שאלה לגבי הקבלה

rafael252

New member
שאלה לגבי הקבלה

אם ממוצע הבגרויות שלי הוא 112.5 ואני לא בטוח לגבי הפסיכומטרי האחרון שעשיתי עכשיו, הייתי מאוד לחוץ כל הבחינה. בעבר בתקופת התיכון עשיתי עוד אחד ואז הוצאתי 607....אני בטוח שהפעם אני אפשר, אך לא נראה לי שמאוד משמעותית. לצערי עבדתי כל תקופת הפסיכומטרי. בכל מקרה עד כמה במקומות כמו את"א יכולים להתחשב יותר בממוצע הבגרויות שהוא גבוה כשבתכלס חסרים לי רק כמה נקודות להיות מעל הקבלה של שנה שעברה ואני הרבה יותר גבוה מחתך הדחיה...?

sacrament

New member
אל תצפה להתחשבות

יש אפשרות להגיש כל מיני בקשות של "העדפה מתקנת" ולפי כל מיני קריטריונים שונים (מצב כלכלי/בריאותי וכו') אומרים לך אם התקבלת או לא. חוץ מהדברים האלה - לא מעניין את אף אחד שחסר לך רק קצת. זה שחור או לבן - אתה מעל הסכם או לא.

בכל מקרה, אל תאבד תקווה. הסכם עוד ירד...ואולי באמת שיפרת את הפסיכומטרי, לך תדע...תאמין לי שגם אני וגם שאר מי שעשה פסיכומטרי היה לחוץ, הכל משוקלל.

וכמו שאמר פעם הגאון לני קרביץ - זה לא נגמר עד שזה נגמר :)

rafael252

New member
באסה:(

טוב אני מקווה שיהיה בסדר. בכל מקרה לגבי העדפה מתקנת, לא הייתה לי בעיה כלכלית ממשית בתקופת תיכון. מה שכן גרתי רק עם הורה אחד וגם אז הייתי נחשב לעולה חדש.לא יודע אם זה יכול לעזור איכשהו. מה שכן הבעיות כלכליות אמיתיות נוצרו כבר לאחר הסיום התיכון ובתקופת הצבא.אבל לא נראה לי שמישהו יתייחס לזה. מה שכן אני כרגע לא יכול להפסיק לעבוד בגלל אותן בעיות. אני בוודאי לא שוקל משהו אחר חוץ מאוניברסיטה גם בגלל הכסף ובגלל שלדעתי זה מוסד יוקרתי יותר.

lol65

New member
תחפש

ברשת משהו שנקרא "ראויים לקידום". דווקא כי נחשבת לעולה חדש, תראה מה הם יכולים להציע לך.

rafael252

New member
אם כבר אז כבר

רציתי לשאול, עד כמה לימודים במשפטים יכולים להיות קשים למי שלא נולד פה בארץ. למרות ששבית ספר הייתי נחשב כפי שאמרתי לעולה חדש, אני בעל נטייה הומנית מאוד חזקה שגם בלטה גם בתקופת התיכון הייתי מצליח יפה מאוד בכל המקצועות ההומניסטים למרות קושי מסויים בהגייה. שאלה עד כמה בתואר הזה יהיה לי קשה או קל להתרגל לניסוחים ולכתיבה? שוב הייתי בעל ממוצע גבוה במקצועות, אבל בבית ספר פחות יקפידו על הניסוחים אולי רק באזרחות או ספרות.

lol65

New member
כמה שנים אתה בארץ?

בכל מקרה, לפי יכולת ההתנסחות שלך כאן, לא נראה לי שיהיו לך יותר מידי בעיות. מקסימום כותבים על הבחינה "עולה חדש- נא להתחשב", ונגמר הסיפור.

למעלה