שאלה לאריה

נוריתי11

New member
שאלה לאריה

איסוף כספים. האם ההנהלה יכולה להורות למחנך לאסוף כספים מההורים לסל תרבות או לצורך אחר??

itu1

New member
ניתן בתנאי

ניתן להטיל על מורה איסוף כספים בתנאי שמזכירות בית הספר תקבל אותם מידי המורה מדי יום כיוון שאין ביטוח לכספים במקרה גניבה או אובדן , אם יסרבו לקבל את הכספים רשאי המורה לסרב לטפל בגבייה.
אריה

האם ניתן לכפות על מחנך-ת להתקשר

להורים ולטרטר להם ת'מוח על כספים, כמו המורה הוא חברת גביה?

itu1

New member
לא מתפקידו להתקשר

הכוונה בגביה הינה רק לענין איסוף הכספים לא לעיסוק בתיזכורות להורים טלפונים או מכתבים בנושאים כספיים.
אריה

ארטור 1

New member
תפקיד ההסתדרות לקבוע תג מחיר לכל עבודה שמחוץ למסגרת

במקרה של דרישת מנהל מסוג זה ,תפקיד ההסתדרות לשלוח דרישת תשלום עבור ביצוע הפעולה למנהלי בתי הספר הסוררים ,והגשת תביעה לתשלום בבית דין לעבודה .
לדוגמא עבור דרישת תשלום טלפונית -10 ש"ח עבור כל שיחה
עבור דרישת תשלום במכתב 50 ש"ח לראשון ו 5 ש"ח לכל אחד נוסף
שימו לב תעריפים אפסיים לעומת מחירון של עורכי דין ,אבל משרד החינוך עצמו יאסור על המנהלים לדרוש גביה כבר בתביעות הראשונות שיוגשו נגדו .
אני ממליץ כבר שנים שההסתדרות תקבע תעריף לכל שעת עבודה /השתלמות שמנהלים דורשים מהמורים בחופש הגדול ,ושההסתדרות תגיש תביעה בשם מורים עבור כל פגיעה בעניין .

עוד דבר מאד חשוב-למנהל אין שום אפשרות לקבוע למורה מה יעשה בביתו אחרי שעות הלימודים ובודאי לא לקבוע מתי יעשה.

חובת המורה

אכן לא חובת המורה אבל צריך לזכור שמורה שאינו מורה קבוע יכול לסכן את מעמדו אם יסרב למלא את דרישות מנהל ביה"ס. גם מורה קבוע יכול למצוא את עצמו לא מקבל חינוך כיתה למשל בגלל הסרבנות או אפילו מקבל העברה יזומה לבי"ס אחר. את התרוץ המתאים כבר ימצא המנהל. הוא כמובן לא יגיד שזה בגלל הסרבנות. לאור האמור הייתי מאוד נזהרת מלסרב להנחיות מנהל ביה"ס עם המעמד חשוב לי.
מלחמות הן דבר חשוב. ולאורך השנים נהניתי מאוד מלהילחם במנהלים שלי, אך גם שילמתי מחיר שלא כל אחד היה מוכן לשלם. אינני בטוחה היום בדיעבד שהייתי נוהגת באותה צורה לו הייתי נתקלת באותן בעיות המון עם הניסיון שרכשתי בדבר דרך התגובה של מנהלים ומפקחים.
כפי שכבר אמרו חכמים ממני לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק.

natincom

New member
המורים די נטושים בשטח

כל קפריזה של מנהל מגובה על ידי הפיקוח
ויש גם המצאות שלא כתובובשום מקום
טעויות של משרד החינוך מתוקנות אם בכלל בעצלתיים (חודשים שנים)
ומורה שרוצה לשמור על הת...ת שלו
כדאי שישמור עלהלשון שלו
והסתדרת המורים
שולחת אותנו לסניפים
ומה עושים שם
חפשו לכם חרוז מתאים

למעלה