הראה לנו שאת עבודת הקרקע לימדו את הסוס שלו עם מתג חריף בפה, אורי לא היה מסוגל לענות על זה בשום צורה.

housty

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif גם אני חשבתי על זה...

מעניין שהורסמן נעלם מאז "חברו הטוב" נירזהב, שנרשם החודש "במקרה" לפורום... מאוד מעניין...

dixie chick

New member
אני לא שאלתי אותך איך לעשות את

התרגיל... ולא איך לאלף את הסוסה, עם כל הכבוד בשביל זה יש לי מאמן... "מה שניסיתי לכתוב לך בהודעה על הסוסה שלדעתי גם עם מתג וגם בלי אין בעצם פעולה של משיכה כדי להזיז את הראש או הצוואר ואלו נעשות רק בכוח, כדי להזיז את הפנים או הצוואר דרושה תנועת הגוף, והחשיבות היא על כיוון החלק האחורי." ההערה הזאת פשוט מעצבנת, היא מעצבנת כי את לא מכירה את רמת הסוסה (שלא יודעת מה זה כינוס עדיין ובעיקר לא ידעה ברכיבות הראשונות שלה שעליהן סיפרתי בדוגמא) כי את לא מכירה את שיטת העבודה (שקודם הסוסה צריכה לפנות אחרי האף כי זאת הפעולה הבסיסית ביותר שהיא תדרש לה עוד לפני הכינוס אפילו) וכי את לא מכירה את שיטת העבודה שלנו איתה (אנחנו כן דואגים מאוד לאימפולסיה לישיבה נכונה ולתנועה נכונה, בין היתר, אבל היא עדיין צריכה ללמוד את התרגיל) ולא את אופי הסוסה (רוצה לעשות מה שהיא רוצה לעשות כי היא עדיין לא מכירה כלום) זה כמו שתסתכלי על תרגיל בחשבון של ילד בכתה ד' ותגידי לו, "אתה צריך להשתמש באינטגרלים כדי לפתור את זה אחת ולתמיד לא רק לתרגיל הזה אלא לכל התרגילים לנצח..." כאילו מה?!?!?! את מדברת איתי על כינוס כשהסוסה עוד לא יודעת מה זה מעגל במגרש בלי חבל לונג'? כשהיא עוד מנסה לעכל שגם כשיושבים עליה זה אומר ששולטים עליה ושהיא לא לבד ויכולה לעשות מה שהיא רוצה? אז כאילו כן- דא! ברור שאנחנו עושים דברים הכי נכון (כן מזיזים אותה קדימה לתנועה הנכונה שהיא תדרש לה בעתיד, כן עוזרים לה עם הגוף) אבל את התרגיל עצמו היא עדיין צריכה ללמוד!!! אז תודה על העיצה ובכל זאת אני מוכנה לעשות איתך ניסוי עוד שנה בדיוק מהיום, כשהסוסה תהיה כבר רגועה ומכירה אפשר לנסות, מול כל מי שירצה לצפות (נחשוב איך לארגן את זה) שתביאי ביטלס, אני מוכנה לשבת עליה ולעשות איתה בדיוק את אותה עבודה שהיא מכירה, עם המתג שלך, ונראה איך היא מגיבה (קודם עם אח"כ בלי) ניסוי חי ואמיתי

תםטםOHIO

New member
מצטערת שזה מעצבן אותך

ועדיין, תיארת סיטואציות של התנגדות של הסוסה בכל מיני דרכים וכאן, הגישה שלי מתיחסת לזה ששום עזר לא ממש פותר את הבעיה - סוסה מושכת, מפחדת מתנגדת לא נוטה עם הראש, אני הייתי לוקחת את כל האילוף הרבה אחורה, וחוזרת לשלב שבו הסוסה רגועה ומבינה אותו. אולי לא ביקשת עצה אבל אם רק ביקשת לדעת על חפץ כלשהו שיעשה אתצ העבודה הזו בשבילך אז לדעתי לא קיים, גם לא עם מתג, יתכן שתהיה לך תשובה לרגע זה עבור הסוסה אבל לא שיתוף פעולה או הבנה אלא תשובה בגדר של כפיה שמתעלמת ממה שהסוסה משדרת לך בהתנהגות שלה. לכן זו התשובה הנכונה היחידה שחשבתי שאני יכולה לתת לך ולא דיברתי למעשה על כינוס.

dixie chick

New member
את עדיין לא מבינה

לא ניסיתי לפתור בעיה עם הסוסה למעשה אני ממש בסדר עם איך שהבעיה נפתרה ולא מחפשת פתרונות אחרים אני שאלתי שאלה לגבי הביטלס והבאתי דוגמא איך בעיה שהיתה לי עם סיידפול נפתרה למעשה עם המתג (כי היא נפתרה) ושאלתי לגבי אופן העבודה עם הביטלס מתוך סקרנות ורצון להבין, תוך כדי שימוש בדוגמאות שאני מכירה

תםטםOHIO

New member
הבנתי אותך

גם קודם, והסברתי איך אני רואה את זה, זה הכל, זה יופי שמצאת דרך לפתור את הבעיה, אני טוענת שהדרך בה את משתמשת היא חזקה יותר כמו למשל כשמעלים את חריפות המתג ושהבחירה שלי היא אחרת, כל זה טוב ויפה אם זה מה שמתאים לך, נסיוני מראה שבעיה שנפתרת בשימוש בעזר יותר חריף תקפה לזמן מסוים. אני מקווה שהבנת שגם ללא מתג אפשר לעשות כל תרגיל עם הסוס כיון שהסוס עושה אותו מלכתחילה, ויכול לעשות אותו פיזית, אם הוא מבין מה מבקשים ממנו, עם רוכב מנוסה וכדומה, והעזר שבו משתמשים הוא סוג של גשר. אני מעדיפה עזר שלא מפעיל תגובה כתוצאה מכאב, כמו המתג, כי אני מאמינה שהתנגדות של הסוס היא הדרך שלו לאמר לי מה מפריע לו או שהוא לא מבין ואני סבורה שהמתג מכריח את הסוס לפעול בכפיה ולא מתוך הבנה.

למעלה