שאלה לגבי הודים

ליאתA2

New member
אווווףףףף

פעמיים כתבתי לך תגובה ארוכה מאוד והיא נמחקה, אבל היות והודו זה נושא שבוער בעצמותיי אני אנסה פעם שלישית: ההודים מבדילים בין הקאסטות השונות לפי: שמות, מראה, בגדים, מקצוע, שפת גוף – כל מה שמבדיל בין אנשים. את ואני יכולות בקלות רבה למדי להבדיל בין עולה מרוסיה לישראלי ותיק. תייר לא יכול. שם המשפחה היחיד שאני יודעת את הפירוש שלו הוא Tahkur, טאקור היא הקאסטה של בעלי האדמות וכמובן שזו קאסטה גבוהה. אם הנושא מעניין אותך כדאי לך לקרוא את הספר: India's Bandit Queen - True Story of Phoolan Devi מאת Mala Sen זו ביוגרפיה מרתקת של אישה מקאסטה נמוכה שעברה התעללויות ומקרי אונס רבים ע"י גברים מקאסטות גבוהות, שוטרים ושודדים מכנופיה שחטפה אותה. היא נהפכה למנהיגה של אותה כנופיה וארגנה מעשי שוד ורצח, כולל טבח של 22 גברים מהקאסטה של אותם גברים שאנסו אותה בחלק ממקרי האונס. באזורים בהם היא פעלה (אוטר פרדש, מדיה פרדש – מדינות בצפון הודו) היא נחשבה לגיבורה בעיני ההמונים, מעין רובין-הוד. בקיצור נמרץ: היא נכנעה, הושמה בכלא ללא משפט, שוחררה מהכלא בהוראת שר המשפטים, נבחרה לפרלמנט ההודי ונרצחה. אם אין לך כוח לקרוא את הספר, תקראי את הכתבה הזאת. כבר בכתבה עצמה יש כמה וכמה שמות של קאסטות עם הסברים למשמעות. הרצתי חיפוש ביאהו למילים "Castes in India” וקיבלתי 56,400 תוצאות, כך שחומר בנושא לא חסר... טוב, נמשיך בהזדמנות אחרת, ליאת נ.ב. יש גם סרט India's Bandit queen.

stardustit

New member
../images/Emo51.gif ליאת!

אצטרך לבחור ספר אחד-שניים מהרשימה שהוצעה כאן, הנושא באמת מעניין אותי. אגב, שמעתי סיפור מעניין בנוגע ל- TAHKUR. מסתבר שאחד בשם Tahkur Dalpat Singh היה גיבור מלחמה שנלחם על מנת לשחרר את חיפה מהאיפריה העותומנית... כן, כן, מסתבר שיחידה הודית (הודו הרי היתה תחת שלטון הבריטים, שנלחמו על מנת לסלק את התורכים מהארץ...) נשלחה לארץ ונלחמה בקרבות לא מעטים, כולל הקרב על חיפה.

אישיו

New member
הסבר

שלום לך! אני מישראל, טיילתי בהודו ובהתחלה זה הצחיק גם אותי אבל מהר מאוד הבנתי את הקטע והשתמשתי בו גם אני, הנענוע זה גם כן גם לא וגם אולי: כשמבינים את ההודים ומתקשרים איתם אז כבר קולטים מה כוונת הנענוע הספציפי- הרבה פעמים אם לא נעים להם להגיד לא הם מנענעים ולפעמים כשהם מבסוטים ומסכימים אז הם ינענעו אותו דבר בדיוק! צריך לקלוט אותם!

ננסנס

New member
אנקדוטה הודית משעשעת

לפני מספר שנים, בארץ הקודש, הציגה, דנה, אחת המנהלות אצלנו מצגת עם רעיון שיווקי חדש. אחד המנהלים אצלנו, סנג'יב מהודו, היה החוליה הקריטית ביותר ליישום הרעיון. כמובן, כמו כל הודי טוב, הוא הינהן בראשו לכל אורך המצגת עד שבשלב מסויים פנתה אליו דנה (שהאינטרקציה שלה איתו היתה מעטה עד לאותה הישיבה) בצעקות "למה אתה לא נותן לי צ'אנס? אתה כל הישיבה יושב ורק עושה תנועות שלילה עם הראש!" כמובן שכולנו צחקנו והסברנו לה שזוהי דרכו של ההודי לסמן שהוא מקשיב... בכלל, נסיוני עם ההודים היה חיובי עד כה. לאחר שאתה למד לנטרל את ההגזמות שלהם למימדים נורמליים (לא תאמינו, אבל יש עם מגזימן הרבה יותר מהישראלים...) אפשר להסתדר איתם טוב...

stardustit

New member
../images/Emo6.gif ומה שהכי מעניין,

כיצד ומדוע הגיע סנג'יב לישראל? לא שמעתי על הרבה הודים (אלא אם כן הם יהודים ממוצא הודי) הבאים לגור ולעבוד בארץ...

היו יש ביקוש

גדול לכח עבודה הודי כי הוא זול. המון חברות ישראליות מעסיקות הודים בהיי טק בעיקר בחו"ל. פה בסופרים רוב העובדים הם הודים והם באמת טובים.

stardustit

New member
אכן ידעתי שבחו"ל היה ביקוש גבוה

בתקופת פריחת ההי טק (למרות שעד כמה שאני מבינה, המגמה העיקרית היתה לפתוח את החברות בהודו ולהעסיק את ההודים שם), היות והם מצטיינים בתוכנה וכמובן זולים. אגב, הבנתי ש(בהכללה גסה כמובן)הם מתמחים דווקא בתכנות פשוט מאוד, ולא בתכנון ותכנות מורכבים. כלומר, מעין העובדים השחורים של ההי טק.

Dumbo 1

New member
נו באמת...

ניסיתי לדמיין איך יראה אותו הדיון בפורום של הודים, כשהנושא הוא ישראלים... ההודים אולי נחשבים ל"עובדים השחורים של ההייטק" (בעיניים מערביות, מתנשאות), אבל בעצם הם לא ממש שונים ממהנדסים סינים, אמריקאים או ישראלים. בטח שלא ביכולות ובכישורים.

ליאתA2

New member
הודים בהייטק

זה ממש לא נכון שההודים הם "העובדים השחורים" של ההייטק. יש הודים שעסקו בתיכנות פשוט (ויש גם ישראלים כאלו, נשבעת לך אני מכירה אישית...) ויש הודים מהנדסי תוכנה בוגרי MIT והארוורד. תאמיני לי שלא קיבלו אותם ל-MIT והארוורד רק בגלל העיניים היפות שלהם.

doram44

New member
ההכוונה למחשבים מתחילה כבר בחינוך

הודו היא ארץ מתוכננת ודי ריכוזית בשנים האחרונות מקיימת המדינה לימודים מוגברים במתמטיקה ומדעים ברמה הגבוהה ביותר. ילדים ובני נוער מכוונים ללימודים מומרצים והלימודים מסובסדים (גם חשמל ופיסיקה וכן גם בעיצוב תאורה). סגל הוראה מוכשר על ידי המדינה לצורך העניין.רמת ההשכלה עלתה מאוד ואחוזי הבוגרים עצומים. אחרי כ10 שנים כאלה לא מפתיעה עובדת הצפת העולם במהנדסי תוכנה בכול הרמות!!!!.

טל ר

New member
הודו ריכוזית?

את בטוחה שהודו היא ריכוזית? למיטב ידיעתי הודו מורכבת מעשרות מדינות וטריטוריות נפרדות, שלכל אחת מהן ממשל משלה, כולל ממשלה ומדיניות פנים עצמאית, וזאת באופן הרבה יותר קיצוני מעצמאות המדינות בארה"ב (יש בהודו מדינות קומוניסטיות).

stardustit

New member
אכן, מהנדסי תוכנה בכל הרמות

עם זאת, חברות הי טק אשר פתחו סניפים בהודו עשו זאת (בדר"כ!) לא על מנת להעזר במהנדסים ברמה גבוהה, אלא דווקא במהנדסים ברמה הנמוכה (כגון, לעבור על קודים).

ליאתA2

New member
אולי זה נכון

כי את המהנדסים ברמות הגבוהות החברות היו מעבירות למתקנים שלהן כאן ובמדינות אחרות (ישראל, גרמניה וכו'...)

ננסנס

New member
אז ככה...

הארגון שאני עובד בו פעיל כבר 103 שנה בהודו בעוד לישראל רק נכנס לפני מספר שנים. אי לכך ובהתאם לזאת... תיגברו אותנו במנהלים המנוסים בשיטות ונהלי הארגון ממדינות אחרות (כמו הודו, אירלנד, ארה"ב ואפילו ירדן...).

doram44

New member
הודים טכנולוגיה ותאורה.

בתחילת אפריל הייתי בכנס מיקצועי של האיגוד שלי במילנו . אני בוועדת החינוך של איגוד מעצבי התאורה האדריכלית בארופה ELDA . כולנו היינו צריכים לדווח על העשיה בארצות המקור שלנו. פגשתי פרופסור הודי שאחראי על קביעת תוכניות הוראה של המיקצוע. האיש היה מרתק עם קורות חיים מרשימות . הוא חבר במספר איגודים מאוד משמעותיים והוציא ספר באנגלית מרתק. בהחלט היתה לי הפתעה על כמות העשיה שיש בהודו במקצועי וגם ברצינות שהם מתעסקים בהוראת המיקצוע ... כול כך מעניין שאפילו עשה לי חשק לנסוע להציץ. הודו בלילה... מה זה מעניין.

למעלה