שאלה לגבי ארגזי תריס

liatig

New member
שתיכן צודקות! אני מסננת אותם

כל הזמן, ולמזלי הפורום הזה קיים, ויש לי עם מי להתייעץ - כי אני ממש לא בתחום!!! האמת, חיזקתן את דעתי! על חיפוי סולרי- לא ידעתי שקיים, מעניין כמה עולה!

RachelBD

New member
כולכן צודקות, אבל

איך אתן פותרות את המראה הכבד והעמוס של ארגזי התריס בפנים הבית במיוחד כשבוחרים בפרופילים צבעוניים וכשהפתחים מרובים? ומה עושים עם הגומיות השחורות והמכוערות שבמסגרת ארגז התריס? הפתרונות הקונבנציונליים בהחלט פרקטיים, אך אינם מפותחים דיים מבחינה אסתטית, לטעמי.

liatig

New member
שאלה לגבי ארגזי תריס

האדריכלים שלנו "מעדיפים" ארגזי תריס מעץ לחלונות האלומיניום. עוד לפני שאנחנו בוחנים את העניין לצורתו, רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת איכות, וכן האם זה משנה אם התריס חשמלי או לא? האם שומעים פחות או יותר את התריס עולה / יורד, מה ההבדל בבידוד חום/קור? אח"כ נשאלת השאלה הכלכלית - מה יותר יקר ובכמה? ובסוף - היכן מזמינים ארגזי תריס מעץ? אצל נגר בנין? .

בסופו של דבר זה לא כל כך נורא

היי רחל בגדול את צודקת והפתרון הוא לר מטופל דיו. אבל אם אנשים בוחרים צבע שהם אוהבים אז זה לא מפריע בכלל. עוד פתרון אפשרי הוא ילונות אורגנזה חצי שקופים התלויים מעל הארגז וכך מסתירים-לא מסתירים אותו. אישית אני אוהבת את התכלת של המשקופים שלי ולמרות שתכננתי מכסים לארגזי התריס לר ביצעתי דבר וזה ממש לא מפריע לי!!! אבל זה אישי. יש אפשרות לעשות את הארגז באלומינים לבן ואז רק המסגרת היא כמו המשקופים. צריך רק לבקש.

אין בעיה אסטטית, שפותרים על ...

חשבון הפונקציונאליות! זאת תעודת אניות של המתכנן, אם לא מצליח לאזן את שתי הדברים! וסיגל, אל תהייה כזאת נחמדה, שמדובר באנשי מקצוע אימפוטנטים! לא מגיע להם!

אני לא אוהבת את האדריכלים שלך...

היי ליאת לדעתי נפלת על זוג פנטזיונרים שחושבים ז´ורנלים ולא חיים אמיתיים. עץ הוא חומר שדורש תחזוקה, נרקב ונחלש עם השנים. ואילו אלומיניום הוא החומר האולטימטיבי מבחינת התחזוקה. לא ברור לי למה הארגז צריך להיות מעץ... אם המראה חשוב אז תמיד אפשר לעשות "הסוואה" עם לוח עץ מבפנים. היתרון בארגז אלומיניום הוא שהוא בא קומפלט עם החלון ואין בעיה של חיבורים. אני אפילו לא טורחת לבלבל לאיש האלומיניום שלי את המוח בנושא. הרעיון של האדריכלים שלך הוא רע, לא פרקטי, ואני תמהה על הכוון שלהם. לדעתי עוד תשאלי פה שאלות מוזרות בנוגע לפרצי היצירתיות הלא מעשית שלהם, שאגב, באים על חשבונך!!! הם לא יהיו שם בעוד ס שנים להחליף את הזכוכית או את ארגז העץ הרעוע... בהצלחה

לא אוהבת?

האם את מכירה אותם? האם את מכירה את הבית המדובר? האם את מכירה את הלקוחות? ארגז תריס מעץ זו פנטזיה של אדריכלים? אלומיניום הוא חומר אולטימטיבי? האם לא נתקלת בתופעה המעצבנת שהקליינטים שלך חוזרים אלייך עם ביקורת שקיבלו מהדודה /שכנה /סבתא וללא ידע, רקע והבנה של כל מרכיבי הרעיון,המגבלות הטכניות תכנוניות נותנים ביקורת ומטעים את הלקוח? קצת קרדיט, הפוסל במומו פוסל. מלבד זאת ישנה שפה יפה יותר לבקר. הערות מסוג זה אסור שישמעו ללא בדיקה - היזהרי בעצותייך, הן עלולות להזיק ללקוח יותר מאשר להועיל.

הפורום לא יחליף את המתכנן - לעולם

אבל, כמה אנשים בין חברי הפורום, חיים את המקצוע, יום - יום. מביאים את ניסיוננו לכאן, לשיחות עם אנשים, שעוברים תקופה קשה, חייבים להחליט בדברים, ששטח לא מוכר להם, וכל החלטה שלהם עולה הרבה כסף. ולצער כולנו, שחיים את המקצוע, אחוז רשלנות המקצועית גבה מאוד, גם אם, לא נופלים גשרים מכל טעות.... אם את מדברת כחלק מהעסק הזה, את יודעת, שאין שיח מקצוע סביר בארץ, מפרסמים עבודות דקה אחרי סיום הבנייה, ולא ממש מדברים על עומק הבעיות... נימוס ושפה יפה, חשוב, שיש שיח מתמשך. בשקט המדברי הזה צעקות לא תמיד עוזרות... אז מה את רוצה?

תגובתך, מזכיר לי את המנטרה

של הקומוניסטים, שהעם עוד לא בשל לדמוקרטיה.... בגלל זה צריך דיקטטורה. האמת, ידעה אף פעם לא מזיק...הבורות כן. ואפשר לשמוח על האינטליגנציה של בן אדם, שיכול לבחור בין כל הדעות, מה שמתאים לו. גישה הפטרנליסטי של אדריכלים, שרוצים לקבוע, מה טוב ללקוח, מעצבן אותי, אפילו, שאני חוטא בזה....

לא, לא אוהבת!!!!

פסימיסט יקר!!! והרי תשובותי: לא, לא מכירה את האדריכלים. לא, לא מכירה את הבית. לא, לא מכירה את הלקוחות. ארגז עץ כחלק מחלון אלומיניום זה שעטנז מאוס בעיני. כן, מכירה את הקליינטים האלו, אבל לפעמים הבת דודה של השכנה צודקת קצת... ובהרחבה: מאחר והפורום הזה כמו חלקים נרחבים ברשת הוא וירטואלי ואינני עובדת בתשלום אי לכך אין באפשרותי ללכת לבדוק כל מרצפת מלוכלכת לפני שאני ממליצה על אקונומיקה כו שאינני יכולה לפגוש כל אדריכל שמתכננן לכל גולש פה... אני מודה בדבר אחד, עובדת היות אדם בעל תואר אדריכל לא הופכת אותו לאח שלי וגם לא לבעל ברית בהכרח. לצערי הרבה מאוד אדריכלים עושים שטויות כמו רבים אחרים שעושים דברים נהדרים. אני יכולה לענות רק על מה שהציגו לי, כמו כולנו כאן. אני עונה בהנחה שמה שנאמר הוא האמת האבסולוטית והצרופה. בעיני הלקוח היא ככה... הוא צריך להיות מרוצה ובטוח בביתו גם אם השכנה או הדודה יבואו לקפה...ותפקיד האדריכל הוא להסביר ללקוחו , לשכנעו ואם לא מצליח לו אז לעשות מה שהלקוח רוצה!!! זה הבית של הלקוח ולא פרוייקט הדגל של האדריכל. לקוח איננו חיית מחמד!!! הוא יכול לשאול את החנווני על המשקופים. לפחות כאן הוא מקבל תשובה מבעלי מקצוע ומבעלי ניסיון, אז יחסית הנזק שלו לא כל כך גדול. ואם הוצג נושא בצורה מוטעית, ומכאן שהתשובה לא תואמת את המציאות, ייטיב האדריכל המכובד של אותו לקוח ליישר את ההדורים ולהסביר ללקוחו במה טעה מבראשית. או שיותר נוח חיית מחמד, סליחה, לקוח שקט וצייתני??? ואם אתה האדריכל המדובר , אולי תבין שיש לך קצר בתקשורת עם הלקוחות! קצר שהביא ותם להתייעץ עם דמויות וירטואליות שכמותי . אולי לא הצלחת להבהיר את ניחצות העיצוב שלך? ואולי הוא פשוט לא מסכים ואתה לא נותן לו אפשרות להתבטא ולהשתכנע בצדקתך?? מתי תפסק דיקטטורת המעצבים "היודעים הכל יותר טוב מכולם"? ותחשבו על זה!!!!!!!!!

שעטנז

לא אני לא האדריכל שלהם. אתן תוקפות את האדריכלים שלהם שלא בצדק ועושות בדיוק את מה שאתן יוצאות נגדו. את טוענת "מתי תפסק דיקטטורת המעצבים היודעים הכל יותר טוב מכולם" אז איך הגולש בפורום יבחין בהבדל בינך לבינם? שמרי על המקצוע שאת כ"כ אוהבת !!!

מאגר

New member
../images/Emo91.gif לגבי ארגזי תריסים

ראשית צר לי שהאדריכל שלכם הוא בעל מעוף אבל בכיוון בלא נכון ראשית כי כבר ניכתב כאן רבות שעץ זה דבר המצריך טיפול שוטף ושאינו מתאים במיוחד לאקלים הארץ ישראלי ניתן היום לעשות ארגזי תרים מאלומיניום בחזית דקורטיבית יפה ונאה שאותה עושה איש האלומיניום וגם עושה את החיבורים למשקוף בצורה כזו שלא יראו לגביתריס חשמלי עלות של מנוע חשמלי לתרים תלוי מאוד בגודל התריס בגלל חישובי המשקל שיש לא להרים וליגלול לגבי מערכת סולרית לגיבוי החשמל ראשית יש היום תריסים שיש להם מנגנו הרמה ידני במקרה של הפסקת חשמל הדרך השניה היא אם הבית כרגע בבניה להעביר את הקוים של התריסים ללוח החשמל משתי סיבות האחת שאפשר יהיה לעשות מערכת הפעלה סגירה או פתיחה של התריסים מנקודה מרכזת כשם שעושים היום כיבוי אור מרכזי ליד הדלת הדבר הסיבה השניה היא שאפשר בארון החשמל הראשי לשים UPS שבמקרה הצורך ישמש מקור חשמל לפתיחה אוה סגירת התריסים עלותו של UPS מרכזי בבית שיכול לשמש גם את המחשבים זולה יותר מתאים סלולרים לאגירת חשמל לשעת חרום שלא לדבר על כך שהם גם דורשים טיפול שוטף וקבוע אם תרצי פרטים נוספים בנושא את מוזמנת לפנות אלי על גבי פורום זה או במייל המופיע בכרטיסי האישי

BOLDER

New member
יפה מאגר

אתה הראשון שמעלה את נקודת החשיבה קדימה בנושא החשמל בבית הפרטי (בעלות). האם הבנתם מה הוא אומר? דורון מנחה אותכם לפעולה הנכונה מבחינה כלכלית וגם מבחינה מעשית והיא להגיע עם המעגלים ללוח. זה העתיד וכך גם יהיה . לגבי ארגזי גלילה עדיף אלומניום וניתן להכניסם לתוך ארגז בבניה כך שרק חלק קטן מבצבץ החוצה. וכן להלביש ארגז פנימי מעץ חרושתי לכיסוי מה שידרוש תחזוקה מינימאלית וגם יהיה יפה קובי

מאגר, ממש תודה על תגובה רחבה

כל-כך. עעיניין הסולריזציה מעניין אותי בקשר טכנולוגיות חדשות, שימוש חסחוני במשבי טבע....בקיצור להסתקל קדימה קצת.

למעלה