אווווףףףף
פעמיים כתבתי לך תגובה ארוכה מאוד והיא נמחקה, אבל היות והודו זה נושא שבוער בעצמותיי אני אנסה פעם שלישית: ההודים מבדילים בין הקאסטות השונות לפי: שמות, מראה, בגדים, מקצוע, שפת גוף – כל מה שמבדיל בין אנשים. את ואני יכולות בקלות רבה למדי להבדיל בין עולה מרוסיה לישראלי ותיק. תייר לא יכול. שם המשפחה היחיד שאני יודעת את הפירוש שלו הוא Tahkur, טאקור היא הקאסטה של בעלי האדמות וכמובן שזו קאסטה גבוהה. אם הנושא מעניין אותך כדאי לך לקרוא את הספר: India's Bandit Queen - True Story of Phoolan Devi מאת Mala Sen זו ביוגרפיה מרתקת של אישה מקאסטה נמוכה שעברה התעללויות ומקרי אונס רבים ע"י גברים מקאסטות גבוהות, שוטרים ושודדים מכנופיה שחטפה אותה. היא נהפכה למנהיגה של
אותה כנופיה וארגנה מעשי שוד ורצח, כולל טבח של 22 גברים מהקאסטה של אותם גברים שאנסו אותה בחלק ממקרי האונס. באזורים בהם היא פעלה (אוטר פרדש, מדיה פרדש – מדינות בצפון הודו) היא נחשבה לגיבורה בעיני ההמונים, מעין רובין-הוד. בקיצור נמרץ: היא נכנעה, הושמה בכלא ללא משפט, שוחררה מהכלא בהוראת שר המשפטים, נבחרה לפרלמנט ההודי ונרצחה. אם אין לך כוח לקרוא את הספר, תקראי את הכתבה
הזאת. כבר בכתבה עצמה יש כמה וכמה שמות של קאסטות עם הסברים למשמעות. הרצתי חיפוש ביאהו למילים "Castes in India” וקיבלתי 56,400 תוצאות, כך שחומר בנושא לא חסר... טוב, נמשיך בהזדמנות אחרת, ליאת נ.ב. יש גם סרט India's Bandit queen.