שאלה לבעלי אייפון

גרי רשף

New member
שאלה לבעלי אייפון

אני אדם פשוט, יש לי סלולרי (לא אייפון!) שקניתי ב-800 ש"ח (שיחות טלפון, ווצאפ, וכו'), ואני אפילו יכול לשלם דרכו: ב-Paybox לוועד ההורים, העברות ב-Paypal וכו'; תמיד לאחר שהזנתי סיסמה והזדהתי.
בתי שתחיה, שיש לה יותר מודעות חברתית וטכנולוגית ממני, מצויידת באייפון מפונפן, ולא מתבזה כמוני. פעם הכנסתי למכשיר שלה את פרטי כרטיס האשראי שלי, ומאז חגיגה: פעם בשבוע היא לוחצת בטעות (כנראה) על איזה כפתור, ואני מחוייב ב-5 ש"ח או ב-30 ש"ח או ב-150 ש"ח על איזו אפליקציה, ואין לה מושג על מה ולמה.
מה עושים?
מה לשנות ומה להגדיר כך שכל חיוב יחייב אישור שלי?
אני יכול (כנראה) להסיר את פרטי כרטיס האשראי, אלא שאז היא לא תוכל להתחבר לאפליקציות שהיא כן מעוניינת בהם..
תודה מראש, ואם אפשר - להסביר לאט ובמילים פשוטות, בהתחשב במוגבלויותי..

choo

Active member
לא אישור שלך - אבל אישור בכלל

&nbsp
ניתן להגדיר באייפון שיהיה צורך להכניס סיסמא בכל פעם שמבצעים רכישה בחנות האפליקציות. מה שכן - אני לא יודע האם זה משפיע על רכישות מתוך אפליקציות. תצטרך לבדוק את זה. חפש בתפריט "הגדרות" -> iTune stores ו-App Store, הגדרות סיסמה.
&nbsp
וודא שעבור רכישות בתשלום (להבדיל מהורדת אפליקציות בחינם) מוגדר לדרוש סיסמא תמיד.

זה משפיע גם על רכישות מתוך האפליקציות
ולגרי רשף, זה גם הדיפולט באייפון. אז או שהבת שלך שינתה את הפרמטר באופן יזום, או שהיא מקלידה את הססמא בכל פעם שקופץ חלון שמבקש אותה.
&nbsp
האם היא יודעת את הססמא? אם כן, או שתדבר איתה ותסביר לה את המשמעות, או שתשנה את הססמא.

גרי רשף

New member
על איזו סיסמה אתה מדבר?

לכרטיס אשראי אין סיסמה.
יש את הסיסמה של ה-icloud.

יבגניי34

New member
בבקשה לקרוא ולהפנים אל אף חוסר הנימוס

1. לא נותנים לילדים טלפון
2. אם נותנים לילדים טלפון, לא מחברים אליו שום אמצעי תשלום

לעניין: חפש את הקבלה מאפל על הקנייה. יש שם אופצייה לפתוח dispute. הם כמעט אוטומטית לצד הצרכן ונגד המפתח במקרים כאילו. יש לך 90 יום - זוז.

לגמרי כן, וזה מינוי חודשי מתחדש אוטומטית
צפה לחיוב כזה מדי חודש אלא אם כן תצליח להיכנס למשחק הספציפי הזה או איכשהו להגדרות של ה AppStore ולבטל אותו
במקביל תפנה ל support של אפל

rj111

New member
אני הייתי מסיר את פרטי כרטיס האשראי

אני לעולם לא מכניס פרטי אשראי לפלאפון.
ואם זה לא עוזר, הייתי קונה לה סלולרי ב-800 שקל.

user32

Well-known member
מנהל
למה אתה לא שם פרטי אשראי בסלולרי?

ואיך אתה עושה תשלומים דרך הטלפון אם כך?

selalerer

New member
אני לא מתיר לו לשמור את הפרטים. אני מקיש אותם בכל פעם שאני

רוצה לשלם על משהו

גרי רשף

New member
תודה לכולם!!!

בשל ריבוי התגובות אינני מודה אישית לכל אחד,
אבל הנושא טופל מול חברת האשראי,
ההערות החינוכיות נלקחו לתשומת הלב,
הלקחים לעתיד הופקו,
והלילה אוכל לישון סופסוף בשקט..

אני מקווה שעשית את הפתרון הנכון
יש כאן שלוש חברות בשרשרת:
- יצרן המשחק, שממנו הבת שלך קנתה
- אפל, שמחייבת את כרטיס האשראי
- חברת האשראי, שמחייבת את חשבון הבנק שלך
&nbsp
אם אתה פותר את הבעיה מול יצרן המשחק או מול אפל, אתה לא פוגע ביחסים שלך עם אפל או עם יצרני משחקים אחרים. אבל ברגע שאתה עוקף את כולם ופונה לחברת האשראי, אפל יכולים לחסום אותך מכל הרכישות באפליקציה שלהם עם הכרטיס הזה. אולי זה מה שאתה רוצה, אבל קח בחשבון שזה אמור להיות הנשק האחרון ואתה השתמשת בו כקו ראשון.

גרי רשף

New member
מסכים אבל כבר מאוחר מדי..

פתחתי את השירשור כי חיפשתי פתרון מסודר: להתקשר ל-apple בכל פעם זה מוגזם.
דור העתיד יסתדר בשלב זה ללא כרטיס אשראי, ואם יווצר צורך - יש עוד אפשרויות.
תודה!

למעלה