שאלה לגביח

שאלה לגביח../images/Emo168.gif

אני רצה להתחיל ללמוד איזה גיטרה כדאי לי לרכוש בתור התחלה? בחנות מסויימת אמרו לי שאפשר כל גיטרה : מה שאני אבחר, חשמלית, אקוסטית, קלאסית.. בחנות אחרת אמרו עדיף קלאסית מה ההבדל בין קלאסית לאקוסטית במה כדאי באמת התחיל (בהנחה שאני מאוד אוהבת גיטרה חשמלית וארצה ללמוד) והאם יש סוג מסויים שהוא לא יקר ושכדאי לקנות. כמו כן במה על י להתחשב כשאני בוחרת גיטרה- על מה לשים דגש? תודה

RoieL

New member
בעיקרון אפשר להתחיל על כל גיטרה

יש הרבה הבדלים בין קלאסית לאקוסטית (למשל באיזה שריג מתחיל המפגש של הצוואר עם הגוף), ההבדל המהותי בשבילך הוא שבאקוסטית יש מיתרי ברזל, לעומת מיתרי ניילון בקלאסית. קלאסית בד"כ יותר זולות (אם את לא עומדת להוציא 6,000 שקלים על שם מפוצץ) לעומת אקוסטיות, אבל באקוסטית ניתן ליישם יותר בקלות טכניקות של חשמלית, לפחות לפי דעתי (כמו מתיחת מיתרים שתהיה לך הרבה יותר קשה בגיטרה קלאסית). לעומת זאת, כדי להוציא צליל מגיטרה אקוסטית צריך ללחוץ מאוד חזק על המיתרים, משהו שגורם לכאבים באצבע בחודש וחצי - חודשיים הראשונים. אבל כשאני התחלתי ללמוד, וקיטרתי על הכאבים, המורה שלי אמר לי שכדאי מאוד להתחיל עם אקוסטית, כי כשאת מתאמצת להוציא את הצליל כשאת מחפשת באקוסטית את צריכה להיות בדיוק במקום מסויים על הצוואר (לפני השריג), מה שאומר שכשתעברי לחשמלית (אגב יותר קל לנגן עליה מעל אקוסטית) את תהי הרבה הרבה יותר מדוייקת. השאלה הנשאלת היא- את רוצה גיטרה בתור תחביב מרכזי (או מקצוע), או להיות "גיטריסטית קומזיצים"?

RoieL

New member
אגב, אחת הסיבות שלא להתחיל עם חשמלית היא

כי זו הוצאה מאוד גדולה בתור התחלה- גיטרה (שרק הזולות עולות יד ראשונה בסביבות 1000) + מגבר. למקרה שלא תשפכי הרבה כסף ואז תתחרטי ותחליטי שאת רוצה ללמוד לנגן על קאזו במקום גיטרה, קונים גיטרות בעלות תיבות תהודה, שבדגמים הפשוטים עולות הרבה פחות.

כמובן תחביב..

כרגע אני בניק אחר (כי אני כותבת בפורום אחר בשם בדוי) אבל בעיקרון אני מאמנת כושר ומעסה מקצועית ככה שזה בשביל הנשמה לא בשביל לשיר עם הקול המזעזע שלי

למעלה