שאלה לגבי ה"מתג" ביטלס

dixie chick

New member
שאלה לגבי ה"מתג" ביטלס

איך בדיוק הוא בנוי? ואיך בדיוק הוא עובד ככה שהסוס שם לב לאותן דקויות בדיוק כמו במתג רגיל (ואם הוא באמת שם לב אז מול איזה מתג אפשר להשוות אותו? שבור? מנוף? איזה פעולה הוא מבצע? לאיזה מקום הוא לוקח את הצואר של הסוס?) עוד שאלה היא נניח שיש לי סוס מאומן שיודע אלמנטים חלקים וכ' נניח שאפילו ריינינג, ואנחנו נחליף את המתג שלו (מה שהמתג שלו לא יהיה) במתג ביטלס, ונעבוד בדיוק (אבל בדיוק) אותו דבר עם הידיים, נבצע בדיוק את אותה עבודה, האם הסוס יגיב בדיוק באותה צורה (לא קצת פחות טוב, לא שונה, כלום, בדיוק בדיוק אותו דבר)?

קניה 1

New member
עד כמה שאני מבינה

ביטלס (bit less) ז"א - ללא מתג.... אני חושבת שאת מתכוונת לראשייה ביטלס ולא למתג

עדימ

New member
ביטלס זו ראשית רכיבה נטולת מתג

אני ניתקלתי בשתי גרסראות שלה. פשוטה ומורכבת יותר. הפשוטה נראת כמו ראשית בית סתנדרטית. המורכבת נראת כמו ראשית רכיבה. הרעיון של הביטלס הוא במקום למקד את עיקר הלחץ בפה הסוס הלחץ מתפזר על כל ראש ולא בפיו. סביב האף מאחורי האוזניים וכו פחות או יותר. הלחץ הוא לחץ הרצועה ולא המתכת. הלחץ יותר מפוזר. אני התנסתי בגרסא הפשוטה של הביטלס על שני סוסים-מג'יק ודניאלה. הבדל ראשון לעומת המתג שהרגשתי על שנייהם הוא הצורך לקצר יותר את המושכות כדי לקבל תגובה. עם דניאלה העניין פחות קריטי היא מגיבה יפה מאוד לבקשות גם אם לא קיצרתי כ"כ. ועושה אתצ עבודה נאמנה שימו לב שמדובר בסוסה בת כ24 מנוסה שמאוד היינו רוצים שתתחיל לפרוש בינתיים מנסים הקל כמה שאפשר. מג'יק לעומתה בן 18 וגדול יותר פיזית. כם מג'יק העבודה פחות נעימה עם הביטלס הפשוט ונאלצתי לקצר מושכות לשם תגובות שלא עבדו חלק הרגשתי שהכל תקוע וקשה יותר. ייתכן ועם הגרסא המורכבת יותר הייתי מקבלת תגובות אחרות. זה פחות או יותר צריך לדעת להתאים את הביט לבחור סוג מתאים ולתלזכור שלא כל סוס מסוגל להתאים עצמו לכך

תםטםOHIO

New member
תשובה

את כבר מכירה את הסייד פול, יש גם את הלינדל, שהוא רך והחבל לאריאט שעליו באמת מוקף בחומר עדין יותר כדי לא לפגוע ולשפשף באף של הסוס. והקרוסאנדר שהפעולה שלו היא כמו מתג ללא המתג. הcrossunder כשמו כן הוא, רצועות שמצטלבות מתחת ובסופן טבעות אליהן מחוברות המושכות, את יכולה לראות דוגמאות בשני האתרים שאני אצרף. משום שהמושכה מוצלבת מלמטה היא מחליקה לסימן קטן מהיד, וכמו עם מתג יש "נהיגה הפוכה" צד ימין יוצר הפניה משמאל וכך הפעולה היא בדיוק כמו עם מתג. פעולת המתג בראשייה רגילה היא או פעולת "מפצח אגוזים" בתוך הפה לגג הלסת , או על החניכיים במתג שבור כפול, או מתג קמור על הצדדים ועל הבארז של הפה, וכד', כל הפעולות האלו מתחלפות כאשר הביטלס קרוסאנדר יכולה לקחת את כל הראש של הסוס ולאסוף אותו. מה שניסיתי לכתוב לך בהודעה על הסוסה שלדעתי גם עם מתג וגם בלי אין בעצם פעולה של משיכה כדי להזיז את הראש או הצוואר ואלו נעשות רק בכוח, כדי להזיז את הפנים או הצוואר דרושה תנועת הגוף, והחשיבות היא על כיוון החלק האחורי. ואז במושכה מתבצע בעצם רק איסוף וסימן. אותו הסימון לכל אזור בפנים של הסוס ניתן עם הקרוסאנדר, ולכן להבדיל מראשייה של סיידפול היא יותר קלה בכיוון של הסוס, וגם בעצירה כסימן של המושכה. הסוס יעבוד בדיוק אותו הדבר, תקחי אותו בהתחלה בתוך מגרש סגור ותתאמני הרבה על פניות ובאימון אחד את צפויה לראות איך בדיוק כל הסימונים נעשים, מנסיוני, בדיוק באותו אופן ובאותה רמה, ולדעתי יותר טוב, בעיקר אצל סוסים שהראו סימנים של הפרעה עם מתג (שישב טוב והכל) שנפתרו מיד, הסוס עובד בפה סגור ואני רואה הרבה יתרונות בהחלפה כזאת לסוס מבחינה של אימון פיזי ומצב מנטלי. תקראי באנגלית עוד בשני הדפים - http://www.naturalhoof.co.nz/bitless.html - מאמר שמסביר יותר לעומק בדיוק על השאלות ששאלת (שפקמייר שמוזכר שם בהמשך היה המאמן שלי בגרמניה והוא מצוין) http://www.bitlessbridle.com/ - האתר של דר' קוק שיש בו מאמרים מעניינים, תמונות של הביטלס הסברים וכו

Saint Marco

New member
אני חושב

שמזמן לא התרגשתי ברמות כאלה מסירטון ברשת.... אני חושב שמה שהתרחש בסרטון הוא מדהים ובחיי שישבתי מרותק לכיסא. אני חושב שזו פשוט גישה אחרת לגמרי של רכיבה, אולי קשר בין סוס לרוכב בלבד, בלי שום אביזר נוסף, בלי שקרים, בלי מטרות, אלא רק רכיבה כנה מאוד, אמיתית מאוד ואני חושב שגם הרבה אהבה.. כשסוס טוב לו הוא נענה לבקשות של הרוכב, הוא מחזיר תשובות טובות יותר. ומי שיש לו קצת רגש יכול לראות כשסוס טוב לו ושרע לסוס וגם כשהוא נענה לעבודה.

שאלות...

אפשר למצוא בארץ ראשיות כאלו? לקנות? יש לך תמונה וא איזה שהי הדגמה לסוס שעובד 'על המתג' עם ראשייה כזאת? זה אפשרי בכלל?

תםטםOHIO

New member
ככל הידוע לי

אין ראשיות לקניה כאלו בארץ, אפשר להזמין דרך האתר של קוק ולבדוק מידות לפי ההסבר שם אין לי תמונה או הדגמה כזו להעלות באינטרנט, יש לי בוידאו, ואני רוכבת איתן דרסאג' בעצמי כך שזה אפשרי בהחלט, לעומת זאת, אם ראית וידאו של נבזורוב אלכסנדר, ראית שאפשר לעשות דרסאג בקימור מלא גם ללא ראשייה כלל, אני מצרפת כאן וידאו שלו, שמצאתי עכשיו ביוטוב, ההתחלה מדגימה הרבה פציעות ממתג לני ההדגמה של אלכסנדר, אני לא מקשרת לסרטון הזה בגלל החלק הראשון, אלא בהתיחס לשאלה שלך. התמונות בחלק הראשון של הוידיו קשות, לא נעימות לצפיה. http://www.youtube.com/watch?v=LRp3ng2fRw0

תודה לך.

סרט חזק, אבל אני לא מאמין בדרך הרכיבה שלו כשיטת עבודה. זה שוואו מדהים ותו לא. יותר עניין אותי הביטלס, את אומרת שאפשר לרכב ככה דיסנט דרסג'? ועל כל סוס<?

כי מה שהוא עושה זה לא ספורט.

וזאת לא בדיוק שעת השיא שלי אז נקצר... ה'משחקים' האלה עם הסוסים לא מראים על הנאה, אין שום סיבה שסוס ישכב על הגב ויתן לו להישען עליו כי זה כיף לו. אז יש לו יכולת טובה לאמן סוסים לתרגילים מיוחדים ושונים מהמקובל, אבל בעיני זה לא טבעי כשם שעבודת דרסג' קלאסית היא לא טבעית. לא קראתי שום מאמר מאחורי זה, אני מודה שהפעם רק הסתכלתי על התמונות אבל אני מניח שהטענה שלו היא באמת "רכיבה ועבודה טבעית".

למעלה