שאלה לגבי הודים

stardustit

New member
לגבי הידיים...

אני לא מאמינה שזה נכון... בדיוק לפני יומיים, הספר הנוצרי האדוק שלי (חוויות בהזדמנות...) סיפר לי את אותו הסיפור על איראנים. כל כך נכון הסיפור של האשה ההודית בבית. אותו מרצה הודי, שלכאורה נראה כל כך נאור ואינטליגנט, סיפר שלפני מספר שבועות קנה אוטו לאשתו. התפלאתי כיצד היאע הסתדרה עד עכשיו (יוסטון זה ממש לא מקום שאפשר להסתדר בלי אוטו, לכל מקום, אפילו לסופר, חייבים אוטו), והוא אמר שהיא כל היום בבית ולא היה לה צורך... עכשיו הוא החליט לקנות לה אוטו על מנת שתוכל להסיע את הבן לגן הרחוק אליו רשמו אותו.

זה נכון..וידוע.

סטרדסטית אם היית מבקרת בהודו ורואה איך הם מנגבים...גם את לא היית לוחצת לאף אחד את היד
כשנוסעים ברכבת אפשר לראות איך מתאגדת לה חבורה לשיחת שירותים. הם מתישבים במעגל ליד כל אחד פחית מים כולם עושים את צורכיהם ביחד תוך כדי שיחה על הא ודא וכשהם מסיימים הם טובלים את היד בקופסה עם המיים ו... טוב לא אמשיך לתאר. שמעתי סיפור על מישהוא שהוזמן לבית של הודי והביא עימו בקבוק יין, הושיט אותו למארח (בידו השמאלית). המארח סירב לקבל את היין.

stardustit

New member
אוי ואבוי, זה מגעיל!

אבל תגידי, אני מניחה שזה בקרב המעמד הנמוך מאוד. האם גם למעמד הבינוני והגבוה אסור למסור דברים ביד שמאל? ומהיכן המנהג הזה בכלל? אני מניחה שבתי שימוש וניירות טואלט זה לא המצאה שלא שמעו עליה...

אין לי מושג על הגיינה

בשאר המעמדות אך בתי שימוש כמו במערב אין שם בדרך כלל. יש שם חור.ליד החור יש ברז מיים ודלי. את הנייר קנינו בעצמינו. וכן -יד שמאל היא טמאה אצל כל הודי ולא משנה מעמדו.

stardustit

New member
מ דהים. ואני כמובן אהיה חייבת לערוך

ניסוי פרטי משל עצמי, ולהגיש משהו להודים ביד שמאל, פשוט לנסות לאמת את העובדות שכעת למדתי...

האמת לא...

עכשיו מבצע, אפשר לשלוח לי $20.... אני עדיין חוסך לכם 80, לא ? אותי הזהירו לגבי תאילנד באותו נושא (יד שמאל היא היד שמנגבים איתה....) וה
בתור שמאלי (ופעם גם שמאלני) אסלי, עושה הכל ביד שמאל כולל כל ההתעסקות עם הכספים (תשלום למוניות ובקניות, טיפים ל-Bell Boys, כרטיסי טיסה בצ'ק אין ועוד...) ולאף אחד זה לא הפריע.

ליאתA2

New member
לא לבעלי קיבה רגישה

המסר הבא כולל תאורים גרפיים, אז מי שלא יכול לעמוד בזה שיעבור הלאה... האוכל בהודו גורם ל... איך נאמר את זה בעדינות - "יציאות רכות". גם להודים, לא רק לתיירים. מרבית השירותים בהודו הם שירותי כריעה ("בול קליעה") ואם חושבים על זה ברצינות זה הרבה יותר הגייני משרותים מערביים כי אתה לא נוגע בשום דבר שמישהו לפנייך נגע. בכל אופן, לאחר ה"יציאה" ההודים משפריצים מים עם יד שמאל אל האיזור הדורש ניקוי. מעין "בידה" פרימיטיבי. הם לא ממש נוגעים באיזור אבל לפעמים קורה שנוגעים בטעות ולכן הם מקפידים לא לאכול עם יד שמאל ולא ללחוץ אותה.

ליאתA2

New member
הודים בארה"ב

ההודים כאן הם מהמעמד הגבוה ביותר. מאיון-אלפיון עליון. (אל תשכחו שיש בהודו מעל מיליארד איש כך שמאיון = +10,000,000 אנשים). חוץ מזה, לגבי הליכלוך: הרבה מאוד אנשים בהודו חיים בתנאים מאוד קשים. הודו אכן מאוד מלוכלכת. אבל - בשלושה חודשים בהודו לא פגשתי הודי אחד מסריח. לפעמים אנשים מדיפים ריח של של התבלין העיקרי של הקארי (שכחתי את השם) אבל גם אני התחלתי להריח ככה אחרי כמה ימים של אוכל הודי. לא נתקלתי שם באנישם עם ריח של זיעה חמוצה שמעידה על חוסר נקיון. את יכולה לנסוע ברחובות דלהי בשש בבוקר ולראות את אלפי האנשים שישנים על המדרכה (כי אין ואף פעם לא היה להם מקום לגור בו) מתרחצים עם מים וסבון במזרקות שמשמשות כמעין אמבטיה ציבורית. תחשבו על זה: בנאדם חי כל חייו על מדרכה ובכל זאת כל בוקר כשהוא קם הוא מתרחץ. ההומלסים פה לא עושים את זה. חשוב לקחת כל דבר בהקשר למקום שבו הוא מתרחש. ברור שאם אתה חי על מדרכה (ואין להם כלום - גם לא שקית עם בגדים להחלפה וגם לא נייר עיתון או חתיכת קרטון לישון עליהם) אז אתה לא מחליף לחולצה נקייה ומגוהצת כל יום. במסגרת האפשר הם מאוד מקפידים על הנקיון האישי.

stardustit

New member
מדוע זה כך? שההודים בארה"ב הם

מהמעמד הגבוה ביותר? האם זה בגלל שרק להם התאפשר מלכתחילה ללמוד לתואר I בהודו? האם הלימודים שם יקרים? האם רק לבני המעמד הגבוה מותר ללמוד? ואם נחזור שוב שניה לנושא השירותים, האם בבית של בני המעמד הגבוה קיימים שירותים מערביים, או שגם שם יש חור עם "בידה"?

stardustit

New member
ושאלה נוספת,

מהנסיון שלך, האם באמת ההודים מקפידים על הפרדת מעמדות, מהבחינה שהודי ממעמד גבוה לא יתחבר עם הודי ממעמד נמוך יותר (לא מדברת על נישואין, אלא על ידידות)? וכיצד ניתן לדעת כאשר נפגשים מאיזה מעמד האדם העומד מולך?

לא מדוייק.

האוניברסיטאות בהודו פתוחות לכולם. וגם אנשים מהמעמד הבנוני ומעלה לומדים שם. אני יודעת שלא כל המישפחות מרשות לבנותיהם ללמוד כי זה נחשב ביזבוז (כי הרי היא אמורה לשבת בבית ולטפל בבעל ובילדים) ובעיקר על מנת שלא תצא לתרבות רעה. אני יודעת גם שיש פה הודים מכל מיני מעמדות ואפשר לזהות ע"פ שמות המישפחה לאיזה מעמד הם שייכים. ויש כאלו הטוענים שגם אפשר לשים לב על פי הביטחון בהתנהגות או חוסר הביטחון. גם לבני המעמד הגבוה יש שירותים עם חור(לא בדקתי אישית) כי המערב לא הגיע להודו . אין בהודו כמעט מוצרים מיובאים הכל תוצרת עצמית שמפו,משקאות,סבונים וכ"ו. ובד"כ הודים המגיעים לפה שומרים על המסורת והמינהגים אך דיי מנסים להתאים את עצמם לחיים כאן.(כך שאוליי גם ילחצו את יד שמאל שלך אך בהודו זה בטוח לא יקרה!)

stardustit

New member
עפרית, קודם כל תודה על המשך

ההסברים המאלפים. אם אשלח לך רשימה (לא ארוכה!) של שמות משפחה, האם תדעי לסווגם למעמדות? או שזה מצריך כישורים של הודי מבטן ומלידה?

לא עד כדי כך..

אבל יש לי בשבילך רשימה של ספרים שקראתי ואחרי שקוראים אפשר גם להבין הרבה על התרבות מנהגים וכל היתר מאוד מומלץ. אחות ליבי-צ'יטרה בנרג'י דיוואקר תנאי נישואין --צ'יטרה בנרג'י דיוואקר אדונית התבלינים-צ'יטרה בנרג'י דיוואקר אלוהי הדברים הקטנים-ארונדהטי רוי. את כולם קראתי והם מאוד מומלצים.

למעלה