שאלה לגביי הזרעה

שאלה לגביי הזרעה

מזה שנה אני מנסה להרות, כל הבדיקות יצאו תקינות. יש ילד בבית שהגיע באופן טבעי ב"ה. הרופא המליץ לעלות מדרגה ולהתחיל הזרעות, יצויין שהזרע תקין מלבד 3% המופרולוגיה. לפי הרופא זה לא אמור להוות בעייה באופן כללי.
בהתייעצות עם מכון פועה הומלץ שלפני שאעבור להזרעה כדאי להתחיל עם נטילת הורמונים להגדלת הביוץ.לדעת הרופא זה לא טוב כי יכול לעשות צ'יסטות ולדקק רירית. השאלה מה לעשות ?:( מיואשת כבר! האם הזרעה באמת תשפר את הסיכוי?
תודה רבה לעונות

orile32

New member
מה זה הגדלת ביוץ?

את מבייצת תקין וסדיר? אני מניחה שהם התכוונו בפועה להגדלת מס׳ הביציות כדי להגדיל את הסיכוי להפרייה.
את האמת, אם הביוץ תקין והזרע תקין (מורפולוגיה 3% זה טיפה מתחת לנורמה אבל לגמרי מאפשר הריון טבעי, במיוחד אם שאר המדדים ״מפצים״), הייתי מנסה כמה סבבים של הזרעה ללא הורמונים, כלומר רק לקלוע לביוץ ולעשות הזרעה. תמיד אפשר לעלות כתה להורמונים.
בהצלחה!

צודקת השאלה היא...

אם הכל תקין על פניו מה תעזור לי הזרעה? לשבתי ללכת להתייעצות נוספת אצל ג'קי אשכנזי.

אני תוהה

האם כדאי לקבל את זריקת האוביטרל ולנסות טבעי ללא הזרעה. כ"כ לא יודעת מה לעשות כבר, סליחה על כמות התגובות :*)

טוליתי

New member
יש לך רופא ששומר עלייך,

ומאמין שתצליחי ללא הורמונים.
אני לא מבינה למה פועה מתערבים בנושא הזה.

הייתי מקשיבה לרופא שלי

עם כל הכבוד לפועה, הם לא אמורים לתת לך פרוטוקולים לטיפול, בטח לא כאלה שסותרים את דעת הרופא
מה גם שהוא צודק- תופעת הלוואי של האיקוקלומין, בו משתמשים בהזרעות כדי לתזמן ביוץ ולהגדיל מספר ביציות היא דיקוק הרירית- מה שעלול להפריע לקליטת הריון. לא ציינת בת כמה את, אבל אם כל הבדיקות שלך תקינות ובמעקבי זקיקים נראה שאת מבייצת באופן תקין וטבעי- הייתי הולכת על הזרעה ללא הורמונים בפעם- פעמיים הראשונות.
הזרעה בהחלט יכולה לשפר את הסיכויים- היא מקצרת את הדרך לזרעונים ומביאה אותם ישירות לרחם.
אין צורך להתייאש- אמנם ניסיונות של שנה להכנס להריון ללא הצלחה זה מלחיץ, אבל יש לכם כבר ילד בבית, כלומר- את יודעת שאת יכולה להכנס ולהחזיק הריון- שזו כבר בשורה מעולה. וכנראה שגם הזרע יודע להפרות ביציות ולהביא לילד תקין. עם השנים והגיל זה לפעמים הופך לקשה או איטי יותר- אבל יכול להיות שהזרעה תפתור את הבעיה גם בלי הורמונים
&nbsp
בהצלחה!

טוליתי

New member
...אבל נטילת הורמונים ללא הזרעה היא

לא הדבר שכדאי לעשות כשאת מבייצת בעצמך.
אני מנחשת שהחישוב שלהם הוא נטו הלכתי. הם מעדיפים שתקיימי יחסים בבית מאשר שתעברי הזרעה...אבל שוב, הרופא שלך הוא שנותן לך טיפול ולא הם.

giraffelle

New member
אני רק הערה

הרבנים של מכון פועה בעלי ניסיון של שנים רבות בליווי זוגות בטיפולים, כולל השתלמויות מקצועיות והרצאות של רופאים.
הידע שלהם לא פחות ממה שיש כאן בפורום.
אנחנו מרשות לעצמנו באופן די חופשי לתת עצות ואפילו לחלוק על רופאים, אז לא ממש הוגן להגיד שזה לא מקומם של מכון פועה לתת עצות בנושאים רפואיים.
&nbsp
לא שאני בהכרח מסכימה עם כל מה שהם עושים, וספציפית במקרה הזה אפילו חולקת עליהם (על סמך הפרטים שנמסרו כאן). (עוד הערת אגב, זה לא בדיוק "הם" אלא "הוא". לכל אחד שם יש דעה עצמאית פחות או יותר, גם בנושאים רפואיים וגם בנושאים הלכתיים. יש קווים מנחים כלליים אבל גם שונות גדולה.)

טוליתי

New member
"והמשכיל בעת ההיא יידום".

הרב עובדיה יוסף זצ"ל טען כי לאסור תמיד קל, צריך לעשות מאמצים להתיר...
, מנועה מלפרט כאן ולא יכולה לענות לך ע"ג הפורום לגבי מקצועיותם (מקצועיותו, לבקשתך), כי על זה נאמר "והמשכיל בעת ההיא יידום"
.

טוליתי

New member
ועוד דבר,

אני האחרונה שלא אתן לגיטימציה לעצות מפי יודעי דבר, אבל הם אכזבו אותי מאוד מקצועית ואמונית.

giraffelle

New member
אל תדאגי, גם לי יש הרבה בבטן עליהם

בעיקר לגבי גישה כללית לכל מיני נושאים.
וגם מחלוקות יותר ספציפיות בנושאים הלכתיים ורפואיים.
&nbsp
ועם זאת אני מאד מעריכה הרבה דברים שהם עושים. כולל דברים שהם עושים מאחורי הקלעים (כמו קמפיין לטובת בדיקות US אצל רבנים חרדים. העובדה שטיפולי פוריות וטיפולי תרומה הם מיינסטרים בציבור הדתי היא לא מעט בזכותם).
&nbsp
מצד שני יש עליהם גם לא מעט עליהום מאד לא מוצדק. שוכחים לפעמים שהם גוף פרטי שמותר לו להחזיק בדעות משל עצמו. (שהן שונות מהדעות שלי. אם זה לא מוצא חן בעיני אני יכולה להקים גוף מתחרה).
או במקרה הזה, הם לא מתיימרים להיות רופאים או להחליף את הרופאים והם באמת נותנים שירות שמאד דומה במהותו לפורום. נראה לי שזה סטנדרט כפול לצפות מהם לא לעשות את זה (וזה גם שירות שמועיל להרבה אנשים שעבורם יותר נוח או יותר יעיל לקבל ייעוץ בצורה הזו. לא הוגן לאסור עליהם לייעץ בגלל מי שמייחס להם סמכות רפואית שאין להם, כמו שלא נאסור על קיום הפורום - למרות שתהיי בטוחה שיש מי שיוצאת מכאן עם שגיאות ואולי אף מזיקה לעצמה). יש לי קצת הרגשה ש"מחפשים" אותם.
וגם שוכחים שהם נותנים מענה לפניות, ובמצב כזה יש אחריות גם לפונים.

טוליתי

New member
אליי הם היו אטומים,

אז קשה לי להעריך את דעותיהם/המלצותיהם/טענותיהם.
אני משתדלת להיות כאן לא אטומה, אוליי אני חוטאת ומועדת, אבל באמת משתדלת. לא ראיתי ששם השתדלו בשבילי, רק אסרו
.

giraffelle

New member
צר לי לשמוע

אין לי יותר מדי עניין להגן עליהם, אין לי שום מניות שם, אבל בכל זאת מזכירה את מגבלות השיחה בטלפון.
אני גם לא יודעת שום דבר על המקרה שלך, אבל שמעתי גם על מקרים סבוכים שבהם הם הפכו עולמות והיו יצירתיים מאד. מי שלא מקצועי לא תמיד יודע להבחין מתי אפשר להיות גמיש ומתי לא, וגם בהלכה זה בהחלט תקף. המקומות שבהם ניתן להתגמש הם לא בהכרח מה שהיית מצפה בלי להכיר מבפנים.
אבל שוב, אני לא יודעת מה היה אצלך, וכן, גם אני שמעתי סיפורים שגרמו לי להרים גבה. ועדיין כמכלול, אני חושבת שהסיפורים האלו לא מעידים על הכלל.
&nbsp
ואכן, אי אפשר להעריך את דעותיהם והמלצותיהם על סמך היחס האישי שלהם, בדיוק כמו שהמקצועיות של רופא לא נמדדת ביחסי האנוש שלו.

טוליתי

New member
זה דווקא עניין מקצועי ולא יחסי אנוש.

אני לא ידעתי שאפשר להתגמש הלכתית, ולכן לא הנחתי שאפשר, כי איני דתייה ואיני בקיאה בהלכה, אבל חיפשתי וגיליתי שיש שמתירים, ולמדתי שיש "שעת דחק"... ומרבנים נחשבים מאוד במגזר הדתי לאומי למדתי שמצבי נחשב לבהחלט שעת דחק, אבל זה כבר מאוחר מדיי על מה שעשו בשבילי פועה
.

נראה לי שההבדל הוא בעצם היותם גוף רשמי

כשאנשים מתייעצים בפורום שאינו פורום מקצועי הם אמורים לקחת בחשבון את העובדה שמי שעונה להם (אלא אם מדובר באירוח של רופא מומחה) הוא אדם שאינו בעל הכשרה רפואית. ייתכן ומדובר בגולשת, כמו טוליתי למשל, שהקבועות כאן יודעות שיש לה המון ידע והעצות שלה שוות זהב, וייתכן מאוד שמדובר בגולשת קצת פחות מנוסה שכוותה הייתה טובה ורצתה לענות ולעזור, אבל לא בדיוק דייקה/צדקה בעצותיה
כך או כך- כל עוד לא מדובר ברופא מומחה בתחום- על הגולשים לקחת את העצות בערבון מוגבל ולהתייעץ עם הרופא שלהם
&nbsp
כשמדובר בגוף רשמי כמו פועה שמתמחה בתחום הפוריות (ובדגש על ההלכה- פן שהרופאים אינם מתייחסים אליו) העצות נתפסות לטעמי כהרבה יותר מוסמכות ורשמיות. אם יש שונות גדולה גם בתוך הארגון עצמו ובין הדעות העצמאיות של כל יועץ, חשוב עוד יותר להדגיש את העובדה שלא מדובר בגורם שמוסמך לתת פרוטוקול טיפול- בטח שלא כזה שסותר את הפרוטוקול של הרופא המטפל

giraffelle

New member
הם לא גוף רפואי "רשמי"

הם גוף הלכתי שמתעסק בממשק בין הלכה לרפואה.
&nbsp
בסופו של דבר גם ל"לקוח" יש אחריות, והוא צריך לדעת להבדיל בין עצה שניתנה ממומחה בתחום לעצה של חובבן. בין אם זה גולש בפורום או רב.
&nbsp
עד כמה שיצא לי לראות, ונתקלתי במכון פועה לא מעט פעמים, הם אף פעם לא "נותנים פרוטוקול" אלא ממליצים ומפנים לרופא.
&nbsp
זה נשמע לי די צבוע לדרוש מהם להגיד בכל משפט שני "אני לא רופא" רק בגלל שהם ארגון ולא אדם פרטי. האדם הסבר אמור להבין את זה לבד.

נראה לי שההדרגה היא בהצעה של הרופא

קודם לנסות הזרעה- בלי הורמונים בכלל (כלומר לא להכניס לגוף שלך הורמונים אם אין צורך אמיתי, לא להגדיל את מספר הביציות ולהעלות סיכון להריון מרובה עוברים, לנסות לחקות כמה שיותר הפריה טבעית, רק עם קצת "עזרה" לזרעונים וגם לכם- עם תזמון מדויק של הביוץ) ורק אם זה לא עובד, לאחר כמה ניסיונות מנסים גם הורמונים (ואז תזמון יחסים עם מעקבי ביוץ או הזרעה... זה כבר החלטה שלכם מול הרופא)
אני לא מאמינה שנטילת הורמונים שאת לא זקוקה להם הם הצעד הנכון ביותר במצבך, אם את מעוניינת בהדרגתיות
כנראה שטוליתי צודקת בהשערה שלה, ובפועה מסתכלים על העניין מכיוון הלכתי (יחסים כעדיפים על פני הזרעה מלאכותית) אבל אישית, הייתי בוחרת בהדרגתיות שנכונה יותר לגוף ולבריאות שלי. מצד שני- אני אשה חילונית, כך שמערכת השיקולים שלי כנראה שונה משל זוגות דתיים. ועדיין- אני מאמינה שגם את לא היית רוצה ליטול הורמונים שלא לצורך. במיוחד איקוקלומין, שבאמת עלול גם לדקק רירית ובכך להוריד בעקיפין את הסיכוי לקליטה

giraffelle

New member
וגם לדלג על איקקלומין ולעבור ישר לזריקות הורמונים

אצל לא-מוסברים האיקקלומין לא משפר אבל הזריקות כן.
אפשר גם זריקות הורמונים בלי הזרעה. וגם בלי להגדיל את מספר הזקיקים. לפעמים הביוץ נראה תקין אבל הוא לא לגמרי כך, וההורמונים עושים איזשהו שינוי לטובה.
&nbsp
למען האמת גם הזרעות לא ממש משפרות את הסיכוי אצל לא-מוסברים (רק קצת), אבל כאן יש משהו קצת חשוד בזרע אז זה עשוי לעזור יותר.

למעלה