שאלה לאריה

שאלה לאריה

בשיחה עם חברות אתמול, נאמר שהשנה המתנה של הסתדרות המורים היא תלוש קנייה בסך 400 ש"ח. עד כאן יפה ונהדר אבל.. הן אמרו גם משהו שממש לא נשמע הגיוני. כוח הקנייה של תלושים אלה אפסי מאחר ואפשר להשתמש בו רק אם רוצים לקנות , לדוגמא, סכו"ם שעולה 700 ש"ח. d.v.d ועוד אפשרויות כאלה.. הבנתי שיש אפשרות לקנייה בסטימצקי אבל אחת החברות אמרה שגם שם הקנייה מוגבלת לספרים שאתם בחרתם עבורינו. שאלתי: אם הפרטים עד כאן נכונים, מה ההגיון במתנה שלמרבית המורים אין מה לעשות בה?? אגב, אותה קבוצת מורות התארגנה להחזיר את התלושים חזרה בצעד הפגנתי..

itu1

New member
שי

כל חבר מקבל בצמוד לשי חוברת הנחיות לגבי מימוש תלוש השי ניתן לממש אותו במספר רשתות ברשת אייס לכל מוצרי הרשת פרט לאלקטרוניקה רשת טרקלין חשמל למוצרים מסויימים רשת ריבק ליין למעילי עור מסויימים או אחרים לפי בחירה בתוספת תשלום רשת סטימצקי לכל המוצרים אך מוצרים נבחרים מצויים במחיר מופחת מיוחד כך שכח הקנייה אינו אפסי וניתן לממשו בתבונה בערך גבוה מהצויין על פניו בברכה אריה

amr riki

New member
שי

היי אריה , אם כך - האילתים צריכים לנסוע לצפון כדי לממש את השי . כי חוץ מסטימצקי - שאר הרשתות לא קיימות באילת . למה השנה לא היתה עסקה עם המשביר ?

itu1

New member
לאילתית

אכן השנה לא הצטרפה רשת המשביר לחבילת השי איני יכול לתת סיבה מדוייקת אך כפי הנראה לא השתתפה בהליך המוקדם לבחירת הזכיינים יש עוד ישובים רחוקים מן הרשתות קשה להגיע לכל פינה בארץ ולרצות את כולם ודומני שכל אחד יכול למצוא דרך לפתור את בעית המרחק בחופשה בהגיעו לערים בהן קיימות הרשתות או בסיוע קרובי משפחה אריה

amr riki

New member
תגובה לאריה

היי אריה , רציתי לשתף אותך ... בזה הרגע הגעתי מישיבה עם מיכל כץ - יו"ר סניף הסתדרות המורים באילת . שמענו ממנה שהיא השיגה הסדר למורים באילת לממש את השי .... במשביר !! (רק למורים האילתיים). וזאת מאותן סיבות שציינתי בתגובה הקודמת שלי . ריקי

rotemay

New member
ריקי היי ../images/Emo13.gif

דיברתי עם מיכל כץ בעניין התלושים וכפי הידוע היא היא מנסה לבדוק את האפשרות שאנו האילתיות נשתמש עם התלושים במשביר כרמית

motyka

New member
באייס יש הרבה מגבלות

לא ניתן לרכוש בתומרה לתלוש השי מוצרים שאינם של אייס עצמו, כלומר של סקאל וכו´ הנמכרים באייס, וגם לא כיריים גז למרות שהם לא אלקטרוניקה.

itu1

New member
למוטי

מצויין במפורש בתנאי תלוש השי כי באייס לא ניתן לרכוש מוצרים שמשוייכים על ידה למחלקת האלקטרוניקה ולכן מכיוון שברשת כיריים לגז משוייכים למחלקה זו כמו כל יתר המוצרים המיובאים על ידי סקאל אין אפשרות לרוכשם בתלוש השי. בכל שאר המחלקות אין כל מגבלה אריה

mirigon

New member
חצי הכוס המלאה

למה תמיד אנחנו מוצאים משהו רע בכל דבר טוב? אני אישית מעדיפה תלושים למקומות שבהם יש לי אפשרות לבחור מאשר לקבל מתנה בלי לשאול את רצוני או כמו שהיה פעם: לבחור אחת מארבע. נכון שהכי טוב היה לקבל תלושים שאפשר לקנות מה שרוצים , איפה שרוצים אך בד"כ זה בלתי אפשרי. יש שיפור בהסתדרות המורים בנושא זה (זוכרים את המילון הממוחשב שקבלנו או את הצלחת המקושטת לפני הרבה שנים). אז יש שיפור בענין והשנה , אם אני לא טועה, גם קבלנו מתנה בערך גבוה יותר. ראו את חצי הכוס המליאה ולא את החצי הריק.

itu1

New member
דברים כדורבנות

מירי את צודקת במאת האחוזים אבל זה טבעו של אדם ברור כי לא ניתן לרצות את כולם ותמיד יהיה מי שילין. רוב המורים אינם מודעים למכלול התהליך עד קבלת ההחלטה מה יהיה השי מה יהיה שוויו של תלוש השי המכרזים הנעשים בין הספקים השונים ועוד ועוד. אריה

ayly

New member
ועדין עליבות

ועדין עליבות לשמה, לארגון העובדים המאגד בתוכו את המספר הרב ביותר של עובדים מאוגדים כמאה חמישים אלף עובדים. כוחו לא עומד לו להשיג תנאים משופרים לעובדיו. ורק אם הם מזדמנים לאזור מסוים יוכלו לממש את תלושיהם או לחילופין ללבוש תלבושת אחידה בדמות מעיל מסוים מחברה מסוימת ולסיכום אם בכל אופן חשקה נפשו של העובד באיזה מוצר חשמלי בעל ערך עליו לשלם כמעט את מחצית מחירו בעצמו בזמנו צחקנו על תלושי המשביר כי יכונו לקנות בהם חזיה וחצי זאת המתנה למחנכי ישראל. ולא אני לא מסתפקת בחצי הכוס המלאה!!!!! אני מצפה שארגון כמו זה ישתמש בכוח הקניה הרב שלו וישיג תנאים משופרים לעובדיו

itu1

New member
כנאמר כבר

מה שלא תעשה תמיד לא תוכל להשביע את רצונו של הרעב. מספר עובדות להשכלה כללית: שי לעובד ממומן ברובו על ידי המעסיק והוא שותף לכל הליך בחירתו מימונו וחלוקתו ובנוסף כל ההליך מבוקר על ידי גופי הבקרה הממלכתיים בהיותנו גוף ציבורי והתקציב ברובו ממשלתי. אכן למעלה ממאה אלף חברים אך לא כולם מתוקצבים על ידי המעסיקים לצורך שי ולמרות זאת מקבלים שי וכוונתי בעיקר לגימלאים או מורים העובדים ברשתות חינוך שאינן משתתפות בשי למורים מורים במשרות חלקיות ועוד. במוצרי החשמל וגם בשאר הפריטים לבחירה הושג מחיר שאין לא מתחרים וזאת בשל חך הקניה אך יש להוסיף חלק מהעלות בפריסה לתשלומים. אף רשת שתבחר אין לה פריסה ארצית ממטולה ועד אילת פרט לרשתות המזון שאינן מעונינות כלל להשתתף במכרז לשי ואם היו משתתפות ערך תלוש השי היה כמחצית מערכו הנוכחי. אין חובה לקחת מעיל מסויים ניתן לבחור כל מעיל ולהשלים את הפרש המחיר. אולי באמת היה טוב יותר שהיו חוזרים לתקופה בה לא ניתן כל שי שהוא ואז היו תלונות למה מחנכי ישראל לא נהנים משי. דומני שעדיף לרצות את הרוב ולהיות פתוחים לשמוע את חוות דעת המיעוט שאינו שבע רצון ולנסות לשפר בעתיד (כשהיה השי ברשת המשביר היו טענות למה דווקא המשביר זו הרשת היקרה ביותר לא בכל הארץ ועוד). אריה

yam1

New member
שי

אריה לצערי בשי זה אולי הצלחתם להשביע את רצונם של מעט מאוד מורים, כדאי שתערכו סקר משוב, ואז תקבלו את ממצאי רחשי המורים. אני יודעת על קבוצות של מורים שמעוניינים לפנות אליכם במחאה מאורגנת. לדעתי אתם קצת מנותקים.... אילתית נוספת.

אולי באמת כדאי להחזיר את השי

הרי בין כה וכה צריך, במרבית המקרים, להוסיף כסף כדי לרכוש משהו שלא רצינו לרכוש מראש. אבסורד. ואריה עוד מצדיק כאן.. אי אפשר לרצות את כולם.. אריה, אתה באמת חושב שיש יותר מאחוז אחד של המורים שמרוצה משי זה? ונראה לי שהגזמתי.... לא פגשתי מורה אחד שאמר... מתאים לי.

lig2

New member
בקשר לשי...

אנחנו מספר מורות שהחלטנו להחזיר את השי כמחאה על העסקה הנוראית הזו. זו פשוט חוצפה ונראה לי שמישהו קיבל הרבה מאוד על מנת לעשות כזו עיסקה דבילית ומי שנדפק מזה זה אנחנו...

karin a

New member
לאריה עם כל הכבוד וגם למירי

ראשית אריה, זה לא נגדך אישית !!!! אבל מירי צודקת בחלקה. על כל מה שמקבלים יש להודות ! אבל אינני רואה בתלושים מתנה כלל וכלל , אני משלמת להסתדרות המורים מידי חודש בחודשו , כך שלמשה הכסף יוצא מכיסי ! שנית, בלי להעליב לאור האירועים של מנכלנו לשעבר וסגנו אני מרגישה מרומה עוד יותר ! בייחוד לאור פרסום משכורתם של הנ"ל ! בכל מקרה חג שמח קארין

אסנתד

New member
מי בעצם מרוויח מהתלוש שי הזה מידי ש

איך יכול להיות שמצד אחד בעתון שלנו מסופר על מורה שעובדת בנקיון בתים להשלמת הכנסה , מצד שני רבים המורים שמרוויחים 3000 - 4000 ש"ח והם שצריכים את הכסף הזה לרכוש מזון או אפילו בגד ופה נותנים מצד אחד ובצד השני מכריחים אותנו ל"בזבז" את הכסף על דברים אולי יפים אבל בודאי שבזמן כל כך קשה כלכלית הם בודאי לא בראש הרשימה של הדברים הנחוצים. נשמע קצת רע אבל בטח מישהו עושה קופה על גבינו כי אם לא אז מה אכפת למהסתדרות המורים לתת סתם 400 ש"ח בתווי קניה ללא הגבלת מקום ופריטים לקניה. גם בחג משפחתי יכולה לחוג את החג עם סכום שעולה 50 - 100 ש"ח ולא חובה לאכול בסכו"ם שעולה 400 ש"ח? האם זה יעשה את האוכל טוב יותר?

למעלה