לא מדוייק...
אני משום מה מקבל את התחושה שאתה לא מבין מה למעשה זאת פעולת "ההעברה", אם אני טועה פשוט דלג על הקטע הזה: אתה לא באמת מעביר איברים של המשוואה. זה סתם נאמר לשם הנוחות כי ככה זה ניראה, אבל מורה טוב למתמטיקה יתעקש שהתלמידים שלו יבינו מה באמת הם עושים. כל גודל שווה לעצמו, זו אקסיומה בסיסית שמן הסתם נתקלת בה ואתה מכיר בה (רק לשם ההמחשה 2=2, 459=459 וכו´) בהינתן משוואה מסוימת, ניתן יהיה להוסיף לשני צדדי המשוואה את אותו גודל ככה שהשוויון יישמר. לדוגמה: 329=329 / אני רוצה להוסיף +2 משני צידי המשוואה. 329+2=329+2 331=331 / עכשיו נעשה את מה שאתה קורא לו "העברה" נוסיף 331- לשני צידי המשוואה. 0=0 ככה אפשר להמשיך לשחק עם המשוואה עד אינסוף... בכל מקרה, כשאתה מקבל משוואה כלשהי, למשל משוואה ריבועית מסויימת, אתה יכול לשחק איתה באותו אופן.
2x^2+6x+4=0 (סתם דוגמה) אם אתה מעביר איבר כלשהו אתה למעשה מחסר אותו משני צידי המשוואה למשל נעביר את האיבר בריבוע: 2x^2+6x+4-2x^2=-2x^2 לאחר צימצום, יראה כאילו האיבר עבר מצד ימין לצד שמאל ורק שינה סימן... אך למעשה פשוט שמרנו על אותה משוואה. המשוואות הבאות הן שקולות לחלוטין: 2x^2+6x+4=0 0=-2x^2-6x-4
אתה יכול "להעביר" את האיברים לאיזה כיוון שתרצה - תקבל את אותה תוצאה. בהודעות מעלי למעשה הראו לך הוכחה לכך. מקווה שהכל ברור עכשיו?