שאלה לגבי הצ'אט - ויסטה

רונית166

New member
שאלה לגבי הצ'אט - ויסטה

היי החלפתי את המערכת הפעלה לויסטה ועכשיו יש לי בעיה להיכנס לצ'אט ניסיתי להיעזר בכל הטיפים שלהם אך לשווא יש פה מישהו שמבין בזה?

אמיתי ר

New member
תוכלי לומר מה בדיוק הבעיה?

אני אישית לא משתמש בצ'אט, אבל אחרי ההודעה שלך ניסיתי, והכל (נראה) שעובד בסדר. אגב, את באמת משתמשת בצ'אט של תל"ם?!!?!??!

yuvalmadar

New member
אתה באמת משתמש בויסטה??!?!?!

טוב, בטח קיבלת אותו בחינם מהעבודה?
יש איזשהי סיבה לעבור מXP לדעתך?

אמיתי ר

New member
אלפי סיבות

במחשב שלי בבית יש עדיין XP, מאחר שמדובר במחשב ישן (כ-4 שנים). אך במחשב אחר בבית (נייד מלפני חצי שנה) יש ויסטה. וכמובן במחשבים שלי בעבודה. הסיבות הן רבות, מאוד. החל מחווית המשתמש, שאולי נשמע "פלצני" ולא רלוונטי, אבל אחרי שתתרגל לראות דוגמית מתוכן החלון כשהעכבר עומד מעל הצלמית שלו בלוח התחתון (ומדובר בדוגמית "חיה" כלומר אם יש שם סרט ממש תראה את הסרט), או להשתמש ב WIN-TAB כדי לעבור בחלונות (החלונות מופיעים במעין "תלת-מימד" עם התוכן שלהם, במקום רק שם התוכנית כמו בXP), כשלחלונות יש גם מרכיב של "שקיפות" כך שאתה יכול לראות גם קצת מה שמתחתם (באפשרותך לקבוע עד כמה) וכ"ו. ועד נושאי אבטחה - מדובר במערכת שמגינה על המשתמש ההדיוט בצורה טובה בהרבה מכל מערכות העבר. אמנם, לך, לי, ולהרבה אחרים, אני מבטיח (אין לי אפילו ספק) החידוש הזה יציק מאוד בהתחלה ("למה לי ללחוץ עוד קליק כשאני רוצה להפעיל התקנה של תוכנה?!?!") אבל מי שמבין, מבין שמדובר פה בשכבת הגנה נוספת מצוינת. אין ספק שלמערכת יש גם חסרונות, ושאני אישית לא ממליץ להתקין את המערכת על מחשבים "קיימים" - רק אם אתה רוכש מחשב חדש (או שהמחשב הקיים שלך מאוד חדש). וגם זה יתרון : עד היום בפיתוח תוכנה, שלוקח שנים רבות, המנטליות הייתה "נפתח את התוכנה, ונדאג שהיא תעבוד טוב על המחשבים שלנו". דבר זה הגביל מאוד, מאחר שאם לוקח כ-3 שנים להגיע משלבי תכנות ראשונים ועד יציאה לשוק, הרי שכאשר אתה יוצא לשוק אתה כבר לא מנצל את כל הכושר של המחשב. מאידך, הפעם, אמרו , נפתח את המחשב בהנתן ידיעות מסוימות על קצב התקדמות המחשבים (מהירות מעבד גדלה X% בשנה, זכרון גדל...), וכך, אמנם נצא לשוק כשהמערכת הפעלה דורשת "בדיוק" את המחשב הכי חדש, אבל אחרי חצי שנה, שנה, בעצם תהיה לנו מערכת הפעלה שמנצלת היטב את כל המחשב וכל חידושיו. טוב, יצא לי קצת ארוך, אבל אתה מבין את העקרון...

alexrait1

New member
לא שווה בכלל

אני מריץ את שניהם על המחשב שלי וה VISTA מאד מצועצעת ומעצבנת. במיוחד כל הקטע של ההרשאות שפשוט מוציא אותי מדעתי. כל דבר זה סיבוך, לדעתי כבר יותר נח להשתמש בלינוקס מאשר ב VISTA.

niro2003

New member
ויסטה - למשתמשים סקרנים וחדשנים

משתמש ממוצע יעדיף להמתין עוד כשנתיים עד שהויסטה יתפוס חזק בשוק.

אמיתי ר

New member
הוא אמור לעצבן אותך

לא כל חידוש אמור להקל על החיים ולהיות "נחמד". המטרה היא אכן, "לעצבן" אותך, להתריע בפנייך שכעת תוכנה הולכת לעשות משהו שרק ADMIN צריך לעשות. האמת, זו לא אשמת מערכת ההפעלה, זו אשמת האנשים שכתבו את התוכנה שדורשת את ההרשאות. תוכנית "רגילה" (לא התקנה), ברוב המוחלט של המקרים לא צריכה הרשאות כאלה, ולכן טוב מאוד שמערכת ההפעלה סוף סוף חוסמת אותה מלעשות שימוש (שלרוב רק גרם לך נזק, בין אם בכוונה או בטעות). אם תוכנה, בכל זאת צריכה הרשאות, מערכת ההפעלה מוודאת שזה מקובל עלייך (ולא מדובר מבחינך ב ROOT KIT שעובד בסתר ורוצה הרשאות). אם זה מאוד מפריע לך, ואתה מרגיש שאתה חכם שיודע לשלוט היטב באבטחת מחשבייך - קל מאוד להכנס ל CONTROL PANEL ולכבות את זה.רק צריך להוריד סימן "V".

yoniBLA

New member
מצחיק שאתה משווה ללינוקס

כי הUAC (המערכת שאתה לא אוהב בויסטה) דומה מאד לשיטות המקובלות בלינוקס לביצוע אותן פעולות (סוג של sudo).

רונית166

New member
למען האמת .. אני לא משתמשת

אבל שצפיתי בשיעור חזרה של אחד הקורסים כל הזמן ענו לשאלות מהצ'אט וכיוון שלא ראיתי את השאלות היה חסר לי קצת משהו. הבעיה: אני נכנסת לצ'אט ומופיע לי הסימן הזה של בעיה - חיפשץי בעזרה איך לסדר זאת אבל הם נותנים קישורים שאין לי על המחשב ..

למעלה