שאלה לבעלי מיני (ישנה...)

fazer

New member
מידות צמיגים:

ג´אנטים: המיני הראשונות (משנת 59 ועד 84) הגיעו עם גלגלים בגודל 10 אינץ´. משנת 85 והלאה עברו ל12 אינץ´ ומ96 (או 97 - לא זוכר) היתה אופציה שנקראה sport pack שבאה במקור עם גלגלי 13 אינץ´ (ומערכת הגה שהגבילה קצת את קוטר הסיבוב על מנת שהגלגלים הגדולים יותר לא יפגעו בבתי הגלגלים). הרוחב המקורי של הג´אנטים היה כמדומני 4.5 ל10 ו12 אינץ´, ו6 לג´אנטים של הספורט פאק החדשות. צמיגים: מידות מקוריות: 145 על ג´אנט 10, 145 על ג´אנט 12. מידות מקובלות למשופרות: 165/60 (12 אינץ´ ואני חושב שגם על 10), 175/50 על ג´אנט 13. ושוב...כל המידע הנ"ל הוא למיטב זכרוני המעורער.

../images/Emo41.gif אגב מידות הצמיגים, ומגדשי טורבו

דווקא אותם יש פחות בעיה ל"העביר" ברישיון. לי יש ברישיון צמיגים ברוחב של 165 בחתך של 70 ובקוטר של "10. ועכשיו לשאלת השאלות... האם התקנת מגדש על מנוע אטמוספרי קיים וחוקי ברישיון תהווה עבירה על החוק
ההגיון אומר שכן... למרות ששמעתי טיעונים בעבר שהעניין נמצא בצד האפור של החוק... ושאלה נוספת... האם להערכתכם במכון רישוי מצוי, תהיה בעיה להעביר טסט רכב שהותקן לו מגדש, על המנוע המקורי שלו ?? האם מישהו יבחין בזה ? האם בכלל יש ברשיון ציון למגדש ? האם אפשר לטעון, ברגע שהעניין מתגלה בטסט, שככה הרכב הגיע ואף אחד לא יוכל לטעון אחרת באותו המכון רישוי ? מישהו ?

kitt

New member
אין ברשיון הרכב שום איזכור לקיומו

או אי קיומו של מגדש טורבו ברכב. ובחינת משרד הרישוי כל עוד מספר המנוע ומספר השילדה תואמים הרכב יעבור טסט. אישית הייתי בודק שהבלמים חוזקו אם הוסף מגדש טורבו.

Turbomini

New member
טורבו על מיני

אין שום זכר לנוכחותו של מגדש כלשהו ברשיון הרכב. כל תוספת למנוע כאשר הבלוק נשאר מקורי - אינה מחייבת דיווח לרשויות, ולכן חוקית לחלוטין. זאת בהנחה שהרכב אינו מזהם מעבר למגבלות שנקבעו עבורו. במכון רישוי מצוי (וגם לא מצוי) - אין סיכוי שישימו לב לקיומו של מגדש. בחייך, מה אתה מצפה מאנשים אשר אין להם מושג איזה סוג של בלמים הם תקניים לאותו דגם מסויים, ואיך בכלל נראה האגזוז הסטנדרטי של הרכב?.. כך שאין את מי לשכנע. בעיית שיכנוע היחידה שנתקלתי בה אי-פעם - היא חלוקת לחצים במערכת הבולמים של המיני. גם אז לא לקח לי יותר מ-5 דקות לשכנע בוחן עקשן שהבולמים האחוריים אינם צריכים לנעול את הגלגלים לפי תכנונו המקורי של סיר איסיגוניס. (אני פשוט לא סובל בולמים חזקים מאחור...) עכשיו, מה לגבי איזה מיני-מנגל מחר?..

רגע רגע רגע....

אתה טוען שלמשל לשים קאמ-שאפט חם זה חוקי ? ולהגדיל קרבורטור ? ולהרכיב ניטרו ? כל אלו חוקיים ??? לא מסתדר לי... בואו לא נדון באם "תופסים" בטסט או לא "תופסים" בטסט... אלא ממש עיניינית לגבי החוק.... האם כולם מסכימים אם הטענה הזו ? ואם לא, איפה זה שם את המגדשים למיניהם וכל הקיטים של Stage1 למשל ?
השדון .... ™TheNightDevil

Turbomini

New member
חובת דיווח לרשויות

חלה על השינויים הבאים בלבד: -החלפת מנוע -שינוי מערכת היגוי -שינוי מבנה (שלדה, מתלים, בלמים) -שינוי צמיגים -שינוי צבע כל השאר - פרוץ למעשה. תקרא לזה "תחום אפור" אם אתה רוצה, אבל זה לא משנה את העובדה כי כל מה שלא אסור - מותר.

עתיד©

New member
אם יש תקדים

אתה יכול בקלות לעבור טסט עם מנוע גדול יותר כמו שיש תקדים להחליף את כל ה1300 ב1600 בסובארואים

יש תקדים ../images/Emo70.gif ואני מכיר אותו אישית.

עד כמה שידוע לי, את התקדים בארץ עשיתי.... אני. כך בכל אופן טוענים החבר´ה הותיקים בתחום המיני. כשאני החלפתי מנוע במיני שלי, הצלחתי להשיג אישור מחברת המזרח (היבואנית דאז), אישור מוסך, והחלפה בעמדה מספר 1 מול עיניו המשתאות של מר חגי אסף, הבוחן של משרד התחבורה המקומי. אני יודע שאחרי עוד שני חבר´ה החליפו, באותה הצורה, ואז החליטה חברת המזרח לסגור את הברז והפסיקה להנפיק את האישורים הנחוצים. אני בספק אם תקדים יעזור, יען כי האישור שניתן מחברת המזרח הוא עבור רכב מסויים עם מספר שילדה מסויים ומספר רישוי מסויים ואת האישור הספציפי הזה דורשים לראות המשרד הרישוי... אבל... יכול להיות שאני טועה ו"תקדים" יעזור... עתיד, האישור שניתן לסובארו, עד כמה שאני יודע, הוא אישור גורף של היבואן בארץ, בגיבוי היצרן.... כזה אישור לא קיים למיני ועושה המלאכה הראשון לאו דוקא עשה את העבודה עבור כולם... זאת ועוד... החלפת מנוע ל-1275 תגרור ביטוח יקר מעט יותר ואולי אגרת רישוי, אני חושב... הבירוקרטיה הדרושה להעברת המנוע הזה, כיום, היא בגדר סיוט אמיתי ועולה לא מעט כסף. על המנוע נדרש להציג שטר מכר, אישור התקנה ע"י מוסך מורשה של אוסטין, רשיון רכב, האישור מחברת המזרח, והמוווווון סבלנות וזמן לריצות. האופציה השניה, הוזכרה כאן למעלה בשרשור, והאמת...היום...בעיניי... היא עדיפה. כואב לומר את זה, אבל זה המצב... שיפורי המנוע שידידינו TurboMini הזכיר ותימחר ב-8000 ש"ח, מדברים על עבודת כפיים עצמאית
שימו לב. התקנת השיפורים בסדנה, תעלה הרבההההה יותר. אם מישהו צריך עוד מידע...אני כאן.
השדון .... ™TheNightDevil

Turbomini

New member
+60 - זה 1340. 1400 - זה 74 מ"מ.

מה שאומר שאחרי 1400 - אין כלום. הבלוק הולך לפח זבל. אבל... בלוק אחר אינו עולה ביוקר, אחד שדורש חריטה - בהרבה מקרים גם בחינם. כך שאין בעייה של ממש.

rtwingo

New member
תודה רבה לכל בעלי המיני ../images/Emo13.gif

הייתם לי לעזר רב, ונראה לי שגם כיוונתם אותי בכיוון הנכון. רועי, rtwingo, זה מיני או סופר-מיני?

למעלה