שאלה לגבי גמל אדום

MrCool

New member
שאלה לגבי גמל אדום

מצאתי תאורי מסלול והקלטות ישנים יחסית, השאלה שלי האם המסלול רכיב ומומלץ?
יש הקלטת מסלול מעודכנת?
האם ניתן לרכב בו מבחינה "חוקית" - פקחים/קנסות וכו'

בגדול מחפש מסלול לאמצע השבוע, 30-40 ק"מ, מגמת ירידה וסינגלים עם מקפיצן חזרה (סגנון דרך הסוכר).

תודה מראש

razgoren

New member
כמה תשובות

קודם כל לגבי פקחים , לא השתנו החוקים - רוכבים הם עדיין אוייבים בשבילי הולכי רגל מסומנים פרט לדרכי 4X4 (קו מקווקו כפול במפה) בשמורות טבע

הגמל האדום לא השתנה , זהו שביל הולכי רגל בסימון שבילים אדום שלא השתנה הרבה זמן
פה תוכל למצוא מספר מסלולים במדבר יהודה שיתאימו לדרישה שלך :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/mtb-israel/judea-desert

והנה מסלול מצויין שרכבנו לאחרונה :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/mtb-israel/mets1

רז

prigal

New member
תשובות.

רכיב ומומלץ - כן!
הקלטה מעודכנת - כאן: https://sites.google.com/site/thebcr2009/south-1/yehuda/24_3_12

יש עוד אופציות אצלנו באתר: https://sites.google.com/site/thebcr2009/home

חוקית - מותר! המסלול סומן על ידי רט"ג לפני שנתיים לאחר מאבקים. נכון הוא שהוא שונה קצת מהמקור אבל עדיין הוא מסלול מעולה! יש גם כמה סימונים אבל לא בטוח שהם עדיין תקינים.
מקפיצן - הכי נוח זה לעלות חזרה באטובוס של אגד למרות שהקפצה עצמית זה עניין של שעה ואפשרי גם כן.

דני

razgoren

New member
דני , אתה בטוח לגבי חוקיות

לאחרונה שמעתי על אנשים שקיבלו קנסות על רכיבה בגמל אדום

רז

MrCool

New member
תודה

נחל בוקק גם נראה מעניין.

לגבי מקפיצנים - יש מקפיצנים מהמלונות בים המלח לערד? טלפונים?

לגבי חזרה באוטובוס - איזה קו/תדירות/שעות? נהיה כ 10 רוכבים, יש מקום באוטובוס לכמות כזו של אופניים?

MrCool

New member
עוד שאלה - מבחינת רט"ג

זה מסלול לא "חוקי", אבל קראתי שהיו כמה רכיבות יזומות לעידוד החוקיות שלו...

בקיצור, מבחינה מעשית - האם יש חשש ממשי לקנסות, או שרט"ג זנחו את הרדיפה אחרי רוכבים שם?
זה משנה אם זה סופ"ש או יום חול לצורך העיניין?

razgoren

New member
חשבתי כמוך

שכבר מעלימים עין , אבל לאחרונה עדכנו אותי שלא תמיד
אני לוקח את הסיכון לפעמים ומצד שני מנסה לא להשתין מהמקפצה
תחנה במקום שלא ידעו מה אתה מתכנן , אל תבלוט בשטח , אל תפרסם את תכניותיך בגרופי
סביר שבאמצע השבוע יחפשו אותך פחות כי יש פחות מטיילים והסיכוי שיעלו על "עבריין" הוא קטן ולכן לא יטרחו לחפש

רז

shl17

New member
טכנית קשה לתפוס רוכבים בגמל

יש רק חציה אחת של דרך רחבה. אם אתם טכניים קצת מעל הממוצע תנסו לרכב את השחור לאורך המצוק לכיוון מעלה יאיר. יש טיפוס רגלי בהתחלה
אבל אחכ רכיב למעט קטעים ממש בודדים . ואז מעלה יאיר מי שאוהב אוהב אבל בכז זה סיום מכובד למסלול מדהים רק תזהרו בחצית השביל הירוק הרחב בסוף הגמל

EDUOXMAN

New member
עוד מידע

דני, אין צורך למחוק כל טעות קטנה. זרום ! מי שכותב טועה, מי שלא כותב לא עושה טעויות אף פעם !!
רז: הפתעת אותי. מזמן לא שמעתי על קנסות בגמל האדום. אבל כנראה, אין עדיין אהדה של הרת"ג בגמל האדום וזה חבל.
לגבי הירוק, עד כמה שאני זוכר, מה שעשינו בסיום הגמל האדום, לקחנו צפונה על הירוק לכוון חניון הסוללה במצדה. לא פתחתי מפה עכשיו, אבל זה מה שזכור לי.

לגבי מקפיצנים, אני ממליך על נעיף, מערד. מעולה. יש לו כל גודל של כלי תחבורה. מחניון הסוללה לערד, אתה יכול לסגור על 50 ₪ לאדם. ממליץ כי זה חוסך הרבה זמן.
אם אתם יורדים במעלה יאיר עד לים המלח, על אחת כמה וכמה.
אם אתם בקטע של "לחסוך", כאשר אתם מגיעים למלונות, תשאירו רוכבים עם אופניים ו-4 נהגים יעלו עם מונית עד המכוניות בערד. יעלה פחות כסף, וזה בעצם חצי הקפצה. מונית מים המלח לערד יעלה סביב ה-150 ₪.

razgoren

New member
ןעוד מידע

כזכור שאלתי לפני כחודש חודשיים על אפשרות חנייה בחנייה של הסוללה במצדה
במשך שעות הפעילות של האתר זה אפשרי , אבל מוקדם בבוקר כשהשער סגור לא הייתי משאיר שם מכונית (בחנתי את המקום כשהייתי שם לפני שבועיים)
אנחנו השתמשנו בהקפצה

רז

prigal

New member
ואפילו עוד קצת מידע :)

רט"ג - תראה , המסלול מפוקח. כנראה שבאמצע שבוע פחות מבסופו אבל ...לדעתי לא זאת צריכה להיות ההחלטה.
מישהו שהי כאן פעם מנהל ( כחכחכחכחכ ....) טען וטוען שהוא ירכב היכן שירצה ואם הדוח יגיע, זה כנראה כתוב למעלה (כמו פנצ'ר).
אם תשאל אותי, ורכבתי את שניהם (בוקק והגמל) - בוקק יותר יפה, הסיום שלו בזרון הרבה יותר נחמד (וגם קשה) מהסיום במעלה יאיר או בסוללה, והייתי בוחר בו ולא בגמל שלדעתי מונוטוני למדי בחלק גדול מהדרך.

יש גם מסלול יפה של יורם חן שמבוסס על שלוחות מזרחיות לערד אבל אין לי הקלטה שלו.

מקפיצנים - כבר ענו לך ועכשיו גם אני יודע על כאלו :) באוטובוס של אגד, 10 אנשים זה גבולי.

דני

razgoren

New member
אין דבר כזה יותר יפה-צריך לרכב את הכל

אם הייתי הולך רק על הכי יפה לא היית מגיע להרבה מהמקומות שהגעתי
אני מנסה גם חדשים , ובעצם בכל טיול מנסה להכניס משהו חדש או לפחות להגיע מכיוון אחר
אחרת משתעממים

רז

prigal

New member
לגבי השעמום - מסכים.

לגבי היותר יפה, כוונתי היא שאם צריך לבחור אז אני מעדיף את גירסת הבוקק על הגמל האדום.
ברור שעדיף את שניהם אבל לפחות כרגע, היחס של יופי / כיף / רט"ג, הבוקק עדיף.

דני

MrCool

New member
אתה מתכוון השחור לכיוון מעלה אלעזר

לא יאיר, כן?
מצ"ב קובץ, המסלול הורוד (על סמ"ש ירוק) זו ההקלטה שיש לי, ונקודת תפיסה של הפקחים היא לאורך סמ"ש ירוק לפי מה שהבנתי.
אתה מציע להמשיך לפי החץ שסימנתי באדום עד למצדה ומשם לחניון?
מותר לרכב במצדה?

shl17

New member
לא השחור לכיוון מעלה יאיר

קטע ראשון הולכים ואחכ כמעט הכל רכיב

למעלה