שאלה לגבי ה"מינהל"

gilk1111

New member
שאלה לגבי ה"מינהל"

שלום. אני מעוניין להוסיף קומה שניה לבית קרקע בפ´ת. שאלותי: 1. האם צריך להעביר את כל חומר הבניה לאישור המינהל(אם אני לא עובר את 160 המ´ר)? 2. האם ממ´ד נספר בחישוב ה-160 מ´ר? 3. מעל 160 מ´ר כמה יעלה לי כל מ´ר?(למינהל) אם יש למישהוא להמליץ לי על אדריכל שבונה בפ´ת . תודה

לפי חוק התכנון והבניה

היי גליק לפי חוק התכנון והבניה אתה חייב בהיתר בניה שניתן ע"י מח´ ההנדסה שלכם. בין הדרישות יש את אישור מנהל מקרקעי ישראל כי הוא בעל הקרקע במקרה שלך. אם אין לך יותר מ-160 מ"ר אשר מהוונים כבר, אז תקבל את חתימת המנהל על התכניות ללא צורך לתוספת תשלום. אם עברת את המטרז´ המהוון, אז תצטרך לשלם על ההפרש. כמדומני שבמנהל הממד נחשב, לא זוכרת אם כעיקרי או שרות. לגבי המחיר למ"ר בכל מקום יש מחיר אחר. אני מציעה לך להרים טלפון ולברר מחיר למ"ר עיקרי ושרות, וגם את דינו של הממד. ולגבי אדריכל. אדריכל לא "מחובר" לאדמה, וגם אדריכל שלא בנה עדיין בפ"ת או שלא גר בפ"ת יכול להיות האדריכל שלך. מה שחשוב שתתקשר עימו ויהיה לך טוב לעבוד איתו.

תשובה חלקית...בלי מחירים.

1. אם הבית על אדמות מנהל מקרקעין, כל שינוי דורש אישור... 2. אם אתה בונה מ.מ."ד - על הקרקע אתה צריך לבנות, כי 70% מקירותו חייבים להגיע עד האדמה. במצב כזה, מוסיפים 5 מ"ר מחלל החדר, ואת שטח קירות מסביב, כתוספת לאחוזי בנייה של המגרש. את אחוזי בנייה, קוי בניין אתה יכול לקבל ממחלקת הנדסה של רשות המקומית. המלצות דרך המסר בבקשה!

למעלה