שאלה לגבי בטריות

אסף ו

New member
שאלה לגבי בטריות

האם יש משהו מיוחד בבטריות שנמכרות לטיסנים? יש תהליך הרכבה מיוחד? או משוה שמייעד אותם לטיסנים? או שאני יכול פשוט לקחת בטריות נטענות רגילות לחבר אותן כמו שצריך לעטוף ולהטיס?? אסף.

tumti69

New member
עקרונית הם לא מיוחדות ההבדל הוא...

החברה שמיצרת אותם, כמו שיש טלויזיה של סוני ויש טלויזיה של פילוט או משהו כזה וברור שתרצה משהו איכותי וטוב כי לא שווה לחסוך איזה 20 שקל הפרש ולקנות סוללות לא איכותיות. הבדל נוסף הוא מהירות טעינה סוללות רגילות לא מקבלות טוב טעינה מהירה לאומת זאת סוללות של sanyo יש שני סוגים הרגילות וסוללות לטעינה מהירה כמובן שהם יותר יקרות...

hifly

New member
סוללות ניטענות

תהילך חיבורם וציפויים בפלסטיק מתכווץ הוא לא יחודי לטיסנים,לדוגמה גם בטלפונים ניידים זה עובד באותה צורה. היחוד בחיהור בן הסוללות שזהו חיבור ב"הלחמה מהירה נקודתית" שלא הורסת את הסוללות. לחבר סוללות בינהם בהלחמת בדיל רגילה,בדרך כלל מזיקה לסוללות אם לא יודעם להלחים כמו שצריך. עדיף שתיקנה סט סוללות מוכן,עולה מעט יותר כסף אבל אתה ישן בשקט. לא שווה לאבד טיסן בשביל חיסכון של 50 או 100 שח שממילא משקיעים אחת למיספר שנים,בסט סוללות חדש. אמיר

tumti69

New member
יש לי נסיון בהלחמת סוללות אז אם..

מישהו רוצה בכל זאת לעשות את זה לבד שיצור איתי קשר ואני אסביר לו. אני הלחמתי את הסוללות שלי כבר כמה פעמים והם עובדות מצוין ואין בעיות

אסף ו

New member
אם תוכל להסביר בכלליות

איך אתה משיג הלחמה טובה ומהירה בלי לחמם את הסוללה יותר מדיי ובאיזה מוליכים אתה משתמש זה יהיה נחמד.

אסף ו

New member
ודרך אגב

החסכון בהכנת סוללות לבד הוא במאות אחוזים. אני לא יודע בכמה אתם קונים את הסוללות המוכנות שלכם אבל להכין לבד סט לרסיבר לדוגמא ואני מדבר על סוללות איכותיות עולה בסביבות ה 40 ש"ח (לכיוון למטה).

אסף ו

New member
וורטה או GP

חבילה של 4 סוללות עולה בין 35 ל 40 ש"ח דרך אגב GP נחשבים טובים או שלא משהו?

tumti69

New member
וורטה נטענים אני לא יודע אבל GP...

הם ממש לא רעים, אפילו התחילו למכור מכשירי רדיו על כאלה סוללות. יש לי חניך שקנה רדיו לא מזמן ויש לו סוללות של GP איפה אתה קונה אותם? איזה אמפרז זה?

אסף ו

New member
סוללות GP

לפני הרבה זמן קניתי ניקל מטל 1300 מילי אמפר בפחות מ 10 שקל לבטריה. וניקל קדמיום אני חושב שזה היה 800 מילי אמפר גם בסביבות ה 7 עד 10 ש"ח לבטריה. כמה באמת עולה בחנות טיסנים פאק של בטריות בסביבות ה 800 מילי אמפר למקלט?

tumti69

New member
סוללות

אני קניתי לפני כשנה פאק של חברה ישראלית של 1800 ניקל מטאל והם עובדות משהו בן.... אם אתה רוצה אני יכול לברר לך עליהם.

tumti69

New member
ההסבר

אז ככה קודם כל תסדר את הסוללות איך שאתה רוצה ותפוס אותם ביחד. תכין רצועות מחוטי חשמל(חוטים רגילים כמו שיש בסרווים) באורך כזה שיגיעו מנקודת הלחמה אחת לשניה, לאחר מכן מורחים משחת הלחמה על אזור ההלחמה בסוללה ועל החוט גם כן, שמים קצת בדיל על החוט ומניחים אותו על הסוללה על משחת ההלחמה לאחר מכן אתה לוקח את המלחם (חשוב שיהיה חם מאוד) מחזיק אותו מעל נקודת ההלחמה ומתחיל לשים עליו עד שהבדיל נופל ממנו על נקודת ההלחמה. בשיטה הזאת הסוללה לא מתחממת ולא נגרם שום נזק. במקרה וזה לא נתפס תנקה את כל הבדיל ותעשה כמה שריטות על הסוללה באותה הנקודה ותנסה שוב. חשוב מאוד! כאשר אתה מלחים תבדוק שאתה מחבר את הסוללות בסדר הנכון!! תמיד מחברים את ה(+) ל(-) אחד אחרי השני עד בסוף נשאר לך (+) אחד ו(-) אחד מהם אתה כבר עושה את החיבור לקונקטור. בהצלחה!

hifly

New member
יש פטנט אחר

הולכים לחנות הקרובה קונים סט חדש,מחובר טוב בתוך בידוד מיתכווץ וניגמר הסיפור,ויש לכם שקט לכמה שנים.החיסכון לדעתי מתבטל כאןלעומת רמת ההלחמה שלא תגיע לרמה של הלחמה נקודתית.אם היינו קונים פאק חדש כל חודש אז אני מסכים שצריך לחסוך,אבל כשפאק מספיק לכמה שנים(אצילי כבר עובדים 6 שנים תוצרת סניו קדניקה)עדיף להשקיע את ה 120 שח .מאשר לאבד טיסן שעולה פי 10. נקודה למחשבה. חיסכון מול תועלת. אמיר

אסף ו

New member
אמיר- צודק- אבל...

אם אכן היה לי טיסן ששווה כמה אלפי שקלים בהחלט אין סיבה לחסוך בסוללות. אבל זה לא המקרה. אני כרגע מנסה לבנות טיסן מפוליגל ועוד כל מיני קומבינות של טיסנים בגרושים, ואין סיבה שיעלה לי 15 שקל לבנות את הטיסן ואני אקנה בטריות ב 120 שקל... אם הייתי יודע איך תאמין לי גם את הסרבואים ואת המקלט הייתי בונה לבד

hifly

New member
זה לא הענין

הסוללות ישמשו אותך גם בהמשך הדרך,ולא רק בפוליגל שיעלה לך יותר מ15 שח. האם המנוע לא עולה,המקלט,הסרוואים,וכו וכו,והסוללות עצמם,שיכולות להנזק גם בריסוק. הסוללות זהו לב המערכת.אם הם יכשלו בטיסה,אתה יכול לאבד גם מנוע ומערכת רדיו שעלתה קצת יותר מ 15 שח. תלמדו מנסיון של אחרים ומעט יותר ותיקים....אנחנו לא מספיק עשירים לקנות בזול....או במילים אחרות מה שזול יוצא בסוף יקר....או..ניגמרו לי הפיתגמים. אמיר

אני מכיר חנות חשמל ואלקטרוניקה

שניתן להזמין פקים בכל תצורה ובכל מספר מכל סוג של סוללה ניטענת שיש להם במלאי בהלחמה מיקצועית נקודתית(פונקטשוויס) עם מוליכי סרט ושרינק על הכל נישאר רק לחבר לחוטים את המחבר המתאים.. העלות החיבור לא יקרה והסוללות במחיר רגיל של סוללת ניקל קדמיום או ניקל מטל..

אסף ו

New member
אם התכוונת אלי בקשר לפוליגל אז ככה

חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי פוליגל 4 מ"מ אז ויתרתי על ה 4 מ"מ ופשוט חיברתי שני פלקטים בעובי 2 מ"מ. אני עכשיו צריך רק לארגן לי איזה חתיכת דיקט וזהו אני מקווה שמחר אני כבר אסיים (אני רק צריך לארגן לי איזה צינור פלסטיק בשביל כל המערכת רדיו והדלק). חישוב קטן של כמה עלה לי הדבר הזה (לא כולל רדיו ומיכל דלק, אלא אם כן אני אחליט בסוף לשים סתם בקבוק קוקה קולה חצי ליטר במקום מיכל דלק ואז גם את זה חסכתי) בקיצור 2 גליונות פוליגל 2 מ"מ : 15 ש"ח ועוד נישאר לי קצת לפעם הבאה שאני אנסה את זה. דיקט קטן (שאני אביא בחינם אבל נגיד ו.. זה יעלה 5 שקל). איזה צינור פלסטיק שאם אני לא אמצא סתם זרוק בטח יעלה 10 שקל מקסימום. וקצת דבק בד בשביל הקצוות (10 שקל ל 25 מטר השתמשתי בשני מטר ז"א 1 שקלים חדשים) ביחד : 15+5+10+1=31 שקלים טבין ותקילין לטיסן (שבתקווה יטוס כמו שצריך
) אם מישהו כבר ניסה את זה אז ביקורות יתקבלו בברכה. אה ודרך אגב, לכל אלה ששונאים טיסנים שסתם טסים כמו טיל, לא יודע מה איתכם אבל לבנות טיסן בעלות של 30 שקל ובהשקעה של בסך הכל נגיד 3 שעות נישמע לי נחמד סתם בשביל הקטע.

למעלה