שאלה לא קשה מדי

twist1

New member
שאלה לא קשה מדי

שלום רב. רציתי לדעת (לפי הספר אנקורי 3 יחידות מתמטיקה בעמ´ הראשונים של פתרון משוואות)- כשמגיעים לסוף המשוואה אז לאיפה מזיזים את המשוואה לאגף ימין או לאגף שמאל? נניח: 0=5+3x-2x
(בריבוע) או: 5-3x+2x-
(בריבוע)=0

twist1

New member
זה כן משנה

זה כן משנה כי זה הופך את כל המינוסים לפלוסים 3x בריבוע הופך ל 3x- בריבוע 2x- הופך ל2x 5 הופך ל5- וזה משנה את כל המשך התרגיל (שזה נוסחת שורשים)

רזונת

New member
אז ככה...

זה ממש לא משנה... בעקרון נהוג להשאיר את זה בצד שהחזקה הגבוהה (הריבוע במקרה זה) היא חיובית. אם תנסה פעם אחת לפתור את שני הכיוונים ע"י נוסחת השורשים,תראה שהתוצאות זהות

arifell

New member
אומנם הכל הופך למינוסים

אני אראה לך את הנוסחה: ax^2+bx+c=0 x1=(-b+sqrt(b^2-4ac))/2a x2=(-b-sqrt(b^2-4ac))/2a או לחילופין: -ax^2-bx-c=0 x1=(b+sqrt(b^2-4ac))/(-2a) x2=(b-qrt(b^2-4ac))/(-2a) אם נביט בשתי מערכות המשוואות, נגלה שהסימן שהשתנה בנוסחת השורשים הוא של a במכנה ושל b שמחוץ לשורש (והשינוי בשניהם מבטל אחד את השני) ובגלל שהמקדם של השורש מקבל את שני הסימנים, לא שינינו את התוצאה של x. ובגלל זה זה לא משנה. זה כמו להגיד שx=4 אבל x=-4-

twist1

New member
../images/Emo9.gifתודה לכם

בעיקרון מה שהבנתי בסוף הוא שצריך להעביר את המשוואה לצד שבו הנעלם עם החזקה הוא חיובי... מקווה שהבנתי...

לא מדוייק...

אני משום מה מקבל את התחושה שאתה לא מבין מה למעשה זאת פעולת "ההעברה", אם אני טועה פשוט דלג על הקטע הזה: אתה לא באמת מעביר איברים של המשוואה. זה סתם נאמר לשם הנוחות כי ככה זה ניראה, אבל מורה טוב למתמטיקה יתעקש שהתלמידים שלו יבינו מה באמת הם עושים. כל גודל שווה לעצמו, זו אקסיומה בסיסית שמן הסתם נתקלת בה ואתה מכיר בה (רק לשם ההמחשה 2=2, 459=459 וכו´) בהינתן משוואה מסוימת, ניתן יהיה להוסיף לשני צדדי המשוואה את אותו גודל ככה שהשוויון יישמר. לדוגמה: 329=329 / אני רוצה להוסיף +2 משני צידי המשוואה. 329+2=329+2 331=331 / עכשיו נעשה את מה שאתה קורא לו "העברה" נוסיף 331- לשני צידי המשוואה. 0=0 ככה אפשר להמשיך לשחק עם המשוואה עד אינסוף... בכל מקרה, כשאתה מקבל משוואה כלשהי, למשל משוואה ריבועית מסויימת, אתה יכול לשחק איתה באותו אופן.
2x^2+6x+4=0 (סתם דוגמה) אם אתה מעביר איבר כלשהו אתה למעשה מחסר אותו משני צידי המשוואה למשל נעביר את האיבר בריבוע: 2x^2+6x+4-2x^2=-2x^2 לאחר צימצום, יראה כאילו האיבר עבר מצד ימין לצד שמאל ורק שינה סימן... אך למעשה פשוט שמרנו על אותה משוואה. המשוואות הבאות הן שקולות לחלוטין: 2x^2+6x+4=0 0=-2x^2-6x-4​
אתה יכול "להעביר" את האיברים לאיזה כיוון שתרצה - תקבל את אותה תוצאה. בהודעות מעלי למעשה הראו לך הוכחה לכך. מקווה שהכל ברור עכשיו?

למעלה