שאלה לבעלי מיני (ישנה...)

rtwingo

New member
שאלה לבעלי מיני (ישנה...)

האם מדובר ברכב שניתן להפיק ממנו הנאה מרובה, למרות גילו המופלג? הפנייה היא בעיקר לבעלי מיני שאיננה קופר... האם המנוע לא חלש מדי על השלדה, והאם הרכב הנ"ל דורש רמה גבוהה מאוד של תחזוקה, או שהוא במתכונת "שגר ושכח"
שדון? מישהו? תודה, רועי.

sronis

New member
רואים שלא הצטרפת לשדון או לזרזיר

באחת הפעמים שהיו עם המיני במנחת... האוטו הזה פשוט מדהים, כל כך קטן אבל כל כך מגניב! לא נהגתי, אבל זרזיר והשדון הראו לי מה הוא מסוגל לעשות... מה שכן, הוא לא חזק במצב סטנדרטי... אבל אני מחכה לראות מה קורה כשמכניסים אליו טורבו
רוני

fazer

New member
תשובה...

המיני היא: איטית, רועשת וצפופה (כמובן שיחסית לגודל שלה היא מאוד מרווחת, אבל אבסולוטית היא צפופה), אבל בתור בעליהן בעבר של שתיים כאלו היא גם: מקסימה לנהיגה, מתנהגת כמו אף רכב אחר שנהגתי בו (לא נהגתי בוולקן וב306, מודה...), ומתחרה בכל רכב אחר בכמות החיוכים לשעה שהיא מסוגלת לספק לנהג. זו דעתי האוביקטיבית. Fazer (שלא ממש מסוגל להיות אוביקטיבי כשמדברים על האהבה שלו)

../images/Emo45.gif זאת ועוד....

מבחינת תמורה לכסף בצורת הנאה לנהיגה לעניות דעתי אין בנמצא משהו טוב יותר ממיני ישנה... זוהי אחת מהמכוניות המהנות ביותר לנהיגה שיצא לי לנהוג בהם... (ויצא לי בהמון).... מנוע ה-1000 מרגיש מעט חלש מדי, אבל מנוע 1275 יש כמו זבל במחירים מצחיקים והשתלתו במרכב (הלא חוקית) היא די קלה. היא מרווחת מבפנים בצורה מדהימה... כמעט יותר גדולה מבפנין מאשר היא בחוץ...
היא מקרקשת המון ועושה המון רעשים ונראית נורא מיושנת מבפנים והתקנת מזגן בה הוא בגדר עבודה קשה עד מאוד. יש לה גיר שנראה כקצר מדי כמעט תמיד, והבלמים שלה בינוניים... החלפת ה"בומבות" (מה שמחליף את הקפיצים ברכב כתיקונו) בחדשות והחלפת בולמי הזעזועים בטובים יותר, יניבו רכב עם התנהגות כביש מפתיעה בצורה יוצאת דופן. מעבר לגלגים רחבים משלים את תמונת האחיזה וההתנהגות. פייזר רשם איטית, ואני מוכן להתווכח עימו... (אלא אם מדובר על מנוע ה-1000 המקורי...). מבחינת אמינות... אז... המנוע עצמו הוא די אמין ביחס למכוניות מהשנתון הזה... אבל כל ה"מסביב" דורש תשומת לב וטיפול נאות. 2 ידיים ימניות לא ישאירו אותך תקוע בדרכים כמעט בשום מצב. לעניות דעתי זהו הרכב שיש לו את הכי הרבה שיפורים באפטר-מרקט בעולם. לא יאמן, אבל מסתבר שכל חלק ברכב יכול להיות מוחלף באחד טוב יותר, שונה יותר, מתקדם יותר... מהכפתור הכי קטן, דרך כסאות ומתלים ודש-בורד, ועד לתת-שילדה קידמית מסבך צינורות עם מנוע של VTI... פשוט הכל אפשר להשיג ומה שתורם לעובדה הזו, היא עובדה אחרת שעד היום מתחרים עם המכוניות האלו. הרכב שוקל כ-600 ק"ג ומנוע בעל 80 כ"ס (וזה אפשרי די בקלות) יכול להניע אותו יפה מאוד. אין מצב שתנהג בה ולא תחייך... ואם הלוק הוא העניין אז דע לך שבעד כמה מאות שקלים (אולי אלפים) תמשוך יותר מבטים גם אם תעמוד STI לידך ברמזור... בכביש מפותל, עם מנוע חזק, בלמים טובים, ומיתלים שונים, אין הרבה רכבים שמשתווים לה... וזאת על פי ניסיון נהגי מירוץ בחו"ל.... וניסיון בסיסי שלי... בהצלחה בכל מקרה. אם תרצה לדעת עוד, אשמח לענות...
השדון .... ™TheNightDevil

Turbomini

New member
מיני - כוח, הנאה, ואמינות

הנאה מנהיגה - הכי זולה והכי טהורה שניתן לקנות עד היום הזה. מנוע 1000 "סטנדרטי" - מפיק כ- 40 כוחות סוס על 600 קילו משקל. ל"פתיחות" - חלש עד כדי בכי. לאותה "הנאה מנהיגה" - מספיק בהחלט. מגבלות השלדה - עם דיפרנציאל החלקה מוגבלת, בולמי גז איכותיים, כיוון זוויות מתלים נכון, וצמיגים טובים - יכולה להתגבר על 200-250 כוח סוס למרות המשקל היחסית קטן של הרכב. אמינות מכנית - גבוהה יחסית כל עוד לא מפציצים את המנוע ב"שיפורים" ללא הבנת הנעשה. טיפולים שוטפים והחלפת חלקים כאלה או אחרים - פשוטים למדי, ואינם דורשים יידע מיוחד במכונאות. חלפים - זולים יחסית ברוב המקרים. צריכת דלק - נמוכה מאוד, שוב, כל עוד לא מגזימים עם שיפורי מנוע. מנוע בעל הספק של 80-90 סוסים יעלה כ- 8,000 ש"ח לבנות, מה שיכניס אותך בכבוד לליגה של GTI משופרות למיניהן, ואפילו ייתן לך יתרון מסויים על רובן. בהספקים אלא גם האמינות עדיין תשאר סבירה בהחלט, עם אורך חיי מנוע של כ- 100,000 ק"מ. לאחרונה מצי המיני הנוכחי שלי (1000 סטנדרטית) - 139,000 ק"מ על השעון, ללא טיפולי מנוע כלשהם. המנוע עדיין דוחף 150p.s.i קומפרסייה בארבעת הבוכנות ואינו צורך שמן כלל. האוטו "סוגר את ספידומטר" על 140 קמ"ש הצנועים המצויינים עליו, וזאת בקלות רבה מאוד. הרכב גם מטופל ומתוחזק כראוי, עם גירוז תקופתי של מתלים והחלפת שמנים איכותיים, לכן אינו משמיע רעשים כלשהם מלבד מערכת סטראו מתוגברת בטעם טוב. לרוב, הנהגים בכביש ממש, אבל ממש, לא מסוגלים להבין איך הרכב הזה מבצע על הכביש את מה שהוא מבצע, כי מה שהם רואים מהצד - זה "החלפת נתיבים וכיווני תנועה לא טבעית" ו"החלקות על גבול התהפכות" שאינן מתקרבות להגדרה זאת ממושב הנהג, אלה מתאימות יותר ל"משחקי הגה קלים". כל זאת מהערות הנשמעות בכבישים. ;)

sronis

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif

ראיתי כבר מה המיני מסוגלת לעשות, ואני יכול להגיד שיש כמה רכבים שבוודאי יתהפכו בכאלו פעלולים, אבל המיני אפילו לא הייתה קרובה לזה... אני מת להכניס כמה חברים שלי למיני, רק בשביל להראות להם מה הדבר הזה מסוגל לעשות... הם עדיין בדעה שאיך שאני נוהג (בלי קשר לעל איזה אוטו אני נוהג) יום אחד אני אתהפך, והם לא מוכנים להבין שזה ממש לא ככה
רוני

ci

New member
engine construction

מה הכונה בניית מנוע איך בדיוק אתה בונה אותו מה לוקח בלוק ומתחיל לכרסם צילנדרים ולחרוט בוכנות וגל ארכובה חדשים ci שלא ממש מבין

Turbomini

New member
"לבנות" מנוע

משהוא כזה. לחרוט בלוק, להרכיב בוכנות כאלה או אחרות (בד"כ חרוטות במקום יצוקות), לפתוח מעברים בראש, להגדיל שסתומים, להוריד משקל מגל ערכובה ותלתלים, לקבוע יחס דחיסה רצוי, להחליף גל זיזים לאחר ("חם יותר") וכו. אמא שלי עד היום זוכרת איך נראה כל חלק במנוע של מיני על שיש במטבח.

עתיד©

New member
יש לי שאלה בנושא הזה

כמה "בשר" יש בבלוק של מנוע האלף ? זאת אומרת לאיזה נפח אפשר להגדיל ? כי בעיקרון אם תיקח אותו ותגדיל אותו לנפח 1300 אתה עדיין עם אותו מספק סידורי וזה עובר טסטים וכל מה שצריך

Turbomini

New member
מנוע 1000

נכון ולא נכון. בגדול, במימדיו הפיזיים, מנוע 1000 זהה ל 1300, אבל... הבלוק יותר נמוך, לכן לא ניתן להגדיל את מהלך הבוכנה עד לזה של מנוע 1300, וכידוע נפח המנוע אינו מושפע רק מקוטר הבוכנה, אלא גם ממהלכה. מגבלות מהלך הבוכנה של גל ערכובה סטנדרטי במנוע 1000 - ניתן להגיע ל- 1046 סמ"ק בלבד. את מנוע 1275 לעומת זאת אפשר לחרוט ל- 1400.

fazer

New member
אבל כמדומני...

חריטה ל1400 זה פלוס 60 או משהו כזה, מה שאומר שכשהמנוע יגיע לאוברול תהיה חייב להחליף בלוק או משהו כזה, לא?

עתיד©

New member
אז איך בכל זאת

אפשר להתקין מנוע 1300 על מיני וגם לעבור את הרישוי השנתי ?

fazer

New member
שתי דרכים:

א. לזייף מספר מנוע - להעתיק את המספר של ה1000 (אבל אם תצטט אותי אני אכחיש שאמרתי כזה דבר). ב....... בעצם כידוע לי יש רק דרך אחת. :) (אלא אם בוריס יתקן אותי...)

עתיד©

New member
זיוף לא בא בחשבון כלל וכלל !!

בטח לא על גבי הפורום
ועכשיו ברצינות, זיוף התבעת מספר מנוע זה לא לעיניין כי לרוב זה לא יוצא כלכך טוב

fazer

New member
אתה מכיר מישהו בארץ...

שקיבל אישור חוקי ורשמי להחליף מנוע 1000 במנוע 1300?!

עתיד©

New member
אם יש תקדים

תן לי צילום של הרישיון ה"מאושר" אני מעביר את זה לרב בוחן שהוא חבר שלי והוא תיק תק יעביר לך כל אחת...זה חרטה...רק צריך שמישהו "יודיע" להם כביכול להכניס את זה לספר האישורים אגב, מה מידות הצמיגים ? כי הבנתי שיש שני סוגים מה בנושא אישורים

Turbomini

New member
צמיגי מיני

צמיגים מקוריים: 145SR10, או במידות מודרניות: 145/80R10. מהמידות המאושרות בארץ למיני ספציפיות: 165/70R10 145/70R12 155/70R12 165/60R12 שומר לעצמי את הזכות לפנות אליך בעניין "העברה".

למעלה